V létě na nás pizza kouká za všech stran. Abych na ní neměla celoročně chuť, peču si domácí. Vyzkoušela jsem už mnoho těst. Na moje nejoblíbenější těsto bez kynutí tu už recept najdete - Pizza z tvarohového těsta. Je to rychlovka, když máte chuť na pizzu a nechcete čekat.
Zatoužila jsem ale i po kynuté variantě. Na první pokus a hned se povedla na výbornou! Vyzkoušela jsem ji už s kuřecím masem nebo jenom zeleninovou oblouhou a vynikající. Je dobrá i druhý den. I přítel tohle označil jako nejlepší pokus o zdravou pizzu :D
Zatoužila jsem ale i po kynuté variantě. Na první pokus a hned se povedla na výbornou! Vyzkoušela jsem ji už s kuřecím masem nebo jenom zeleninovou oblouhou a vynikající. Je dobrá i druhý den. I přítel tohle označil jako nejlepší pokus o zdravou pizzu :D
Kynuté těsto na pizzu
- doba přípravy: 90 minut
- náročnost: střední
- porce: 2 pizzy (4 porce)
Ingredience
250g špaldové mouky
20ml řepkového oleje
20g čerstvého droždí
1/2 lžičky soli
lžička (8g) třtinového cukru
2 lžíce (30ml) mléka
100ml vody
Postup
Smícháme droždí, cukr a mléko a necháme vzejít kvásek (10-15 minut). Mezitím si smícháme mouku a sůl. Přidáme vzejití kvásek, olej a vodu dle potřeby. Těsto zakryjeme a dáme vykynout, než zdvojnásobí svůj objem - 1 hodina, v teplech stačí 30 minut. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a vyválíme. Ozdobíme dle chuti a pečeme na 200°C 15 minut.
Makra na 1/4 těsta bez ozdob
Kalorie: 280 kcal
Bílkoviny: 9g
Sacharidy: 46g
Tuky: 6g
Máte rádi pizzu? Jaká je vaše nejoblíbenější obloha?
Pokud
se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na
blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce,
odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)
Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet
Facebook stránka
Instagram účet
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
Vypadá moc chutně! Já jsem zkoušela kdysi akorát květákové těsto a kupodivu to také bylo dobré.
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuju Lu ♥ Také jsem ho zkoušela, špatné není, ale tohle kynuté je pecka :)
VymazatKynutou pizzu jsem ještě nedělala, tak třeba někdy zkusím, nevypadá to složitě (jen to chce čas na to kynutí a ten mi v čase mezi příchodem z práce a tím, kdy chci mít večeři,docela schází)
OdpovědětVymazatRozumím Ti. Také nemám vždy čas na kynutí. Ale když jsi teď nemocná, tak by jsi to třeba zvládla a stihla na tu večeři ;) :D
VymazatVypadá krásně! Povedla se Ti :)
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuju za pochvalu ♥
VymazatTak toto právě dělala dříve mamka a vždycky se povedla, taky bych mohla zkusit udělat domácí. :)
OdpovědětVymazatNedivím se. Těsto je z mála surovin a snadné. Určitě se Ti povede :)
VymazatMňam, ta vypadá úžasně. Díky za recept:)
OdpovědětVymazatDěkuju Ti Vanes, jsi zlatá ♥ Nemáš vůbec za co. Já děkuji za milý komentář ♥
VymazatMňam, hned bych si kousek dala :D
OdpovědětVymazatMyGoldenMind
Když tak na ty komenty odpovídám, tak já taky xDD
VymazatVytvoriť dobré cesto na pizzu je naozaj umenie. :) Toto však vyzerá nielen veľmi dobre ale i chutne. :)
OdpovědětVymazatVnímám to stejně :) Byla opravdu výborná.
VymazatJa už ani pizzu nerobím ale pizzovníky. Skôr si pizzu už objednávame :D Ale na pizzovníky moje deti nedajú dopustiť :D
OdpovědětVymazatDETSKÁ KREATIVITA
Pizzovníky? To slyším prvně, budu si to muset vyhledat :) Chápu, brácha by se pizzy mohl užrat :D
Vymazatnedávno jsem recept na pizzu z kynutého těsta zkoušela a popravdě mě zklamal. byl daleko pomalejší než rychlovka z tvarohu, kterou dělám a nechutnal zdaleka tak dobře... možná tomu dám ještě ale šanci. tvoje pizza vypadá výborně :)
OdpovědětVymazatLife by Angellyca
Samozřejmě je to pomalejší, protože to potřebuje čas na vykynutí :) Já tohle těsto vyzkoušela a byla to teda dobrota. Možná jsi jen zkusila špatný recept :)
VymazatMňam! To vypadá famózně :) Já, jako obrovský milovník pizzy, musím doma vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatTen základ je opravdu výborný :) Doufám, že Ti bude chutnat!
VymazatPizzu naprosto miluju! Babi ji dělá často, tak jí ukážu tvůj recept, ať zkusí, jestli jí bude vyhovovat :)
OdpovědětVymazatKorea v Česku
Doufám, že babičku nezklamu :)
Vymazat