úterý 27. listopadu 2018

Včelí úlky (1/11 55kcal)

Vánoce se neúprosně blíží. Vyzdobit dům, nakoupit vánoční dárky, napéct cukroví... A samozřejme tomuto se budeme věnovat! Pokud se vám nechce čekat, než zveřejním své letošní vánoční recepty a chcete nějaké zkoušet už teď, podívejte se na loňský článek Štědrovečerní menu: 10 druhů zdravého cukroví

Tyto úlky už dělám třetí Vánoce a u mě a přítele sklízí velmi kladné reakce. Přítel je vždy vyjí jako první :D Zase vám tu nebudu nanášet bulíky na nos, že to chutná identicky, to opravdu ne. Bez másla a spoustu cukru to snad nikdy stejně chutnat nebude. Ale musím říct, že jsou opravdu výborný a miluju ten krém!

V receptu používám mandlovou moučku. Já ji kupuju v Lídlu, ale mají ji tam vždy jenom takhle před Vánocemi. Na co se strouhat s mandlemi, když už si je můžete koupit hotové. Cena je podle mě skvělá - 65kč za 200g.

Jenom pro doplnění receptu na konci najdete makra na jeden úlek, ALE! Vánoce nejsou o tom, aby člověk počítal a nějak se omezoval. Dopřejte si i nezdravé cukroví, já to taky mám v plánu a už se moc tešim na to babiččino domácí! Ale protože chci mlsat pořád, tak tohle zdravější cukroví mi částečně pomůže od případných přebytečných kil (ale člověk ho taky nesmí sníst kilo :D.

Takže si užijte první vánoční recept!!

Recept mám od úžasné Barči (@barunac).



Včelí úlky
- doba přípravy: 40 minut
- náročnost: střední
- porce: 11

Ingredience
30g celozrnných piškotů
20g mandlové moučky/mletých mandlí
50g Goldessy light/Cream cheese light
lžička kakaa
sladidlo (karameové flavdrops/sypké sladidlo)

50g Goldessy/Cream cheese light
20g jemného arašídového másla
20g xylitolu/sypké sladidlo

11ks piškotů

Postup
Piškoty si nastrouháme na jemno a smícháme s mandlovou moučkou a lžičkou kakaa.


Poté přidáme Goldessu a sladidlo dle chuti.


Pořádně rukou promícháme.


Z těsta si vytvoříme nelepící se těsto.


Vždy si vezmeme kousek těsta a uděláme z něho kuličku.


Tu vložíme do formičky na úlek. Pořádně ji tam zamáčkeneme, ať se nám vytvoří hezký vršek.


Opatrně vyndáme a postup opakujeme na zbytek těsta. Mě vyšlo 11 úlků.


Na krém si smícháme Goldessu, jemné arašídové máslo a xylitol.


Pořádně promícháme, aby nám tam nezbyly žádné kusy arašídového másla.


Krémem plníme úlky (nejlépe zdobičkou, případně lžičkou).


Přiklopíme piškotem.


Opakujeme se zbytkem úlků.


Makra na 1 úlek (1/11 těsta)
Kalorie: 55kcal
Bílkoviny: 2,2g
Sacharidy: 4,5g
Tuky: 2,5g
Vláknina: 1g


Poprvé jsem se pokusila o takovýto fotorecept, tak doufám, že se vám tento formát líbí. Mě moc. A už ubývá poslední otázka, jaké zdravější cukroví by jste na blogu chtěli nalést? :)

Mějte se krásně a nasávejte váčnoční atmosféru!

Míša ♥

Máte rádi včelí úlky? Preferujete název včelí úlky nebo vosí hnízda?

 

Jak se vám líbil takovýto fotorecept? 

 

Jakou klasiku z cukroví by jste rádi viděli ozdravěnou? :)


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)
  Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/



Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

31 komentářů:

  1. Týýý jo zaujalo mě, že je to zdravější cukroví :) to jsem ještě nikdy neměla:), ale tohle je moje nejoblíbenější cukroví v nezdravé formě :D! A říkáme jim doma vosí hnízda.

    Fotorecept je super!:)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee tak to jsem se parádně trefila :D já dřív taky ne a celkem dlouho mi trvalo najít nějaké recepty na zdravější cukroví, aby bylo opravdu dobré a tohle mi teda chutna moc :)

      Vymazat
  2. My doma včelí úly nikdy nedělali, vždycky jsem měla pocit, že jsou hrozně pracný, ale podle tvýho (foto)receptu to vypadá super jednoduše a určitě i skvěle chutnají :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni moc pracní nejsou :) nejhorší je tam to vyklápění z formiček, aby Ti šly hezky ven :) a pak je teda ještě potřeba je naplnit krémem, ale to je spíš zdlouhavé než náročné :) to ano ❤

      Vymazat
  3. U nás vosí hnízda. Pánskou částí rodiny velmi milované (mou ostatně taky). Ale dělám je klasicky (ale cukr dávám jen do náplně, vršek pro nás dostatečně osladí ty piškoty) a ostatní cukroví taky. Spíš se toho snažím nesníst metrák než se šidit na chuti ;-).
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je taky miluje hlavně taťka :D jasně tomu rozumím :) já dělala i taťkovi klasické úlky a cukr jsem teda dala i do vršku, je to rodinný recept a já chtěla, aby se povedl :) a to já právě neumím a taky mi hodně sladké klasické jídlo způsobuje přejídání a to se prostě neovládnu a je zle :( proto je tohle cukroví pro mě mnohem lepší :)

      Vymazat
  4. Včelí úlky patří k mému nejoblíbenějšímu cukroví! Skvělý recept, určitě vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je to to stejné ❤ tak doufám, že Ti bude chutnat :) jestli jsi zvědavá na další druhy zdravého Vánočního cukroví, rozhodně sleduj blog :)

      Vymazat
  5. No já hnízda naprosto zbožňuji, to vždy všude vyjím ihned. :D A super recept, musí to chutnat skvěle (stejně jak to vypadá). Ani jsem nevěděla, že mandlovou moučku v Lidlu mají! Určitě si tam zajdu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás takhle rychle mizí i rumové kuličky :D moc Ti děkuji Šárko ❤ mají, ale jen takhle před Vánoci :) rozhodně pro ni zajdi, než bude pozdě :D:)

      Vymazat
  6. Jé, to je paráda, takhle hezky krok po kroku nafoceno. Moc fajn! Úlky jsou parádní a líbí se mi od Tescomy formičky, kde je i sněhuláček a stromeček. Vypadá to moc hezky!
    Já miluju vanilkové rohlíčky.

    Krásné vánoční období...už je tady:-)
    Mirka
    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc Ti děkuju Mirko za krásnou pochvalu a milý komentář ❤ taky jsem je tam viděla, ale mě stačí ten klasický tvar, ten se mi asi líbí i nejvíce :) ještě jednou moc děkuji! Ty jsem loni zdravěji také dělala 😇 ano, moc jsem se na něj těšila!! Užívej vánoční nálady ❤

      Vymazat
  7. Tenhle fotorecept je skvěle zpracovaný :) Úly mám ráda, u nás je vždy sní jako první brácha :D Jen mě nebaví se s tím dělat. Tak uvidíme, jak na tom budu letos.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíš moc Ti děkuji Aničko za pochvalu :-* jako je s tím práce, ale nic těžkého :) však uvidíte, ještě je na ně čas :)

      Vymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. vzdycky jsem si rikala jaka je veda udelat uly, ale ted jak koukam na ten tvuj recept tak si rikam holka treba to zvladnes i ty :D :) mysleno sebe :D :)
    jn takovy dotaz, ty ulky teda jen spojim dohromady a uz se to nijak nepeče jo ? OK. tak tim lip :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zvládneš! :) není to tak těžké, jak to vypadá :) jojo, jenom udeláš základ úlku, naplníš krémem a zaděláš piškotem :)

      Vymazat
  10. Pro nás jsou to vosí hnízda a přiznám se, že je moc nejím a jsem v okolí asi jediná. :D Raději mám kokosové kuličky, ale vypadají hezky, to jo :D :)

    I am Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, to taky nikoho v mém okolí neznám, kdo by je neměl rád :D :) tak to Tě potěším! Hned další recept bude přesně na ně ❤ Děkuji :)

      Vymazat
  11. Mňam, vypadají super ♥ už se těším až je budeme dělat doma :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  12. Včelí úlky miluji, al eu nás je neděláme:/ ale tvůj recept se mi líbí, asi koupím formičky a zkusím je udělat i pro přítele:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je nedělá mamka, tak se do nich určitě pusť i sama, stojí za to :) to bude určitě rád! Piškoty se normálně dají koupit bezlepkové :)

      Vymazat
  13. Vosí hnízda miluju ze všeho cukroví asi nejvíc! Taky jich je doma vždycky nejmíň a jsou hned pryč, protože jsou pracnější a nikomu se to nechce dělat :D Já sice cukroví nikdy nepeču, nějak sjem z toho "vyrostla", ale tuhle zdravější a lehčí verzi bych mohla vyzkoušet! :

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jak píšeš, je to pracné a navíc to taky nepatří k tomu nejlevnějšímu cukroví :) to já z toho asi nikdy nevyrostu :D když budeš zkoušet, určitě dej vědět, jak se Ti povedly a hlavně, jak chutnaly! ❤

      Vymazat
  14. Jéé, tak ty vypadají super, já je sice nedělám, ale ani od všech mi nechutnají, jen některé. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Luxus, ale pro mě bohužel časově hodně náročné :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ❤ mě to právě nepřijde tak náročné, ale chápu, že to každý vnímá jinak :)

      Vymazat
  16. Rozhodně ukládám. Poslední roky se snažím o zdravější varianty, ale příště to není ono. Vyzkouším i tohle, nicméně goldessa je pro mě úplně nový pojem. Seženu to normálně v obchodě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee tak to mě moc těší, že se Ti recept líbí ❤ ano, goldessu seženeš v Lídlu nebo Kauflandu pod názvem cream cheese spread :) ať se zdravé cukroví povede!

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥