úterý 2. dubna 2019

Jaro v kuchyni - Mixit

Jaro už je i kalendářně tady, konečně! Dokonce už doopravdy začíná být tepleji. Teď se měnil čas, tak je i déle světlo - jak mi to chybělo! Úplně si vzpomínám, jak jsem loni v září chodila na brusle - vždy večer v 19:30 a pomalu každý den jsem musela vyrážet dřív a dřív, protože se dříve stmívalo. Teď se zaštěstí zase podlužuje ♥

Dříve jsem si každé jaro a podzim kupovala tématickou misku - na jaře nějakou barevnou, na podzim s vánoční tématikou. Poslední ale rok a půl moje sbírka misek zůstala stálá, protože se mi nikde žádné nelíbily (ani vánoční, ani jiné). Proto když Mixit přišel s Velikonoční (/Jarní) edicí, hned jsem byla prolést jejich stránky.



Celý Velikonoční balíček jsem nechtěla, protože mě vajíčka ani to předmíchané müsli nelákají. Když jsem zaregistrovala, že se bude miska prodávat i samostatně, bylo jasné, že ji musím mít doma. Ale bylo jich jen 100 kusů, tak jsem doufala, že to stihnu.


Jak můžete vidět, stihla jsem to. Konečně jsem vyčerpala darovaný poukaz od taťky, který jsem dostala k Vánocům. Celkem to stálo 477kč, s tím, že jsem doplácela 27kč a nechala si to přivést k nám do práce (máme tu výdejní místo).


Müsli jsem si namíchala vlastní podle toho, na co jsem měla zrovna chuť. Abych dodržela tématiku, název jsem zvolila Mišky jarní inspirace :D Co v něm najdete? Základ tvoří ovesná klasika Dr. Birchera (ovesné vločky a ovesné lupínky), který jsem si ozvláštnila pohankovými lupínky. Z ořechů jsem vybrala pekanové a plátky mandlí. Sušené ovoce zastupují sušené meruňky a fíky. Abych udělala svůj mix zajímavější, přidala jsem proteinovou čokoládu a kokosový cukr.

Kvalitě jednotlivých složek nemůžu nic vytknout. A složení podle mých představ.


Jediný mix, co jsem předtím od Mixitu měla, byl Vánoční. Proto mě ze začátku zaskočilo, že můj mix není tak sladký, ale to se dalo čekat, že :D Jediný, co mě mrzí, tak že bych uvítala ve směsi méně složek, ale ve větší velikosti. Když máte sušenou meruňku o velikosti 0,5x0,5cm, moc si na ní nepochutnáte, protože ji moc necítítíte. Čokolády jsou tam také drobečky.


Co ale musím pochválit, tak při tvoření mixu vidíte jednotlivé zastoupení makroživin, které najdete i na tubusu, to velký palec nahoru.

A teď se pojďme chvíli rozplývat nad tou jarní krásou! Letošní jarní design se jim opravdu povedl. Na své FB stránky dokonce dali porovnání vzorů jarních mixů za posledních (asi) 5 let a tento se mi líbil nejvíc. Králíčci jsou hrozně roztomilý a kdykoliv misku vidím, hned mám lepší náladu. Je třeba se radovat z maličkostí.


Až sníte svojí dobrotu - u mě je to nejčastěji jogurt/tvaroh s müsli, kaše nebo pudink, na spodu misky najdete ptáčka obklopeného jarem. Také se mi líbí, že miska není rovná, ale má okraje podobné velikonočnímu vajíčku.


Součástí objednávky misky (jakékoliv z jejich webu) je vždy lžička. Teda myslela jsem si, že je to lžička a ona je to lžíce! Ale rozhodně to ničemu neškodí. Rukojeť zdobí logo mixit s jejich ptáčkem.


Zde už vám ukážu misku v akci. Poprvé jsem si v ní vychutnala jáhelný pudink s povidlím (recept) a pak jsem samozřejmě musela vyzkoušet i můj mix, který jsem doplnila kelímkem jogurtu, lžící vanilkového proteinu, 1/4 jablka a lžičkou malinové marmelády bez cukru.







To by bylo pro dnešní článek vše, já vám moc děkuji za přečtení ♥ Doufám, že se vám dnešní článek líbíl a já se na vás budu těšit u dalšího :)

S láskou, Míša :)

Co jste si k jaru koupili vy?

Objednávali jste z Mixit?




Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na 
Youtube nebo follow na instagramu

  Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

11 komentářů:

  1. Já si naposled namíchala svoji směs (upřímně, kdybych nebyla líná, tak si ho namíchámi doma, protože ovesné vločky,čokoláda, rozinky a mandle se dají koupit v každé sámošce ;-) - tak jsem aspoň jako ty přidala ještě proteinovou čokoládu a pak piniová semínka). A přidala jsem si k tomu Mixitelu a mrazem sušené ovoce. Musli a ovoce je už dávno fuč (mixitely tam kupodivu ještě trochu je - šetřím si ji), tak bych si mohla zase něco objednat (naštěstí mám blízko výdejní místo, tak ušetřím za poštovné)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, ale mě se moc líbí i ten tubus a navíc ne vždy mě napadnou všechny ty kombinace, který si můžu namixovat :) To mě mixitely moc nezaujaly, ořechových másel mám doma dost :) Ty jejich výdejní místa jsou super.

      Vymazat
  2. Z mixitu som objednala mix suseneho ovocia a kokosom a bola som spokojna. Co mi hovori ze musim opat nieco objednat. Ale tie misticky su rozkosne 😊😊😊.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sušené ovoce mám v plánu koupit přítelovi na narozeniny, on má sušené ovoce a ovoce celkově hrozně rád :) To teda, tato kolekce je opravdu povedená.

      Vymazat
  3. Já na mixit koukám už hrooozně dlouho a musím si někdy něco objednat. Je to super nápad! No miska vypadá skvěle, taky mám raději větší kousky ovoce apod, člověk si to fakt lépe vychutná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já právě taky, proto jsem si řekla o ten poukaz, protože jinak je to celkem drahé. Jsem ráda, že to takhle nemám sama :)

      Vymazat
  4. Mixit som skúsila "až" raz, ale bolo to fajn :) a chcem tie mištičky, sú zlatunké :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až budeš mít možnost, rozhodně vyzkoušej vánoční mix, ten je fakt luxus :) To ano ♥

      Vymazat
  5. Mixit jsem vždy chtěla vyzkoušet a objednat si ho, ale pak jsem si to rozmyslela :D Možná jednou, líbí se mi, že si to člověk může udělat podle sebe a je to i zdravé:) Každopádně tohle je moc roztomilá jarní edice!:) Ta miska s lžičkou jsou boží :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to úplně stejně, proto jsem poprosila o poukaz :) To teda, je fakt krásná! Mám s ní každé ráno příjemnější :)

      Vymazat
  6. Mixit mě láká mnoho let, ale ještě jsem ho nezkoušela. Vždy si koupím něco podobného, jako je právě Mixit.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥