sobota 30. listopadu 2019

Nákupy 0.6 - vánoční Mixit dobroty

Začínáme s vánočními články! ♥ Vánoce se neúprosně blíží, tak co si je navodit nějakými dobrotami? Loni jsem testovala oříškové máslo Vanilkový rohlíček (recenze zde), letos jsem si vybrala vánoční produkty od Mixit (mají je v nabídce už déle, ale já je ochutnala až letos).

Vánoční dobroty od Mixit jsou limitovanou nabídkou a objevují se na konci listopadu a mizí v lednu. Což je hrozná škoda, protože vánoční mixit je skvělý. Poprvé jsem ho ochutnala, když ho ode mě dostal Dominik na Vánoce. A další rok jsem ho dostala já od něj. Letos jsem si koupila jenom "Vánoční mix do kapsy", aby mi zbyly peníze na ochutnání něčeho nového :D 

Tím se letos stala Datlová tyčinka s ovocem, ořechy a lyofilizovaným pomerančem, na kterou jsem koukala už loni, ale nakonec si ji nekoupila. Podíváme se teď na jednotlivé dobroty trochu blíž.


Vánoční mix do kapsy
Balíček má 60g, což je tak akorát na jednu porci na snídani. Složení má stejné jako velký vánoční mixit, ale toto je degustační balení. A letos mi to úplně stačilo. I po roce chutná pořád stejně dobře. Jediné, co mi trochu chybí, tak přepočet výživových údajů na balíček.



Složení: Ovesné lupínky křupavé, vlákninové nudličky, sušená brusinka 12%, jádra vlašských ořechů 10%, jádra mandlí 10%, sušená jablka 10%, kukuřičné lupínky v mléčné čokoládě, kukuřičné lupínky v bílé čokoládě, lyofilizovaný pomeranč, 1,6%, směs koření, rýžová mouka


Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota: 1 812 kJ/ 431 kcal
Tuky (z toho nasycené mastné kyseliny): 18 g (3,6 g)
Sacharidy (z toho cukry): 57 g (24 g)
Vláknina: 9 g
Bílkoviny: 9,8 g
Sůl: 0,18 g


Datlová tyčinka s ovocem, ořechy a lyofilizovaným pomerančem
Tato tyčinka mě moc mile překvapila, jak velké kusy ořechů a ovoce se v ní ukrývají. Skvěle dochucená a voňavá. Porce je tak akorát na chuť nebo při doplnění tvarohem/jogurtem poslouží jako skvělá svačina (samotná mě při hladu nijak extra nezasytila).

Složení: sušené datle 52%, sekaná jádra mandlí 14%, klikva 10%, sekaná jádra vlašských ořechů 10%, sušená jablka 9%, vláknina, lyofilizovaný pomeranč 1%, směs koření


Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota: 1 552 kJ/ 371 kcal
Tuky (z toho nasycené mastné kyseliny): 14 g (1,2 g)
Sacharidy (z toho cukry): 62 g (47 g)
Vláknina: 8,7 g
Bílkoviny: 6,2 g
Sůl:0 g

Vánoční mix do kapsy (60g) stojí 30kč a vánoční mixitka (60g) také 30kč. Ani jedna cena mi nepřijde nijak extra vysoká a ráda se k těmto dobrotám (či velkému tubusu) budu vracet u dalších Vánoc. Moc vám děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.


Kupujete si nějaké vánoční limitky? Ať už se jedná o potraviny či kosmetiku?

11 komentářů:

  1. Já se na Mixitu taky chystám objednávát - mám políčeno na Mixitelu Brownies :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu také koukám, ale ještě jsem se nesvolila 😄

      Vymazat
  2. O mixitu slýchám už roky, ale zatím jsem nikdy nevyzkoušela. Myslím, že jsem zatím měla jen mixitky, ale to už je taky dlouho. Ty vánoční musí být opravdu výborné, mnam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu od nich něco zkus, je to fajn kvalitní značka :) co jsem ochutnala, tak mě zatím chutná jenom ta vánoční mixitka, zbytek mi moc nechutnal.

      Vymazat
  3. Já si sem tam nějakou vánoční limitku koupím, ale upřímně si teď nedokážu ani jednu vybavit :D Něco od Mixit bych ale ráda někdy vyzkoušela :)

    Another Dominika | Ze sekáče

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevadí, taky se mi to někdy stává 😄 dají se objednat přes e-shop nebo i v kamenných prodejnách a mě jejich müsli moc chutná :) hlavně to vánoční.

      Vymazat
  4. Ahoj,
    já jsem taky nedávno na mixitu objednávala a vybrala jsem si jejich kaši (sama jsem si ji namíchala) a degustační sadu mixitel. A jsem spokojená:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, věřím 😊 mě teda ta sada mixitel moc nezaujala, mám jiné oblíbené ořechové másla :)

      Vymazat
  5. To vypadá na moc dobré dobrůtky :) Že bych konečně vyzkoušela Mixit? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, pokud jsi tak ještě neudělala. Ty jejich vánoční limitky jsou pecka :)

      Vymazat
  6. Mixit už Mikulas objednal. akurat nedosiel na cas. Susene ovocie a oriesky a skusila som mixitelu lebo bez cukru a palmoveho tuku. Tak sa uz tesim. Som zvedava aky bude uspech. U nas Mikulas na zdravo ale bohuzial u starkej nie.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥