pátek 5. dubna 2019

What I ate XXVI.

Doháníme resty a dnes vám tu přináším inspiraci ze stolu za leden. Snažila jsem se zase vybrat takovou všehochuť. Polovinu ledna jsem strávila ještě v Pardubicích, kdy jsem měla zkouškové a druhou polovinu už jsem trávila doma a hezky si vyvářela :D


Kefírová kakaová buchta s tvarohem - do menšího plechu a celý týden se nemusíte starat o svačinky. Recept najdete na mém instagramu ZDE. Pokud mě ještě nesledujete, tak se určitě mrkněte, přidávám tam i jiné recepty a inspiraci než tady :) Najdete mě pod přezdívkou @wantbefitM.


Jeden rychlo oběd prosím. Když doma nic není, chleba je vajíčku je jasná volba! Dělám je z klasického kmínového chleba, smažím na troše oleje. Zdobíme klasikou plnotučnou hořčicí, kečupem, cibulí a kyselou okurkou.


Zapečené brambory se šunkou a sýrem. Příště si brambory předvařím, protože ty ve spodních vrstvách byly ještě trochu syrové. Trocha zeleniny nesmí nikdy chybět - trocha okurky se solí.


Dodržujeme tradici - na Nový rok čočková polévka - hustá, ty já ráda.


A ještě druhá polévka od tchýně, kterou teda umí výbornou - hrachová polévka s topinkami. Vynikající. Už jsem ji zkoušela i doma, ale tak dobrou jako ona jsem ji neměla :/


Špenátový kuskus s kouskami kuřecího a směsí zeleniny. Na kuřecí ráda používám koření na gyros a opékám do zlatova (doslova).


Rýžová kaše ochucená proteinem, vmíchaný tvaroh a vařená na půl ve vodě a napůl v mléce. Ozdobená 1/2 jablkem a lžičkou kešu másla.


Ovesná maková kaše, do které jsem vmíchala ještě 1/2 nastrouhaného jablka, protein a lžíci jogurtu. Ozdobila jsem jí zbytkem jablka.


Oběd z jednoho pekáče - ve spod najdeme brambory, cibuli a mrkev na kousky. Navrch poklademe plátky masa, které jsme si ochutili dle vlastních preferencí. Podlijeme a pečeme do změknutí brambor. Bez práce a bez nádobí :D


Snídaně na styl americké - fazole v rajčatové omáčce, volké oko, 89% vepřový párek a plátek chleba. I když se může zdát, že je toho málo, celá porce měla okolo 500 kcal.


A máme tu další polévku, na kterou jste viděli recenzi v posledních Novinkách v kuchyni. Je fajn, že je tam více druhů luštěnin, ale z vody moc dobrá není. Příště ji zkusím uvařit ve vývaru.


Kuřecí nugetky s vařeným bramborem, čerstvou zeleninou a jogurtovým dipem. Recept na zdravý řízky najdete TADY z Vánoční inspirace.


Ne zrovna moc povedený trdelník s náplní :D I u mě není každý den posvícení, nebojte :D Tohle je jiný recept, než mám na blogu. Recept na zdravý trdelník, který se zaručeně povede a nesjede najdete TADY.


Vynikající datlový perník, na který už na blogu také najdete recept (zde). Těsto jsem osladila namočenými datlemi a byl díky nim úžasně sladký s vlačný. Poleva se skládá z odtučněného tvarohu, kousku měkkého tvarohu a javorového sirupu. Datle i na ozdobu nesmí chybět.


Dnes se s vámi rozloučím jak jinak, než s dortíkem! Vynikající makový koláč s tvarohem a arónií. Moc mile mě překvapil a moc chutnal i mamce. Určitě budu péct v létě častěji. Krásně osvěžující a lehký. Arónie půjdou nahradit borůvkami, malinami, rybízem... Už se na ně těším!


Já doufám, že vám padají sliny z pusy jedna za druhou a dnešní článek jste si užili. Já jeho tvoření moc! Tak zase příště :)


S láskou, Míša.


Těšíte se na léto? Máte rádi polévky? Jaké je vaše nejoblíbenější?



Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)

  Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet


Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

20 komentářů:

  1. Nejoblíbenější polévka je vývar - kuřecí nebo hovězí. Já vlastně jiné polévky nejím (mé kritérium poživatelnosti polévky je "je vidět dno talíře?" :-D), výjimky dělám jen v nouzi.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já můžu jak vývary, tak i krémové. Ale přítel ty krémové moc nemusí, což je škoda :D Děkuji, Tobě také!

      Vymazat
  2. Veruze mi slinky tecu prudom. Mnoho z tvojich chutoviek ani nepoznam ale vyzeraju skvelo. Ten spenatovy kuskus? ?? A tie kolace? Musim vyskusat ked muz nebude doma on take nemusi ale my so synom si radi pochutname

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem Ti ukázala nějaké novinky :) Jenom to mužovi nesmíš říct, když to bude dobré, stejně si pochutná, i když to bude zdravé :)

      Vymazat
  3. Nikdy jsem špenátový kuskus neměla, ale mohl by být zajímavý. Ukázalas mi pár jídel, které jsem dříve měla častěji a už dlooouho jsem žádný z nich neměla! :d Díky za inspiraci, musím se do některých vrhnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle připravená směs je moc dobrá, ale už jsem dělala i z klasického sekaného špenátu a taky je to moc dobré :) To jsi mi udělala radost Šári ♥ Víkend je před námi, tak máš čas na zkoušení :)

      Vymazat
  4. Mńám tu buchtu s tvarohem bych si teď hned strašně ráda dala! :D Chleba ve vajíčku <3 Ale všechny dobroty vypadají úžasně! :) Na léto se těším moc! :) Polévky mám ráda a nejradši mám rajskou a kuřecí vývar:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla vynikající, krásně vláčná :) Jídlo dětství :) Moc Ti děkuji Teri ♥♥

      Vymazat
  5. Všetko vyzerá veľmi lákavo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti Kačí :) Doufám, že i Ty si budeš moc brzy dopřát klasickou stravu :D :)

      Vymazat
  6. Opět super inspirace, nejvíc mě zaujaly sladké dobroty :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti Peti za milý komentář ♥ Já mám sladké nejradši, ale snažím se článek vyvažovat i slanou inspirací :)

      Vymazat
  7. To je zase dobrot :) Chleba ve vajíčku je moje jídlo dětství :D A do teď si ho moc ráda čas od času udělám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje taky, ještě s krupičkou :D Já ho beru jako rychlovku, když nestíháme a doma skoro nic není :)

      Vymazat
  8. Ajaj, vážně se mi úplně sbíhají sliny :) Třeba na ten trdelník nebo koláč s aroniemi :) Skvělé recepty, určitě vyzkouším, výsledek vypadá totiž krásně .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se Ti recepty povedou a budou Ti chutnat ♥ Trdelník určitě zkus, už tu mám recept na blogu a je to teda mňamina!

      Vymazat
  9. Podobnou buchtu, jako je na prvním obrázku, vždy dělala moje mamka. Mňam, ted jsi mi udělala sakra chuť a budu jí muset taky vyzkoušet :)

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakra, teď jsem Ti chtěla napsat, ať poprosím maminku, ale v Tvé situaci by to asi moc dobře nešlo :D Zkus, byla krásně vláčná :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥