čtvrtek 20. srpna 2020

Výlety Mariánské Lázně

Kdybych se vám tu měla rozepisovat o každém možném výletu, bylo by to tak na 10 článků. Proto vám zde napíšu, co se nám v Mariánských lázních nejvíce líbilo a co vám doporučuju navštívit. Na všechny tyto místa jsme došli pěšky a denně jsme nachodili 15-20 km. Po večeři byla procházka vždy nutností! Každý večer jsme se vydali na jinou stranu a na každé bylo co k vidění.



Kolonáda je nutností, to vám snad ani nemusím říkat. Zpívající fontána je krásná a doporučuju si zajít večer, bylo to fakt kouzelné. Po druhé se mi dokonce podařilo vychytat písničku Srdce nehasnou ♥ Kousek se nachází rozhledna Hamelika, na které jsme strávili západ slunce. Zrovna když jsme byli na vrcholku rozhledny, hrála fontána a bylo to krásně slyšet.
 


A prameny také stojí za zmínku. Vypíšu vám jenom pár názvů, protože pramenů se v Mariánských Lázních nachází opravdu velké množstí. Mezi takové s nejkrásnějším prostředím bych zařadila Ferfinandův, Karolinin a Rufolfův pramen. Dále zde můžete potkat Ambrožův, Balbínův, Alexandřin, Prelátův, Rudolfův, Lesní nebo Davidův pramen. Ochutávejte, je to sranda, ale malý spoiler - všechny chutnají stejně, pro nás stejně hnusně, ale jsou zdravé :D :D Ale když máte žízeň, taky se dá. Také se v Mariásnkých Lázních nachází mnoho parků.

 


Další procházku jsem nazvala tour de vyhlídky, kdy jsme prošli Mascéryho vyhlídku, Clementsovu vyhlídku a Bedřichův kámen. Mascéryho vyhlídka je opravdu moc krásná a Dominikovi se tam podařilo najít jeden kamínek. Když mi ho dával, tak mi říkal, ať hlavně nejančím :D



Na opačné straně města se nachází vyhlídka Karola, cestou můžete potkat Ruský kostel a parčík Usmíření. Z této vyhlídky není nic vidět, ale je to hezká stavba. Pokračovali jsme k Lunaparku a vrátili se po cyklostesce zpět do města. Po cestě jsem na mapách od Seznamu zahlédla kostelík Panny Marie Bolestné a tak jsme si tam kousíček zašli a stálo to za to. Opravdu byl krásný. 


Na spodní stranu jsme šli přes park s Ferdinandovým pramenem, potkali Rudolfův pramen, který byl kvůli rekonstrukci uzavřen a došli jsme až do vedlejší dědiny Úšovice k prameni Antoníčka


Poslední vycházka nás zavedla do Parku Miniatur, kam vede lanovka, ale my jsme si to statečně všechno vystoupali. Dominik mě hodně proklínal :D Nejdřív jsme potkali sochařský pohádkový ráj s dominantní sochou Krakonoše a pak nás vítala miniatura rozhledny Hameliky před vchodem. To byla první věc, kde jsme platili vstup (160kč/110kč). 



Park nás moc mile překvapil. Každý model byl zmenšený 1:25 a na informační ceduli jste mimo jiné našli i vzdálenost od Mariánských Lázních. Pokud se památka nachází na kopci, i zde se nacházela na kopci. To stejné s vodou. Červená Lhota byla naprosto úžasná. Načerpali jsme zde nějaké tipy na výlet - rozhledna Krásno či Bečov nad Teplou.. Dokonce tam mají i Litomyšl, která je kousíček od nás ♥


 
V sobotu jsme si udělali celodenní výlet po okolí. Nejdříve jsme navštívili město Bečov nad Teplou, kde jsme se vydali na vyhlídku. Výhled je moc krásný, ale ještě nějaká lavička mi tam chyběla. Vedle se ještě nachází kovová socha, která je součástí kovové stezky umístěné ve městě. Kousíček od vyhlídky je Šibeniční vrch, který provází naučná stezka. Nechybí spousta obrázků a opravdu zajímavých informací. Zámek s hradem jsme navštívili jen z venku, moc se nám nelíbily 2 nabízené okruhy.




Dále jsme pokračovali na rozhlednu Krásno, která, jak vidíte, je opravdu krásná. Isnpiraci na ni jsme dostali v parku Miniatur. Je zvláštní tím, že má točené schodiště zvenku a ne vevnitř, jak to bývá zvykem. Bylo zde opravdu dost lidí a to jsme dorazili kolem 12.




Zabloudili jsme i do Františkových Lázní, kde jsme nestihli rozhlednu Salingburg, na kterou jsem se moc těšila. Víceméně jsme si zde dali jen zmrzlinový pohár a jeli zpět :D Z dalších věcí, co jsme nestihli navštívit, ale líbily se nám, bych ráda ještě vyjmenovala Lázně Kynžvart (zámek, zřícenina hradu), geologický park SOOS, hrad Cheb, zatopený kaolinový lom Jimlíkov, Loket (vyhlídky, hrad), čedičové varhany, případně Karlovy Vary. Opačně jsme nečekaně navštívili město Sokolov, protože Dominik měl hlad a bylo to první velké město po cestě. Určitě doporučujeme místní Steak Bar. Trošku vyšší ceny, ale moc jsme si pochutnali.

Františkovy Lázně





Jak vidíte, opravdu je toho přímo v Mariánských Lázních, ale i v okolí spoustu k navštívení, takže si myslím, že se tam ještě jednou vydáme. Opravdu tam bylo krásně. A jak je město 200 let starých, tak jsou budovy moc hezké a udržované. V dalším článku se podíváme na poslední článěk z naší dovolené a to kam jsme se stavili po cestě domů.  

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

Která z památek vás nejvíce zaujala? 

28 komentářů:

  1. Zavzpomínala jsem si na naše výlety - byli jsme v Mariánkách párkrát na prodlouženém víkendu a v Bečově nad Teplou na dovolené. Takže jsme zvládli i většinu míst, kde jste byli vy (jen fontána v zimě nezpívala a nebyli jsme v parku miniatur). Zato jsme byli v Bečově na zámku na okruhu s reklikviářem sv. Maura a stálo to za to.
    A určitě stojí do tohoto kraje vyrazit - kromě míst, které jsi psala, byl přidala Svatošské skály u Lokte, rozhlednu Krudum a zbytky kostela sv. Mikuláše, rašeliniště Kladská, rozhlednu Hartenštejn u Bochova, hrad Vildštejn ve Skalné....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já měla naplánovaných tolik míst na výlet a za těch 5 dní jsme jich stihli jen maličko. Svatošské skály jsem měla na seznamu také :) No aspoň máme důvod se tam ještě někdy vrátit a pořádně prošmejdit okolí.

      Vymazat
  2. Jéé do Mariánských se chci už dlooouho podívat.. snad se mi to někdy splní. :) Máte moc krásné zažitky a vzpomínky v krácných fotkách. :) a nejvíce mě zaujaly fotky jídel :D miluju jídlo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já po tom nijak nesnila kvůli dálce a najednou se to stalo a byli jsme tam :D :) Moc děkujeme ♥ Já taky, jídlo je vždycky zážitek :D :)

      Vymazat
  3. Bože to je nádhera. Len čo budú chalani väčší tak s nimi pôjdem na takéto výlety.

    ROVNÉ ALEBO VLNY POMOCOU ŽEHLIČKY NA VLASY OD ROWENTI

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne fotky a ja ako vždy obdivujem jedlo (asi je to moja úchylka). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Buď v klidu, mám to podobně :D ;)

      Vymazat
  5. Krásné fotky, Mariáknky miluju, jelikož jsou od nás celkem blízko, takže když jsem byla malá a nevědělo se kam, tak se buď jelo do Horšáku na zámek nebo práce sem :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Ti závidím, bylo tam opravdu krásně :) My to máme bohužel přes celou republiku :)

      Vymazat
  6. Člověk by ani neřekl, že v okolí bude tolik krásných míst, která nejsou ani tak známá. :) Moc pěkné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, také mě překvapilo, kolik jsme našli vyhlídek a rozhleden :) Naštěstí jsme skoro nikde nepotkali moc lidí, snad jen na rozhledně Krásno.

      Vymazat
  7. Mariánské Lázně jsou krásné, sama jsem je navštívila minulý rok :) Jen mě mrzí, že jsme nestihli Park Miniatur, ale tak snad při příští návštěvě :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také už mám seznam, který musíme stihout při další návštěvě, že teď jsme to nestihli :D :)

      Vymazat
  8. Ahoj,
    doufám, že všechny zkoušky dopadly dobře:-) Výletový článek je parádní, koukám, kolik jste toho stihli. Tato lázeňská města moc projetá nemám, měla bych to napravit:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      naštěstí ano, děkuji :) To opravdu měla, je tam krásně a spousta míst k podívání :)

      Vymazat
  9. Videli ste toho teda ozaj veľa! :) Ja som tam nikdy nebola, celkovo nemám v Česku veľa toho pochodeného. Ale určite by som sa aj sem rada pozrela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumím, já na Slovensku byla jako malá někde v Bratislavě, ale spíš jezdíme na dovču na Štúrovo :)

      Vymazat
  10. Nádherná místa jste navštívili! :) V Mariánských lázních jsem asi nikdy nebyla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Maky ♥ Pro mě to taky byla premiéra a určitě bych se tam zase někdy ráda vrátila :)

      Vymazat
  11. to se někdo měl :) jste si to užili podle fotek, taky bych se tam zajela podívat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skrz koronu jediná letošní dovolená :D :) Bylo tam fakt krásně.

      Vymazat
  12. Mariánské Lázně jsme navštívili minulý rok a také jsem z nich byla unešená - nádherné místo! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu věřím Páji :) Jsem ráda, že se Ti tam taky líbilo ♥

      Vymazat
  13. Jé to jsou vážně krásná místa! Nejvíc mě zaujal Park Miniatur. To jsem ještě nikde neviděla! S přítelem pojedeme zanedlouho do Karlových Varů, kde jsme ještě ani jeden z nás nebyli, tak děkuji za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Varů to budete mít do Mariánských Lázní kousek, tak si tam určitě udělejte výlet, stojí to tam za to :) Ať se vám výlet podaří ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥