pondělí 23. října 2017

Dýňové scones s čoko kousky


Tak a pokračujeme v receptech lazených do podzimních chutí! Dneska tu mám pro vás celkem speciální recept. Jedná se o dýňové scones. Už jsem o nich párkrát četla, nikdy ale sama nepekla. Z anglického překladu to znamená koláček. A čím se liší od ostatních koláčů? Vy vlastně na plech vyložený pečícím papírem uděláte bochánek, který před vložením do trouby nejlépe mokrým nožem (těsto se poté tolik nelepí na nůž a jde těsto snáže rozkrojit) rozřežete na 6 (jako já) nebo nejčastěji 8 kousků. Po upečení, pokud jste rozkrojili dobře, tak jednotlivé kousky stačí od sebe jenom odtrhnout a je to! Hodí se skvěle na snídani nebo k odpolední kávě s kamarádkami ☺ Já použila klasickou dýni, pokud použijte hokaido, výsledná barva scones bude mnohem výraznější. Scones nejsou vůbec přeslazené, jsou tak akorát moc hezky nasládlé.


Ingredience
180g hladké špaldové mouky
15g mandlového másla
40g bílého jogurtu
90g dýňového pyré
5 + 1 lžíce mléka
30g hořké čokolády
15g proteinu (třtinový cukr)
20g medu
1 1/2 lžička prášku do pečiva
1 1/2 lžičky skoříce
1/3 lžičky soli
vanilkový extrakt
popř. další sladidlo (já dala ještě 7 kapek flavdrops)

Vločky, bezlepkové mouky, oříšky, semínka a mnoho dalšího můžete najít za super ceny na eshopu RageFitness :) Při použití kódu MS5 dostanete navíc 5% slevu :)


Postup
Smícháme mouku s proteinem, nalámanou hořkou čokoládou, skořicí, práškem do pečiva a solí. Poté přidáme mandlové máslo, jogurt, pyré, 5 lžic mléka , rozpuštěný med, vanilkový extrakt a popřípadně další sladidlo. Smícháme v celistvou hmotu a dáme na pečící papír, kde za pomocí mokré lžíce upatláme do tvaru kruhu. Kruh mokrým nožem rozřízneme na 6 nebo 8 částí a pomažeme lžící mléka. Dáme péct na 220°C 16 minut.

inspirace: https://amyshealthybaking.com/blog/2016/09/29/clean-pumpkin-chocolate-chip-scones/

A jak podzim ovlivňuje vás? :)

34 komentářů:

  1. No mňam, ten musí být skvělej... :) že by další tvůj recept, který vyzkouším?! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, je to fakt super :) i konzistencí :) a vůní ♥

      Vymazat
  2. juuu, tak to je boží. Mám ráda buchty. Jakože buchty, ke kterým se hodí dobrý čaj. Třeba jako bábovka a tak. Trošku sušší, bez krému a tak. Mňam, vypadá fakt chutně. Povedlo se :-)

    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přesně tohle scones splňuje! ;) K podzimnímu čajíku ideál :) Moc děkuji ♥

      Vymazat
  3. Vypadá to sice lákavě, ovšem já prostě těm dýním nějak nemůžu přijít na chuť. Ale o tomto "scones" slyším prvně, třeba na to časem přijdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, já jsem v tom tu dýni třeba vůbec necítila :D cítila jsem hlavně skořici a čokoládu ♥

      Vymazat
  4. Vyzerá super :) mohol by byť super na raňajky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Určitě, on by byl super i na svačinu, oběd i věčeři.. :D

      Vymazat
  5. To vypadá moc dobře. :) Mňam. :) Miluju dýni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) já jí loni ohrnovala trochu nos, ale letos si pečení s ní vynahrazuju :)

      Vymazat
  6. Vypadá to velmi lákavě :3, teď budou prázdniny, tak že bych ve volném čase zkusila? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Určitě vyzkoušej, nebudeš litovat :) Jenom až ho všechen samouchutí spořádáš :D

      Vymazat
  7. Vypadá to vážně moc dobře, ale já moc sladké koláče a podobné věci nejím. :D

    OdpovědětVymazat
  8. vypada to skvele ale na muj vkus uz trochu slozite (jo jsem trochu lama :-D) ale dyni miluju ve fruitisimu ted meli dynovej koktejl a tam jsem byla denne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale prosímtě, vždyť to jenom smícháš, potřeš mlékem, lehce nakrojíš a dáš péct ;) :D to věřím :)

      Vymazat
  9. O tomhle jsem ještě nikdy neslyšela, což je škoda. Ráda bych to zkusila :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. taky scones neznám. ale vypadá to skvěle!
    Herb Theory

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň jste se dozvěděly něco nového :D :) Moc díky ♥

      Vymazat
  11. Mňam, takýto recept už dlho zháňam. :) Super!

    OdpovědětVymazat
  12. Tak dnes zkusím! :-) Před pečením to mám rozříznout celé nebo jen naříznout zvrchu?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥