pondělí 15. června 2020

Horká čokoláda (133 kcal)

Tuhle dobrotu sama dělám a když jsem ji viděla u Navrmi, hned mi ji připomněla abych si ji udělala znova. Vy jste ji už u mě mohli vidět v rámci vánočního DIY dárku, tak tady aspoň můžete vidět výslednou dobrotu :D

Mám ji ráda hlavně na podzim a v zimě, ale i během léta mi vykouzlí radost na tváři. V poslední době zkouším i různé čokolády v kavárnách, ale musím vám říct, že ty jejich nejsou nic moc. Většinou dost sladké a na mě hrozně řidké (ráda jím čokoládu lžičkou). Tahle domácí mi prostě vyhovuje nejvíc!


 Horká čokoláda

- doba přípravy: 15 minut
- náročnost: lehká
- porce: 1

Ingredience
100ml mléka
80ml vody
8g holandského kakaa
5g čokoládového pudinku
10g kokosového cukru

Postup
Většinu mléka s vodou si dáme ohřívat. Ve zbytku mléka rozmícháme kakao a pudinkový prášek. Až bude směs vřít, přidáme směs s pudinkem a mícháme do zhoustnutí. Odstaváme, dle chuti osladíme a nalijeme do šálku. Už si jen vychutnáváme.


Makra
Kalorie: 133 kcal
Bílkoviny: 5,2 g
Sacharidy: 19 g
Tuky: 3,2 g
Vláknina: 2,6 g

Původní recept najdete ZDE.

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

23 komentářů:

  1. Ahoj,
    horkou čokoládu mám moc ráda, ale doma jsem ji ještě nikdy nezkoušela. Recept se mi moc líbí, zkusím to:-) Jinak mrkni ke mně na blog, běží tam do konce června giveaway:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      tak ji určitě vyzkoušej. Super zdravou horkou čokoládu za málo peněz si v karávně určitě nekoupíš :D :) Ať Ti chutná ♥ Už jsem se zůčastnila, děkuji za pozvání ♥ Ty také :)

      Vymazat
  2. Mňam, tak toto určite niekdy vyskúšam! Vyzerá a určite aj chutí veľmi dobre.

    Maj krásny deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc dobrá, bez zbytečného cukru a můžeš si ji hlavně udělat kdykoliv doma, než za ni dávat nemalé peníze v kavárně, kde většinou ani moc dobrá není :) Děkuji, Ty také ♥

      Vymazat
  3. Tak teď jsem na ni dostala strašnou chuť. Já miluji všechny tipy čokolád, ať už jsou k jezení nebo na pití. Já si hodně dělám kakao, ale toto určitě bude bomba. Jednou jsem někde měla horkou čokoládou, která byla tak dokonale hustá. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě nemám ráda řidké čokolády a většinou ji v kavárně dostanu řidkou, tak jsem z toho sklamaná. Tohle je čokoláda na lžičku a přesně takhle mi to vyhovuje :D :)

      Vymazat
  4. Já jsem domácí horkou čokoládu nikdy nezkoušela, ale i kdyby ano, tak by mě nenapadlo přidat do ní pudink :) Ale věřím, že tato čokoláda musí být skvělá, taky mám ráda, když je hustá a můžu si jít nabírat na lžičku :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pudink je tam proto, aby nebyla řidká a navíc mám ráda, když je čokoláda hustčí :) Tak to jsem ráda, to Ti bude určitě chutnat ;)

      Vymazat
  5. Wow, já jsem si domácí čokoládu dělala vždycky jen z instantních prášků nebo ze samotného holandského kakaa... přidat pudink by mě vůbec nenapadlo, to budu muset vyzkoušet! Je fakt, že ta konzistence bude pak lepší ♥

    www.lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. A není ta čokoláda nakonec spíš takový hodně čokoládový pudink? Dobré to určitě bude, ale v čokoládě by podle mne měla být jen čokoláda a mléko. Ale příležitostně to zkusím.
    Jinak já si zrovna teď v týdnu dala čokolád v kiosku u nás kousek od chaty a rozhodně tam už si ji znovu nedám - něco tak strašně sladkého jsem už dlouho neměla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zkoušela rozpustit čokoládu v mléce, ale to mi moc nejelo a tohle mi chutná víc :D :) I tou konzistencí mi to více vyhovuje :) Oni ty z matů většinou nebývají moc dobré.

      Vymazat
  7. Juuj, to bude isto veľmi dobré!
    Ja kakao veľmi nemôžem jesť, ale keď k nám niekto príde na návštevu, určite ho tento experiment neminie :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus třeba karob, to by taky nemuselo být špatné :)

      Vymazat
  8. Sakra mňam! A ani tahle verze nemá tolik kalorií. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda ♥ Hlavně má i méně cukru než klasická varze :)

      Vymazat
  9. No teda mňam! O:) Úplně se mi sbíhají sliny!

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  10. Horkou čokoládu miluji a nemůžu v žádné kavárně narazit na tu ideální, která by nebylat tolik sladké. Díky za tip, až bude zas sychravo, tak ji určitě vyzkouším :))
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, taky mi z těch kaváren moc nejedou :D :) Rádo se stalo ♥

      Vymazat
  11. Rychlé a jednoduché - super. Je pravda, že sto lidí je sto chutí a jelikož já mám ráda hodně sladké, tak jsem do toho míchla čokoládové pecky pro oslazení a nemá to chybu. Takže moc děkuji za tvůj recept. Lída

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥