Zkouškové se blíží, takže omluvte moji mírnou neaktivitu ♥ Články i videa vycházet budou, ale ne tak často.

sobota 4. srpna 2018

Zdravé carbonara špagety (1/4 450kcal)

Ahoj ♥

Dneska tu pro Tebe mám recept, který ocení snad každý milovník italské kuchyně. Kdo by věřil, že i carbonara špagety se dají udělat ve zdravější verzi? Dietní recept to není, co si budeme povídat, ale zdravější to je, to v každém případě :) Také jsou méně kalorické, než klasické. S použitím kukuřičných těstovin je pokrm také bezlepkový.

Tento recept jsem našla náhodou u Health Matters a okamžitě jsem si ho zamilovala O:) Jednoduchá příprava, snadno dostupné suroviny. Nejlepší je za čerstva, co si budeme podívat. Po vychladnutí bych ho vámi už neohřívala. Vajíčka se více udělají a těstoviny nejsou krémově a tak mi to už moc nechutalo. I studené nejsou špatné :)

Recept máte celkem rychle hotový a během přípravy špaget v pohodě stihnete udělat zbytek k přípravě receptu. Čili s těchto vedrech ideál. Nebudeme to zdržovat a jdeme na to ♥ Doufám, že se Ti bude recept líbit a že si ho zamiluješ stejně jako my doma. Zatím si užívejte teplíčka,
pa Míša ♥


Carbonara špagety
- náročnost: jednoduché
- doba přípravy: 30 minut
- porce: 4

Ingredience
2 velké cibule
200g vysokoprocentní šunky
lžíce řepkového oleje
80g 30% eidamu
2 vejce
200ml 12% smetany
sůl, pepř
240g žitných /kukuřičných špaget

Postup
Dáme si vařit lehce osolenou vodu na špagety. Až bude vřít, dáme vařit špagety a vaříme dle návodu. Cibuli si očistíme a nakrájíme na kostičky. Na lžíci oleje zpěníme cibuli a přidáme šunku nakrájenou na kostičky a osmažíme. V misce si rozmícháme vejce, smetanu, sůl, pepř a 40g nastrouhaného sýru. Špagety scedíme a dáme zpátky do hrnce, ve kterým se vařily. Přidáme připravenou omáčku a šunkovou směs a pořádně vše promícháme. Vajíčko by se mělo zdrcnout a rádoby na špagetách uvařit. Před podáváním posypeme ještě trochou nastrouhaného sýru, který jsme si předtím oddělali.

Makra na 1 porci (1/4)
Kalorie: 450 kcal
Bílkoviny: 28g
Sacharidy: 45g
Tuky: 16g
Vláknina: 5g

Máte rádi italskou kuchyni? Byli jste někdy v Itálii?



Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)



  Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/



Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

29 komentářů:

  1. Špagety vyzerajú prudko jedlé a hneď by som sa na ne vrhla. :) Rada sa pustím do tvojho receptu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju ♥ Dokonce i ty se svou celiakií si je můžeš povolit s použitím kukuřičných těstovin a ohlídáním si šunky :) Ať chutnají ♥

      Vymazat
  2. z talianskej kuchyne je mojim favoritom pizza, ale cestovny rozneho druhu mam tiez velmi rada. uz som skusala aj recept na spagety Carbonara a mam pocit, ze tento vyzera velmi podobne ako ten, podla ktoreho ich robievam ja. akurat som kdesi pocula, ze do pravych spagiet Carbonara by nemala ist smotana, ale voda s cestovin. no to som este nikdy neskusala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, pizza je moc dobrá, ale já právě dost ujíždím i na těstovinách :) To netuším, ale myslím, že i do klasického receptu se dává smetana, ale určitě se podívám. Vím, že tam nějaká voda z nich má přijít, ale myslím, že tolik ne :)

      Vymazat
  3. Tak to vypadá hodně lákavě :) Skvělý receptík, ráda ho vyzkouším :) U nás máme rádi špagety, tak snad bude mít úspěch :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji, doufám, že vám bude chutnat ♥ U nás má veliký úspěch :)

      Vymazat
  4. No to vypadá skvěle, obrovská výhoda té rychlé přípravy, čověk se nemusí nikde pařit a pak může hned k vodě :D Rozhodně zkusím, špagety zbožňuji na snad každý způsob, tak proč je nezkusit zdravěji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, jejich veliká výhoda na to, jak jsou skvělé :) To mě moc těší, že Tě zaujal, i když papkáš normálně ♥

      Vymazat
  5. Miluju těstoviny, takže italská kuchyně je něco pro mě, carbonara občas dělá ségra, ale trochu jinak, tak třeba někdy zkusím ty od tebe :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má sůvj oblíbený recept, tenhle je ten můj oblíbený :) To mě těší, děkuji :) ♥

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. To jsem ráda, že je nás tolik milovníků špaget :D Děkuju Ti moc ♥

      Vymazat
  7. Carbonara dělám ze slaniny, ale už jsem zkoušela šunku i suchý salám a je to mňamka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem to dělala ze slaniny jednou, ale z té šunky mi to chutná více :) Ta slanina mi nepříjde tolik výrazná, akorát pustí tuk.

      Vymazat
  8. Zbožňujem špagety :-) Tento recept určite vyskúšam :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráa, že Tě až takhle zaujmul, moc děkuji ♥ Doufám, že Ti budou kdyžtak chutnat :)

      Vymazat
  9. Miluji špaget na všechny způsoby! To musím vyzkoušet, mňam!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To to máme dost stejně :) Určite vyzkoušej, u nás bodovaly ♥

      Vymazat
  10. Já jsem špagety neměla taaak dlouho... Musím napravit!:D

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní rozumně :D Já miluju těstoviny, dokázala bych je jíst pořád :D

      Vymazat
  11. Celou italskou kuchyni ne, ale některá jídla ano, především Bol.špagety :D, v Itálii jsem byla 4x a ty pravé jsou fantastické ♥

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Ti závidím! Já zatím jenom 2x - Rimini a Benátky :) Já mám také ráda jenom některé jídla, mořské plody mezi ně třeba vůbec nepatří :D :D

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  13. Mňam:) Vypadá to docela snadně.
    Jinak z Itálie jsem se vrátila ve středu a špagety jsme si s přítelem dávali. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu jsou velmi snadné :) To se ani nedívím, tam je umí skvěle! :) Doufám, že jste si to pořádně užili ♥

      Vymazat
  14. Správně, aby to bylo opravdu italské, neměla by se tam dávat smetana, mě to bez ní přijde také chutné, ani mi tam vůbec teda nechybí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem na to koukala, ale mě to takhle moc chutnalo :) Vyzkoušela jsem teď i carbonara z květáku a to se taky moc povedlo! :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥