pondělí 4. listopadu 2019

Make Free From sušenky

Kdo mě sleduje tak ví, že během školy pracuji v obchůdku se zdravou výživou Naturálek. Celkem často máme různé ochutnávky, ať už to jsou jogurty, rostlinná mléka nebo různé sušenky a tyčinky. A jednou byla právě ochutnávka sušenek Make Free From a slaných sušenek Glulu, když jsem byla v práci. Pořádali soutěž na instagramu a mě se podařilo vyhrát! 

Jsem moc ráda, že jsem vyhrála, protože jsou fakt vynikající. Nebudeme ale předbíhat a jdeme si o firmě něco napsat. 


Firmu Corvonu založili brácha a ségra pro distribuci bezlepkových výrobků z důvodu výskytu celiakie v rodině. Distribuují značky Make! nebo Glulu. Nabízené sušenky jsou bezlepkové, bezlaktózové, bez sóji, bez palmového tuku, neobsahují žádné umělé přísady, barviva a chemické konzervanty. Sušenky také podléhají stravovacímu stylu paleo.


Nabízí se otázka, z čeho teda sušenky jsou? :D Z mouk používají kokosovou nebo tapiokovou. Ze sladidel používají erythritol, tapiokový sirup nebo kokosový cukr. Další sloužkou jsou často oříšky - mandle, vlašské ořechy nebo sušené ovoce - citrónová kůra, pomerančový koncentrát, sušené brusinky, malinový koncentrát. A další složky přírodního původu.

Nabízejí 6 druhů a na některé se teď podíváme.


Lískooříškový ořech 50g
Složení: lískové ořechy (41%), kokosový cukr, tapioková mouka, vejce, mleté mandle, kakaový prášek, erythritol, kokosový olej, jitrocel, bambusová vláknina, antioxidanty: kyselina askorbová, kypřící látky: hydrogenuhličitan sodný

Výživové údaje na 100g
  • 2 242 KJ/ 532 kcal
  • tuky: 36g (nasycené 4,9g)
  • sacharidy: 45g (cukry 23g)
  • bílkoviny: 12g
  • vláknina: 7,5g
 Vynikající. 40% lískových ořechů dodá sušenkám krásnou chuť. Křupavé, lehké, oříškové.


Vanilka 50g
Složení: eritrit, kokosový mouka, tapiokový škrob, tapiokový sirup, vejce, agávový sirup, kokosový tuk, jitrocel, bambusová vláknina, citrónová kůra, antioxidanty: kyselina askorbová, kypřící látky: hydrogenuhličitan sodný, bourbonská vanilka

Výživové údaje na 100g
  • 1 248 KJ/ 297 kcal
  • tuky: 10,8g (nasycené 8,5g)
  • sacharidy: 63,2g (cukry 24,9g)
  • bílkoviny: 5,5g
  • vláknina: 1g
Do podkladů cheesecake padnou skvěle. Nebo k odpolednímu latté.


Kokos - citrón 50g
Složení: kokosová mouka (20%), mleté mandle, xylitol, vejce, kokosový olej (16%), tapioková mouka, kokosové hobliny (4%), koncentrát z citrónu (0,8%), jitrocel, antioxidanty: kyselina askorbová, kypřící látky: hydrogenuhličitan sodný, bourbonská vanilka

Výživové údaje na 100g
  • 1 986 KJ/ 479 kcal
  • tuky: 33g (nasycené 20g)
  • sacharidy: 38g (cukry 2,7g)
  • bílkoviny: 11g
  • vláknina: 12g
 I když se tahle příchuť nemusí zdát, je vynikající. Opravdu mě překvapily a jsou vynikající. Měkoučké na skus.

Příchutě jsem si vybrala sama a vybrala jsem si, které mi na ochutnávce nejvíce chutnaly - lískooříškové, kokos a citrón a vanilka. V nabídce mají ještě čokoláda - malina, pomeranč - skořice a kakao. Čokoláda - malina mi moc nechutnala, zbytek ušel. Každopádně já své favority mám :)


Jediná nevýhoda, je jejich cena. To je fakt něco. Tento 50g pytlíček stojí kolem 50-60 korun. Ale za občasné potěšení to stojí. Doufám, že se vám recenze líbila a článek jste dočetli až do konce. Brzy se můžete těšit na jejich slaného bratra :)

Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)



   Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet



Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

7 komentářů:

  1. Tyhle sušenky jsem ještě nikde neviděla. Pokud bych na ně narazila, tak by men k ochutnání určitě lákaly, i když tedy cena je fakt docela vysoká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba budeš mít tu možnost, ale jeste nic neprozradím 😇 tojo, ale ty citrónové jsou fakt vynikající 😋

      Vymazat
  2. Tyhle sušenky vůůbec neznám, ale zaujaly mě ty vanilkové :D. Hlavně by je mohla i moje kamarádka, která nemůže lepek :).

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super :) je fajn, že jsou i bezlaktózové :) ale myslím, že u vás ve velkoměstě by jsi je určitě našla 😁😁

      Vymazat
  3. Thank you so much ❤ in following I am not interested, sorry :) I dont want to read english blogs, thanks for understanding me 🌻

    OdpovědětVymazat
  4. Este som sa s nimi nestretla asi ich ešte slovensky trh neobjavil co je škoda. Ale ja uz onedlho zacnem take mnamotky piect pre malú 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu je, jsou moc dobré :) Tak to se určitě těšíte obě dvě :) Ať jde pečení hezky od ruky ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥