čtvrtek 24. ledna 2019

Datlový perník (1/8 255 kcal)

Perník je láska. I od tradičního těsta jsem vždy musela vylízat mísu, tady tomu nebylo jinak. Těsto je krásně sladké díky datlím a tvarohová vrstva chuť krásně vyváží. Jedna osmina vás tak zasytí, ani nebudete vědět jak a neskutečně si pochutnáte. Což platí i pro jablečný perník, který na blogu už nějakou dobu visí.

Pozor, chutná i lidem, kteří datlím neholdují! Ahoj mami. :-*

Formu jsem použila na koláč o průměru 25cm, kterou jsem dostala od přítele k narozeninám a je naprosto skvělá.


Datlový perník
- doba přípravy: 75 minut (40 min příprava + 35 min pečení)
- náročnost: lehká
- porce: 8

Ingredience
100g hladké špaldové mouky
50g kokosové mouky
2 vejce
200ml kefíru
25g vanilkového proteinu/třtninového cukru
250g sušených datlí
1/2 prášku do perníku
2 lžičky perníkového koření
250g polotučného tvarohu
10ml javorového sirupu
flavdrops či jiné sladidlo dle chuti
100ml vody


Postup
Hrst datlí si necháme na ozdobu, zbytek zalijeme vroucí vodou a necháme cca 20 minut odstát. Do mixéru dáme měkké datle slité od vody, 100ml čisté vody, vejce a kefír. Ve velké míse smícháme mouky, protein, prášek do perníku a perníkové koření. Mokré přilijeme do suchých a pořádně promícháme. Formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme. Pečeme na 180°C 35 minut. Necháme vychladnout. Krém připravíme z tvarohu, javorového sirupu a dosladíme flavdrops dle chuti. Pomažeme korpus a poklademe na ozdobu datle.

Makra na 1 kousek (1/8 těsta)
Kalorie: 255 kcal
Bílkoviny: 10,5g
Sacharidy: 35g
Tuky: 7g
Vláknina: 3g

Doufám, že vás dnešní recept zaujal a rozhodnete se ho jednou připravit rodině k šálku kávy nebo dobrého čaje. Já ho rozhodně budu dělat častěji. Rychlý, lehký a opravdu výborný!

Mějte krásný pátek ♥

S láskou, Míša.

Chutnají vám datle? Máte rádi perníky?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu



  Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet






Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

20 komentářů:

  1. To vypadá docela dobře, i když bych asi experiment provedla s poloviční dávkou (kdyby to manželovi přišlo náhodou moc zdravé ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně to můžeš udělat ve formě muffinů s měnší dávkou :) To jim to člověk nesmí říkat, že je to zdravé. Někdy mám pocit, že k tomu mají odpor opravdu jenom kvůli tomu, že člověk řekne, že je to zdravé, tak si hned myslí, že je to hnusné :/

      Vymazat
  2. Pěkníky mám moc ráda a datlový? To slyším poprvé, ale vypadá dobře:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ho zahlédla na jedněch stránkách a zaujal mě, tak jsem se inspirovala :) Moc Ti děkuji ♥

      Vymazat
  3. Datle jsem milovala jako malá, ale teď už mi nějak nejedou. :D Ale perník miluju i teď. :)

    I am Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to já to mám přesně obráceně :) Nedivím se, je výborný :)

      Vymazat
  4. tak ďatle mam ja velmi rada samotné ich vyjedám a nie raz som robila nepečený zakusok z nich ale aj pečený skvelo osladia. Ako to že tvoja mamina nema rada ďatle haha nepochopím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samotné jsou na mě moc sladké, ale takhle do koláčku nebo do kaše jsou parádní. Jak píšeš, krásně ho osladí :) To taky nevím, ale hlavně, že ji v koláčku chutnaly :)

      Vymazat
  5. Mně datle zas až tolik nechutnají, ale dam si sem tam, tenhle perník vypadá ale až mco dobře, abych se vůbwc zaobírala, z čeho, je, hihi😄 Rozhodně ten recept někdy zkusím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to mě těší :D :) Tohle se mnou dělali, když jsem byla malá :D Dali mi jídlo s něčím, co jsem nejedla, ale neřekli mi o tom :D Jak mi to vždycky chutnalo do té doby než jsem zjistila, že je tam něco, co nejím :D :D

      Vymazat
  6. Tak já datle taky moc nemusím, ale ooo můj bože, ten perník vypadá skvostně! :D :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě hrozně těší, že je skoro nikdo nejíte, ale všem se vám hrozně líbí :D :) Moc Ti děkuju Ani ♥

      Vymazat
  7. mňam mňam, máš tu užasne recepty, dala som odber :) dúfam že niekedy niečo aj vyskúšam urobiť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé moc Ti děkuji Deny! To je hrozně milé ♥ V to doufám, budu moc ráda, když se se mnou o to podělíš :)

      Vymazat
  8. Mňam vypadá to super, budu si to muset uložit a vyzkoušet :) Akorát myslíš, že to jde i bez kokosové mouky? Špaldová není problém ale kokosovou nepoužívám a nemám doma :/

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem ráda, že Tě recept zaujal, děkuji ♥ Určitě jde nahradit, ale nezaručuju strukturu těsta. Nahradit ji můžeš špaldovou moukou do lité konzistence :)

    OdpovědětVymazat
  10. Škoda, že perník moc nemusim:D. Nevím, nějak mě nikdy nezaujal natolik abych ho udělala. Mam radši mokřejší buchty aka mrkvový dort s ořechama:D!

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, ale je fakt vynikající :) Ten je ale taky luxus! Sama tu mám také na něj recept :)

      Vymazat
    2. Jdu se na něj podívat. Receptů na mrkváče není nikdy dost. A hlavně mam teď mrkev doma, takže ho asi i udělám:D!

      Vymazat
    3. No vidíš to, taky mám mrkve v lednici :D Ale ještě tu mám makový koláček, který musím dojíst O:) Ať se Ti recept líbí ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥