středa 27. listopadu 2019

Nákupy 0.5 - bezobalový obchod Čistá komůrka

Z poslední návštěvy Aničky už víte, už i u nás v zapadákově (čti ve Svitavách) máme bezobalový obchod Čistá komůrka. Když mám čas, ráda si tam zajdu koupit něco do svých vlastních nádob, mám ze sebe vždy skvělý pocit. Pokud si ale zapomenete nádoby doma, nevadí, mají tam sklenicovou banku.

Obchůdek otevřeli asi na začátku velkých prázdnin a vždy, když tam znovu zavítám na mě vykoukne spousta novinek. Co jsem si tentokrát odnesla a jak to se vším dopadlo?

1) Perníčky


Řekněte mi, kdo nemá chuť po tom roce na perníčky před Vánoci. Jako já jo, takže když jsem viděla, že je mají na váhu, neváhala jsem ani chvilku. Nabízejí 4 druhy - medové perníčky žitné, medové perníčky s klikvou, medové perníčky s rozinkami a medové perníčky žitné müsli. Kromě s rozinkami jsem si vzala od každého druhu, abych je mohla ochutnat.

Paní na pokladně říkala, že jí moc nejedou, ale mě teda chutnají všechny moc. Jsou hezky měkký. Možná bych jen trochu ubrala na tom cukru, přijdou mi trošku sladší.

Ještě vtipná vsuvka - po nákupu jsem jela ihned k babičce a hádejte, co mi večer předtím upekla. Správně, perníčky! :D

2) Moučkový třtinový cukr


Další věc, kterou jsem sháněla kvůli blížícím se Vánocům - moučkový třtinový cukr. U nás ve zdravé výživě ho také prodáváme, ale 400g balení a tolik bych ho určitě nepotřebovala, takže jsem ráda, že jsem si mohla vzít takhle trochu na váhu. Jsem zvědavá, jak to bude fungovat s rohlíčky (zda v tom půjdou obalit).

Edit: Fungujee ♥

Můžete se těšit na recept ♥

3) Vanilkový pudink


Vanilkový pudink si normálně kupuju v obchodě, ale zrovna teď mi došel a doma ho máme celkem spotřebu, tak jsem ho vzala na váhu a ve větším množství. Musím říct, že takhle voňavý vanilkový pudinkový prášek jsem ještě neměla! Už se moc těším, až z něj udělám pudink s piškoty.

4) Kukuřice na přípravu vlastního popcornu


Kukuřice na výrobu domácího popcornu mě taky lákala hrozně dlouho, jenom jsem si nechtěla rovnou kupovat velké balení, kdyby to stálo zaprd. A tak jeden páteční večer jsem se na to vrhla. Samozřejmě bychom se nespokojili jenom se slaným popcornem, ale chtěli jsme karamelový. Takže jsem dělala domácí karamelový popcorn. Příště bych karamelu udělala rozhodně víc, ale i tak to bylo vynikající! Stejně jako v klasickým balíčku nám pár nevypukaných zbylo. Zkoušela jsem je pak dodělat, ale byly totálně spálené :D


Cenově mě to vyšlo takto: (byla jsem překvapena, že platím tak málo)
0,112 kg Pudink vanilkový                                    8,93 kč
0,092 kg Kukuřice zrno - popcorn                         7,36 kč
0,04 kg Medové perníčky žitné                            11,40 kč
0,042 kg Medové perníčky s klikvou                   11,55 kč
0,05 kg Medové perníčky žitné müsli                  15,75 kč
0,126 kg Třtinový cukr moučka                           11,21 kč
-----------------------------------------------------------------------
celkem                                                                  66,00 kč

Vlastní nádoby mi vyhovují, protože doma stejně hned vše přesypávám do vlastních uzavřených  nádob. Něco tam vyjde dráž než v obchodě, něco levněji. Ale protože nekupuju nic ve velkém množství, tak mi to nevadí ta trocha peněz navíc. A vždy mám ze sebe skvělý pocit, že jsem ušetřila nějaký plast.

Bezobalové obchody se rozůstají, tak se mrkněte, jestli nemáte nějaký i u vás ve městě. Problematika plastů je velká a každý ušetřený plast se nepočítá. Planeta nepotřebuje málo lidí, kteří to dělají dokonale, ale spoustu lidí, kteří to dělají nedokonale. Moc vám děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

Zajímáte se o problematiku odpadů? 

Koupili jste si už někdy něco v bezobalovém obchodě?

7 komentářů:

  1. Já chodím povětšinou nakupovat cestou z práce, takže bezobal zatím nepraktikuji (nechce se mi příslušné obaly vozit metrem přes půl Prahy tam a zase zpět). Ale abych ulevila svědomí, tak třídím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To úplně chápu. V Pce to také neřeším, protože to mám dost z ruky :)

      Vymazat
  2. V našem malém městě (mnohem větší zapadákov než vaše Svitavy :D) takový obchod samozřejmě není, ale v Ostravě do jednoho čas od času zajdu. Bohužel, nic pravidelného to není. Ono to, že to nemám v místě bydliště hraje dost velkou roli :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu se mi snad nechce ani věřit 😄 chápu, ale každá snaha se cení :)

      Vymazat
  3. U nás bohužel takový obchod není, ani moc nikde poblíž, ale hrozně se mi tyhle obchody líbí a ráda bych v nich nakupovala :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se mi ta myšlenka moc líbí a když to jde, ráda si tam něco koupím a podpořím obchůdek :)

      Vymazat
  4. Ja. som u nas zvykla chodit do Jednoducho bezobalovo sa to volalo a capovali aj drogeriu ktorú pouzivam na pranie. Bohuzial, uz nie su a viem ze ich hygiena atakovala kvoli tomu ze si ludia nosili vlastne dozy a flase, co je vlastne myslienkou tychto obchodov. Tak som nasla Kosicku spajzu kde som objavila Lentilky kedze bojkotujem Nestle, muky, korenie, orechy, cestoviny. A je to super len zas ale nemaju drogeriu tak to chodim inde. Nevadi prejdem sa. Pacia sa mi tieto obchodiky a myslienkou. zdravsich pamlsiek bez zbytocnych obalov. Popcorn je top, tiez som. si ho nakupila este v tehotenstve a lepsie ako z mikrovlnky. Tu ani nepouzivame.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥