úterý 25. srpna 2020

What I ate XXXI.

Máme tu další díl inspirace z mého stolu. Doufám, že se vám bude líbit! :) Fotky jsou cca z března.


Ještě před zavřením restaurací jsme s bývalou spolubydlící Terkou zvládly oběd v Hacienda Ranchero (recenze). Jako vždy to bylo vynikající! Terka si dala halušky, já plněné kuřecí maso s bramborovými lupínky a kukuřicí.


Snídaně po ranním běhu - proteinové pistáciové palačinky s tvarohem, jablečným pyré, mraženými malinami (které jsem si nechala povolit) a mandličkami.



Koupila jsem kilo jogurtu a pak mi lezl už ušima :D Takže jsem zbytek smíchala s vejcem a třtinovým cukrem a zapekla jsem ho pod domácí granolou. Ke snídani jsem si dala 1/2 toho, co vidíte na fotce :)


Jo, to ještě byly v obchodě toustový chleby :D Přední porce je Dominika, moje je zadní :) Toustový chleba namazaný pomazánkovým máslem, se šunkou s červenou paprikou, sýrem, dresinkem do burgerů a nějakým tím salátem. K tomu pečená řepa.


Banánové muffiny s čokoládou, které jsem zkoušela od Navrmi v rámci naší spolupráce. Recept na ně najdete ZDE. K tomu 1/2 tvarohu a kešu máslo. Hned to ráno bylo hezčí O:)


Ač to tak možná nevypadá, jedná se o jídlo ze zbytků - kuřecí stehno s křídlem v marinádě (olej, česnek, sůl, pepř, citrónová kůra), jasmínová rýže, zbytek domácího hanáckého salátu (čerevné zelí, řepa, zakysaná smetana, light majolka, horčice, cibule, sůl, pepř).


Lívance z podmáslí ♥ Jsou úžasně nadýchané, doporučuju vyzkoušet tento starý recept na blogu. To, co může vypadat jako nutela, je sladký cizrnový krém, který byl opravdu vynikající! Cizrna, datle, mandlové máslo, skořice, kakao, jablečné pyré.. Pro tuky jsme si dali máslo od LifeLike arašídy&kokos a miláček si ještě dal tvarohový dezert.


Miluju těstoviny na jakýkoliv způsob, škoda, že Dominik mou lásku k nim neopětuje :D Ale tady jsme si po dlouhé době udělali zdravější carbonara těstoviny (recept), pro nějakou zeleninku jsme volili mraženou kukuřici.


Krupička je láska ♥ Pro zdravější variantu používám rýžovou, která se mi osvědčila nejlépe, že chutná stejně, jako ta pšeničná. Vařím napůl v mléce a napůl ve vodě. Přidám lžíci tvarohu/jogurtu, protein. Zdobím klasiky kakaem a skořicí, akorát místo másla volím ořechové máslo. Nejlepší je kokosové, ale to teď nemám, tak jsem použila Coffeenelu :)


Krémová česnečkam (recept), kterou jsem už chtěla dlouhou dobu vyzkoušet! Konečně jsem se teda k tomu odhodlala a povedla se mi na 1*. Fakt jsem s ní spokojená :) K tomu topinky ze zbytku domácího chlebíku.


V lednici zbyl zbytek cottage a nenapadalo mě, co z toho vytvořit. Nakonec jsem udělala experiment, který kupodivu vyšel! :) Je to teda koláč, kde ve spod je korpus z ovesných vloček, pak rozmixovaný cottage s třtinovým cukrem, vanilkovým pudinkovým práškem a dalšími věcmi, ovoce a nakonec drobenka. Myslím, že sami vidíte, že dopadl fakt luxusně ♥


Trhané maso ♥ Jestli jste ho ještě nikdy nezkoušeli, o hodně přicházíte! :) Tady je trhané kuřecí v omáčce z kečupu, dresinku do burgerů a nevím ještě čeho dalšího. Dělala jsem podle chuti, improvizovala :D Kuřecí maso jsem povařila s česnekem a cibulí a už tak samo o sobě mělo luxusní chuť :) K tomu jasmínová rýže a mrkvový salát.


Co by to bylo za díl, bez ovesné kaše! Já už vařím jedině krémovou pudinkovou kaši, která má úplně luxusní konzistenci (recept). Akorát teď do základu ještě přidávám tvaroh a protein. Zdobila jsem mraženými borůvkami, mletým lněným semínkem a zbytkem kvalitní bílé čokolády :)


Dneska se s vámi rozloučím s těmito tuňákovými kroketami (recept) s jednoduchou rajčatovou omáčkou (cibule, protlak, kečup, sůl, pepř, třtinový cukr dle chuti) a pohankou. Také jídlo ze zbytků, ale musím říct, že se fakt povedlo! :) Původní recept byl bez omáčky, ale bez ní by to nebylo ono a krokety by byly celkem suché.

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

22 komentářů:

  1. Trhané maso jsem ještě nezkoušela, ale slyším na něj různou chválu, takže vyzkouším :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ho vyzkoušej, je luxusní a skoro bez práce :)

      Vymazat
  2. Ahoj, moje oblíbená rubrika, už jsem se na ni těšila:-) Taky ráda vařím ze zbytků a a často mi vznikne něco, co se pak stane stálým pokrmem na našem rodinném jídelníčku:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to jsem ráda! :) Těší mě, že to takhle funguje i někde jinde :) Děkuji, ty také ♥

      Vymazat
  3. Taky miluji těstoviny všeho druhu a přítel není takový úchyl. :D Jinak všechna jídla vypadají úžasně, mňam <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to tak má někdo stejně :D Moc děkuju Teri ♥

      Vymazat
  4. Všechno vypadá dobře, byť se to někdy trochu míjí s mými chuťovými preferencemi. Po čem bych sáhla určitě jako první jsou ty palačinky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň že jsi tam našla něco, co se Ti zalíbilo :) Palačinky jsou vždycly skvělá volba!

      Vymazat
  5. Opět jsem načerpala trochu inspirace do mého jídelníčku, vše vypadá lákavě! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že Tě z ukázky něco zaujalo :) Děkuju Páji ♥

      Vymazat
  6. Vypadá to všechno krásně! Kolegyně v práci také dělala zdravý koláč z vloček, tvarohu a snad jogurtu a ovocem. A moc se jí povedl, vypadal trošku jako ten tvůj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Tak to věřím, že byl výborný! :)

      Vymazat
  7. oh, všechno to jídlo vypadá naprosto úžasně ♥ a ty banánové muffiny, wow! ♥

    Melissa H.
    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam! Zase samé dobroty <3 Musím si udělat česnečku, úplně jsi mi na ní udělala chuť :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Páji ♥ Když jí tak vidím, tak já taky. Miluju tu polívku - ať už krémovou nebo normální :D

      Vymazat
  9. Mňam, tak z tohohle bych si dala skoro všechno ♥ Trhané maso jsem měla jednou v burgeru (hovězí) a to mi teda moc nejelo... ale kuřecí bych zkusila :)

    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším ♥ Tak ono je to hlavně o tom, jak to člověk dochutí :) Ale věřím, že to nemusí sednout každému :)

      Vymazat
  10. Úplně největší chuť jsem dostala na ty tousty. :D :D Miluju pečivo, ale musím říct, že mě nějak extra nezasytí, takže jsem schopna ho sníst hodně. :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a zkusila jsi celozrnné pečivo, které má vyšší obsah vlákniny? :) To já teda s tím naštěstí problém nemám :)

      Vymazat
  11. Palačinky a tousty jsem hrooozně dlouho neměla, vždycky tu narazím na něco, co si musím udělat nejpozději do druhého dne :D a k tomuhle jsou ty inspirace super :D no ještě že tě mám Miši :D
    Hele a na ten koláč ,,experiment,, nám recept napíšeš?! Vypadá moc dobře *mňam*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší Miško ♥ Noo někde ho sepsaný mám, ale zatím nemám v plánu ho sepisovat na blog :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥