úterý 3. prosince 2019

Zdravé cukroví: Vanilkové rohlíčky (1/28 49 kcal)

Vánoce se neúprosně blíží, všude už svítí světýlka, voní svíčky, panuje pohoda... Nebo aspoň u nás. Já dárky začala nakupovat od začátku listopadu, takže se stresuju možná tak akorát nadcházejícím zkouškovým a zápočty.

Loni jsem přidala dva nové recepty na vánoční cukroví - Raffaelo koule a Včelí úlky. Letos přibude další velmi oblíbený druh - Vanilkové rohlíčky. A dalšími se můžete nechat překvapit.

Aby to byly opravdu echt vanilkové rohlíčky, koupila jsem si opravdový bio vanilkový prášek. Sice jsem myslela, že mě nad cenou mrskne, ale je úžasně voňavý! Foto najdete níže.

K pečení jsem si samozřejme udělala pohodu ve formě vánočního trička a Grinche, kterého naprosto miluju a myslím, že má dost jasnou zprávu ♥ Tak, a teď jdeme na tu dobortu.


 Vanilkové rohlíčky
- doba přípravy: 60 minut
- náročnost: střední
- porce: 28 kusů

Ingredience
110g špaldové hladké mouky
50g domácího medu
30ml kokosového oleje
70g vlašských ořechů
1 vejce
třtinový moučkový cukr a vanilkový prášek na obalení


Postup
Vlašské ořechy si rozmixujeme v mixéru najemno. V misce smícháme mouku a vlašské ořechy. Rozpustíme si med a kokosový olej a přidáme k suché směsi. Dáme nejlépe přes noc vychladit do lednice, ale postačí i 30 minut. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme rohlíčky. Já měla jeden plný plech - 28 rohlíčků. Pečeme na 180°C 12 minut. Ještě horké je obalujeme ve smesi moučkového třtinového cukru a vanilkového prášku. Skladujeme ve chladu.

10g za 344kč, účet pláče

Kalorické údaje na 1 kus (1/28)
Kalorie: 49 kcal
Bílkoviny: 1 g
Sacharidy: 4,5 g
Tuky: 1,7 g
Vláknina: 0,5 g

Máte rádi vanilkové rohlíčky? Pečete je doma?


Moc vám děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

13 komentářů:

  1. Rohlíčky u nás odjakživa peče máma (a já je s ní "bártruju" za vosí hnízda a pracny). A dělá je buď z mandlí nebo lískáčů - můj muž totiž vlašáky nerad (a bohužel je ve všem odhalí). Já pečku klasiku, jen do perníčků jsem šoupla špaldovou mouku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych se radši dělala s rohlíčky než s ulky, ty jsou hrozně pracné 😄 já teda miluju jakékoliv oříšky :)

      Vymazat
  2. My rohlíčky nemusíme. Sem tam ich upečie sestra ale veľmi ich nemusíme. Zato včelie úliky sú u nás TOP.

    PRVÉ FOTENIE S FOTOGRAFKOU A NAŠTVANÝM CHLAPOM

    OdpovědětVymazat
  3. Ňam, ňam, vanilkové rohlíčky, ty já ráda. :-) Letos ale bohužel cukroví nepeču, jelikož jsem to nikdy nestihla sníst a přítel cukroví nejí. Tak si budu brát od mámy. Každopádně domu jsem taky kupovala bio vanilkový cukr a taky mi málem vypadly oči z ďůlků. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu 😄 mě baví i to samotné pečení :) takže i kdyby to nikdo nejedl, tak to dám do mrazáku 😄

      Vymazat
  4. Ahojky,
    já mám vanilkové rohlíčky překvapivě celkem ráda, ale doma je moc neděláme. Přesto se k nim většinou dostanu díky kolegyním nebo nějakým žákyním, které mi často nosí cukroví jako dárek. Nejraději mám linecké s marmeládou. Recept vypadá fakt dobře, musím se na to cukroví konečně vrhnout, ještě nic nemám.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Uff kedysi sme ich piekli, ale nikto to nechcel,moc takéto suché koláčiky nemusím, ale je super, že sa dajú spraviť aj o niečo zdravšie :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  6. To je perfektní recept! Někdy musím zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vanilkove rohlicky. milujem no. nikdy sme ich nerobili. Neviem ako na tom budeme casovo ale ak nie na Vianoce mozno na Silvestra by som skusila tento zdravy recept.
    Apropo balicek dosiel a veeeelmi potešil 😊😊😊 Hlavne najmladsie osadenstvo. Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  8. Rohlíčky miluji, ale mám ráda i jiné verze a verze i zdravého cukroví, občas od někoho vytáhnu recept a také si něco upeču ať to není jen to nezdravé, tvůj recept vypadá snadně a dokonce mám i ingredience, pokud by mi mamka nespotřebovala ořechy a byl by prostor, tak bych možná i do nich šla :D ale kdo ví jak....

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Musí chutnat výborně, ale ta cena... no asi bych radši zvolila klasiku a ušetřila, tak jak tak se to sní :D :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥