sobota 29. května 2021

What I ate XXXV.


 Poslední článek najdete zde. Ať se vám dnešní inspirace líbí!
 

Dominik si zadal požadavek na stejky. Naložené kuřecí maso v troše oleje a koření. K tomu pečené brambory s bylinkami, alá tatarka ze zakysané smetany a směs mražené zeleniny. Přiznám se, že jsem nakonec snědla jen to větší maso, to malé jsem už nechala :D

 
Měla jsem strašnou chuť na šulánky s mákem. Těsto jsem udělala stejné jako na bramborové knedlíky (recept zde na blogu), jen jsem si oddělala část, do které jsem nepřidala sůl. Mák jsem si mlela doma, takže byl mooc dobrý. Jako mokrou omáčku jsem si rozmíchala protein ve vodě, aby to nebylo suché a mělo to nějaké bílkoviny. Moc dobré to nebylo, příště musím koupit hrudkovitý tvaroh a přidám normální cukr :D


Podmáslové palačinky na snídani <3 Jsou moc dobré a vláčné. Budu vám na ně muset sepsat recept :) Vzadu v rendlíčku se mi vařily zkaramelizovaná jablíčka. Plnila jsem je povidly od babičky.


Druhá půlka těsta na bramborové knedlíky - tyto už se solí ve formě noků. Potřebovala jsem zdělat nivu, tak jsem udělala nivovou omáčku s kuřecím masem. Bylo to moc dobré.


Vynikající bramboračka od maminky <3 Tato je dělaná z vývaru. Nechybí domácí sušené houby, brambory, mrkev :)


Něco jako bramborový salát. Vajíčko uvařené natvrdo, brambory jsem vařila v tlakáči ve slupce. Okurka a trochu zakysané smetany. Dochuceno jen solí a pepřem.


Ukázka rychlo večeře - domácí veka, pomazánkové máslo, vysokoprocentní šunka, kousek jadelu, 1/2 červené papriky. To ještě kilo nestálo 150,-.


Tvarohový dezert s piškoty (recept). Nahoru jsem si přes noc dala lyofilizované maliny a para oříšky. Někdy si místo piškotů dám lotus sušenky a to je teprve bombová snídaně!


Bulgur ochucený bujónkou, k tomu domácí kimči a 1/2 balení lahůdkového tofu, který jsem doplnila domácím kešu máslem. Moc dobrá kombinace.
 

Někdy doma uvařím i klasiku, jako je kuře na paprice. Chtěla jsem vám na něj sepsat recept, ale bohužel jak na sviňu se mi to zrovna nepovedlo, achjo :D Ale to nevadí, příště. Dávám do omáčky 12 % smetanu. K tomu semolinové penne.


Zase jedna rychlovka k večeři. Domácí houstička (recept) s pomazánkovým máslem, 80 % šunkou, oříškovým sýrem a ředkvičkami.


Trhané maso podle aplikace Mňam. A bylo opravdu moc dobré. Zase to byla jiná chuť narozdíl od toho, co normálně dělám. K tomu pečené brambory z trouby a směs mražené zeleniny.


Dostáváme se k naší výroční večeři s Dominikem <3 normálně jsme jeli někam na výlet a tam si někam na jídlo zašli, letos bylo naše výročí v tom největším lockdownu, kdy se nesmělo přes hranice okresu. Tak jsem nám udělala lepší večeři - pstruh lososovitý, batátovo-bramborové hranolky, domácí kimči a bylinkový dresing ze zakysané omáčky.


Zákusek po večeři - lotus řezy. Ale příště je udělám do skleničky. Jak můžete vidět, z formy se to rozpadlo. Jsou to jenom lotus sušenky, krém je vyšlehaná 33 % smetana s 2 polotučnými tvarohy a trochu třtinového cukru a nahoře borůvky.


Ukázka plněných podmáslových palačinek. Tady jsem je plnila čokoládovým pudinkem od Your Body (recenze), přelité arašídovým máslem RageFitness a lyofilizovanými malinami.


Rozloučím se s vámi těmito lasagněmi (recept). Akorát mi nevyšly lasagně jako těstoviny, tak jsem je zapekla s penne a také to bylo mooc dobré. Doufám, že se vám dnešní článek líbil a načerpali jste nějakou inspiraci :)

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

Jaké jídlo vás nejvíce zaujalo? Co jste si zajímavého v poslední době připravili vy?

22 komentářů:

  1. Mým oblíbený jídlem v lockdownu byly topinky s ajvarem posypané sýrem grana padano a těstoviny se sušenými rajčaty a kořenící směsí na špagety aglio olio, co mi přivezla kolegyně z Itálie (a je sakra ostrá :D). A nakládané kuřecí jsme měli na chalupě minulý týden (nakládal syn ;-) a kromě bylinek tam byl určitě med a whisky)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mňam, to musím někdy vyzkoušet. Zrovna mám ajvar doma :) Já dneska zase nakládala vepřové s bylinkami :)

      Vymazat
  2. Podmáslové palačinky zní dobře! Babička do těsta na palačinky přidává jogurt a je to taky dobré. Už jsem se inspirovala těmi tvými lívanečky i palačinkami (našla jsem v receptech), ale dělala jsem to z žitné celozrnné mouky a ta mě teda štve, protože hrozně práší a nejde pořádně rozmíchat - zůstávají hrudky. Příště koupím něco jiného. Jinak všechno vypadá mňamózně, nevím, co bych si dala dřív :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že to je taky dobrota :) Já žitnou dávám akorát do chleba, jinak palačinky dělám ze špaldové nebo pohankové :) Moc děkuju <3

      Vymazat
  3. Všetko vyzerá skvelo. Šuľance s makom som nemala už ani nepamätám.

    RESPECT COCO CHANEL

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky,
    všechna jídla vypadají luxusně, ale já jsem z tvých fotek dostala jasnou chuť na palačinky:-D Asi je potřebuji...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, moc děkuju :) Joo, na palačinky je chuť vždycky :D Ještě že jsou tak nenáročné na přípravu a suroviny :) Také se měj krásně!

      Vymazat
  5. Ježiši, tak teď bych si dala ty šišky s mákem. Ty jsem neměla ani nepamatuju. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam, tvoje jídla jsou vždy tak pěkná a chutná! :D Mám na vše chuť :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Mám pocit, že zrovna ty jsi mi jednou pod článkem psala, že už ti dochází inspirace a koukám, že ji máš naopak strašně moc. Ty jídla! To je boží a vše vypadá chutně, jen mě nezaujal protein na šulanky :D ten tvaroh by byl lepší, o tom žádná.

    Somemthingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano psala, já věčně nevím, co mám vařit :D To máš naprostou pravdu, ale já ho bohužel neměla... :D

      Vymazat
  8. Moc pěkné fotky a recepty, hned jsem dostala taky chu´t na šulánky s mákem nebo palačinky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vše vypadá tak chutně a lákavě 😍. Další skvělá dávka inspirace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju <3 Jsem ráda, že se Ti inspirace líbila :)

      Vymazat
  10. S těmi bramborami a vajíčkem jsi mě inspirovala, super lehký a rychlý oběd! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší :) Teď se to bude hodit do těch tepel :)

      Vymazat
  11. Opět jen mňam! je to mic toho, co já mám sama ráda a i když jsem po večeři, klidně bych si vybrala!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥