neděle 24. listopadu 2019

What I ate XXVII.

Vítám vás u nového článku ♥ Měla bych začít omlovou - vždy slibuju, že budu inspiraci ze stolu vydávat měsíčně, ale vydrží mi to vždy tak jedem příspěvek. Naposledy jste What I ate XXVI. mohli vidět v dubnu za leden (!!), stane se :D O prázdninách tvořím většinou hlavně vyloženě recepty a už nemám tolik toho "obyčejného" jídla. To se samozřejmě se školou zase změnilo a já mám pro vás fotek na dva díly (abych tu nebyli do noci). Tak se pohodlně usaďte a jdeme se na ty dobroty kouknout.


Takovýhle večeře naprosto miluju! Obložené talíře, to je moje. Pečivo mám žitný uzel z Albertu, kousek hermelínu, nivy, eidamu, kuřecí 90% šunky a ze zeleniny domácí okurku od babičky a kousek červené kápie.


Snídaně po nasbíraných borůvkách v lese ♥ Nízkokalorický pudink Your Body v příchuti kokos s lesními borůvkami a 2 kousky tiramisu bublaniny (kávové těsto + tvarohové mramorování), na kterou se můžete těšit na recept.



Skvělé arašídové sušenky se dvěma druhy čokolády. Přiznám se, že jsem myslela, že budou křupavější konzistence, ale i takhle byly vynikající. Nejlepší byly ještě teplé, kdy se čokoláda rozpouštěla.


Citrónová roláda s borůvkovým krémem s lesními borůvkami doplněná máslem arašídy&pekanové ořechy. Tuhle roládu jsem sladila jenom pomocí erythritolu a byla moc dobrá.


Minicheesecake do skleničky, když máte hlad a nemáte čas. Vespod najdete 4 rozdrcené citrónové sušenky od Make free from, tvarohová vrstva slazená lžičkou medu a pak lesní borůvky, které jsem trochu povařila a rozmačkala a trošku dosladila, byly trochu kyselé :D Dohromady? Vynikající!


Jedna hladová snídaně - 3 kousky arašídové bábovky, 2 kousky medových řezů s ricottovým krémem a vanilkový proteinový pudink (recept).


Bezlepkové lívance z kefíru a kokosové a pohankové mouky, doplněné tvarohem, domácím zdravým povidlím z loňska, nakonec přelité Coffeenelou.


Skvělá zapečená kakaová ovesná kaše s čokoládou a bobkem tvarohu.


Semolinové těstoviny s kuřecím masem v dýňové omáčce (recept).


Trhané vepřové maso v medové marinádě s bramborovou kaší.


Znovu semolinové těstoviny s kari kokosovou omáčkou z červené čočky s tofu. Moc dobrý bezmasí oběd.


Miláček měl chuť na pizzu s mozzarrelou, tak jsem mu ji hned upekla. Tahle je přesně z kynutého těsta (recept) s rajčatovým protlakem, kořením bazalka a oregano, 90% kuřecí šunkou, eidamem a mozzarrelou. K tomu nechybí čerstvá zelenina.


S podzimem se mi vrací chutě na kaše ♥ Tahle je instatní rýžová, doplněná o lžíci tvarohu, skořicového proteinu a lžíci pšeničných klíčků. Ozdobená směsí lesního ovoce, morušemi a kešu másla s kávou.


Ikdyž letos moc úroda ovoce nebyla, ale ani to mi ale nezabránilo si udělat skvělý crumble s ovesnou drobenkou z vloček, arašídového másla a medu.


A štrůdl samozřejmě také nesměl chybět. Hezky ze žitné mouky, s jablky, skořicí a rozinkami (recept). U nás je tento recept moc oblíbený. Tahle dobrota je také ta poslední, kterou vám dnes ukážu. Já doufám, že se vám tento článek po dlouhé době líbil a já se na vás budu těšit zase příště ♥ 

Pokud jste došli až sem, tak vám strašně moc děkuji za přečtení a návštěvu blogu ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

Co nejraději snídáte o chladných (pod)zimních ránech?

18 komentářů:

  1. To už tu fakt dlouho nebylo :-). Já teď taky docela jedu v kaších - s kouskem hořké čoko a vlašáky. A crumble už jsem neměla hrozně dlouho (taky jsme letos neměli skoro žádná jablka, jen nějaká letní a ta padla do štrúdlu a něco jsme nasušili)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, musím se polepšit 😄 kombinaci hořké čokolády a vlašských ořechů miluju! Letos ta úroda byla bída :/

      Vymazat
  2. Tak. A teď bych si něco dala. :-D
    Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo ujíždí na obložených talířích. :-D A kaše, ty já můžu i v létě. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme dvě 😄😄 obložené talíře jsou ty nejlepší snídaně/večeře/prostě cokoliv xD a to já zase ne 😄

      Vymazat
  3. Všechno to vypadá báječně a chtěla bych od každého ochutnat trochu. Ale to nej je za mě minicheesecake. Takovéhle dezerty do skleničky miluju :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Lindi ❤️ také je mám moc ráda. Jen bych si na ně měla pořídit nějaké skleničky 😄

      Vymazat
  4. Ta roláda vypadá moc dobře, hned bych si dala :)
    Jinak dík za to, že už mám zase hlad :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla fakt výborná :) hele u Tebe je to to stejný 😄😄

      Vymazat
  5. Ta citrónová roláda s borůvkovým krémem vypadá božsky! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. joo, takovýhle večeře mám taky ráda!! :D
    a sakra, je někde recept na ty arašídový sušenky? :O
    a nejvíc mám teď chuť na těstoviny z toho!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama :) už je na stránkách bio-natural :) já jsem milovník těstovin, já je můžu kdykoliv 😄

      Vymazat
  7. Ale. nieee ta citronova rolada a tiramisu bublanina...??? Skoro som zožrala mobil. Toto sa robí dojciacej zene??? Sem s receptami!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta bublanina je fakt vynikající. Zrovna jsem teď přemýšlela, jestli bych ji neměla zase upéct 😋 asi po novém roce, teď tu budou hlavně vánoční 😊

      Vymazat
  8. Ty jsi dokonalá inspirace na pečení, jen se chtít k tomu dokopat :-D Všechno vypadá moc chutně.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Opět krásná inspirace, všechno vypadá suprově :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥