pátek 24. srpna 2018

What I ate XXII.

Ahoj ♥

Musím se přiznat, že jsem netušila, na jaké téma mám napsat článek. Ty téma, který bych třeba měla chuť napsat, tak k nim nemám vytvořené fotky a co je článek bez fotek, že :D Proto jsem se vás na instagramu (pokud mě ještě nesleduješ, můžeš to napravit ZDE) ve stories ptala, co by jste si rádi přečetli. Na výběr jsem dala recept nebo jídelní inspiraci. Cca po hodině jsem se podívala na výsledky a dle toho se rozhodovala. Kdyby vyhrál recept, dala bych na výběr sladký a slaný, ale protože vyhrála inspirace, tak jsem dál dala na výběr jestli napříč chody nebo zaměřené jenom na snídaně a já myslím, že výsledek je jasný!

A protože What I at už dlouuuho nebylo (naposledy na začátku června, najdeš článek ZDE), tak jsem s vámi souhlasila a napsala ho. Dobroty jsem snědla během července a srpna.

Nebudeme to déle zdržovat a jdeme na to ♥


Domácí zdravá rajská omáčka s celozrnnými penne a plackou z mletého vepřového masa. Byla to pro mě premiéra, kterou jsem dělala podle netu a musím říct, že to budu muset ještě vypilovat. Chutnala jako rajská, ale ne jako maminky rajská :D Každopádně můžu říct, že na první pokus to vůbec nebylo zlé!


Polentový perníkový koláček. Tohle těsto je velmi variabilní a já se ho určitě hodlám vyzkoušet zase v jiné variantě. Půlka koláčku vychází na něco málo přes 300kcal, takže jsem si ho ozdobila ještě lžičkou pistáciového másla z posledního nákupu, jednou oreo sušenkou a čerstvými ostružinami. Recept najdeš ZDE na mém instagramu (nebojte se, uvidíte ho, ikdyž instagram nemáte ♥) 



Já už chodím na domácí jablka a co vy? Pomalu ale jiště začínám být nalazená na podzimní vlnu chutí ♥ Tady jsem si posnídala jablečnou kapsu, která je podle mě opravdu vynikající, mám už na ni zase chuť. Recept jsem vám tu na blog už přidala - Jablečná kapsa (485kcal).


Co by to byl díl bez ovesné kaše?! Ikdyž se musím přiznat, v těch vedrech jí moc neholduju a když už si ji dám, padne většinou an večeři. Tady je lazená do čokoládové chuti a abych ji přidala na objemu, vmíchala jsem najemno nastrouhanou cuketu. Ozdobila jsem ji malinami, kešu máslem a vlašskými oříšky.


Miluju italskou kuchyni! Takže jeden víkend jsem na večeře dělala zdravější carbonara špagety. Úplně je miluju ♥ Koho by zajímal recept, i ten už najdete tady na blogu :) Teď jsem zkoušela i carbonara z květáku a musím říct, že jsem byla nejdříve skeptická, ale nakonec se taky moc podařili. Ty jsem dělala podle aplikace Mňam.


Kamarádky se měly stavit na kafe a tak jsem pro nás nachystala malé občerstvení. Vaničku hummusu s římským kmínem z Lídlu a k tomu jsem nakrájela asi 5 mrkví. Ještě jsem nachystala jednohubky - kornbagetu jsem nakrájela na kousky a namazala vajíčkovou pomazánkou. Už nevím, jak jsem ji přesně dělala, ale vajíčka, lučina, hořčice, nať z jarní cibulky, sůl, tvaroh... Prostě klasika :D :) Kamarádky poté donesly oříšky ve wasabi a mandle v mléčné čokoládě a skořici.


I já jsem propadla boomu Halo Top zmrzliny. Objevila jsem ji v Hradeckém Futuru a zatím nikde jinde jsem ji neobjevila. S přítelem jsme vyzkoušeli příchuť chocolate chip cookie dough a teda to je dobrota! Více se o ní nějak rozepisovat nechci, chci ji věnovat samostatný článek, až ochutnám více příchutí, ale za mě ano!


Když chcete mít hodně jídla, za málo muziky i času. Šunkofleky. Jen uvaříte těstoviny, k nim přidáte plechovku hrášku, nakrájenou na kostičky vysokoprocentní šunku a zalijete směsí vajec, mléka a koření. Pečeme do té doby, než vaječná směs bude upečená zespodu.


Rychlovečeře. Brambory nakrájené na tenké plátky, promícháme s troškou oleje a kořením. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do zezlátnutí. Mezitím si uděláme filé na pánvi s kořením. Tadá, za 30min věčeře hotová. Díky nakrájení brambor na tenké plátky se brambory udělají velmi rychle.


U babičky na výkrmu :D Když ona prostě babička vaří a peče skvěle! Kuřecí roláda z domácího kuřete a ktomu pečené brambory a jogurtový dip.


Pokračujeme u babičky ♥ 4 zdravé chlebíčky z domácí veky, kde je větší podíl celozrnné mouky. Namazané jsou lučinou, dále je tam šunka, kousek hermelínu, domácí okurka a paprika.


Hladoví na výletě v Pardubicích, kde jsem se byla dívat na byt. Přítel měl hrozný hlad a měl chuť na burger. Pátrala jsem v paměti jako divá a na jednu burgrárnu (Goodie burger) na třídě míru jsem si vzpomněla! Dali jsme si s mletým hovězím masem, slaninou a cibulkou. Byl vynikající.


Zdravější domácí oreo nanuky. Pouze tvaroh, jogurt, sladidlo a kousky orea.


Druhý domácí vývar a mnohem lepší, než ten první! Opravdu jsme si s přítelem pochutnali. S nudličkama, masem a mrkví. Přítel, že by dal 8,5/10 a víte proč? Nebyly tam knedlíčky, achjo :D Člověk se snaží a furt je to málo :D


Zdravější tiramisu. Piškoty namáčíme v silné kávě. Potřeme krémem z riccoty a tvarohu (poměr 2:1), který si osladíme a opakujeme dle potřeby. Nakonec zasypeme kakaem. Kdo chce, může piškoty polít lehce nějakým likérem nebo rumem.


Rizoto z vývaru, panejo, to je chuť! Maso tak také použila to z vývaru, přidala jsem ještě směs mražené zeleniny a bylo to. Na talíři jsem to pak jen posypala sýrem. Za 20 minut hotovo a bylo to vynikající. Asi budu dělat ten domácí vývar častěji O:)


Měla jsem doma zakysanou smetanu, kterou jsem potřebovala rychle spotřebovat a volba padla na  domácí pařížský salát. Už jsem vám tu ho ukazovala, ale ještě nenapsala recept, takže ho můžete najít v minulém článku. Dala jsem ho na domácí veku (bože mňam!!) a ozdobila ještě červenou paprikou.


"Když muž se ženou snídáááááá... Lalala" Aneb snídaně s přítelem. Přítel poprosil o jablečnou přesnídávku s piškotama, já si dopřála celý tvaroh, který jsem si osladila s ostružinami a přidala jablečné müsli, které jste mohli vidět v posledním nákupu.


Když jsem si dělala naposledy wafle, nepovedly se mi, takže jsem měla nějakou dobu odpor je připravovat. Měla jsem doma ale kefír, který potřeboval spotřebovat a tak jsem to riskla. A výsledek? Bože, lepší wafle se mi snad ještě nepovedly! Ozdovila jsem si je arašídovým máslem s horkou čokoládou, ostržinami a tvarohem. Recept najdete na webu RageFitness.


Rozloučím se s vámi dalším výtvorem od babičky. Jo, během školy na ni zase nebudu mít čas, proto si to teď musíme nahnat ♥ A pohostila mě hovězím masem na houbách s kuskusem. K tomu jsem měla okurkový salát. Jsem ráda, že mi babička vyhovuje a snaží se to vždy udělat nějaké zdravější ♥

Tak, já jsem si řekla, že až tento článek napíšu, dám si zaslouženě večeři. Takže já si ji jdu okuchtit :) Doufám, že se vám dnešní článek líbil a načerpali jste nějakou inspiraci. Mě moc baví psát tyto články! Jen nemám vždy dostatk fotek :D :D Tak si užijte víkend, který je přes námi a poslední dny prázdnin. Já už přesně za měsíc budu sedět první den ve škole. Mějte se krásně,
pa Míša ♥

Co jste naposledy měli dobrého vy? 

Jaký tip článků by jste ode mě uvítali? Nebo články na jaké téma?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)

  Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/

Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu


32 komentářů:

  1. Krásný článek, děkuji za inspiraci. Mám tvůj blog moc ráda musím říci a moc ráda se sem vždy vracím. :)
    Jelikož mě teď čeká poslední rok na internátu a já si vždy vařím na týden, ocenila bych tipy na jídla, která se rychle nezkazí a vydrží. Často to řeším nějakými plackami - protože ty jdou přeci jen udělat ze všeho :D, brownie, zapečená ovesná kaše, apod.. (jen pečivo moc nemusím) ale kdybys měla ještě nějaké nápady na jídla, která si člověk může udělat třeba na tři dny dopředu a nepodlehnou rychle kazení. bylo by to skvělé <3 každopádně ještě jednou děkuji za článek a měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc Ti děkuji! Udělala jsi mi velikou radost ♥ Určitě o tom popřemýšlím! A máš k dispozici ledničku nebo třeba rychlovarnou konvici? :) Pro alespoń trochu té inspirace už teď se můžeš podívat na starší článek, kde jsou tipy na potraviny, které se nezkazí a nepotřebují lednici :) Určitě i z nich by jsi mohla vymyslet něco nového :) Děkuji, ty také ♥♥ https://wantbefitm.blogspot.com/2017/07/co-sebou-pod-stan.html

      Vymazat
    2. Bohužel, právě tu ledničku k dispozici nemám. :( ale rychlovarnou konvici ano:) páni, moc ti dekuju, opravdu si toho vážím! ❤️

      Vymazat
  2. mmmmmm, mnam, tolko dobrot v jednom clanku. urobila si mi chut na tiramisu a na domaci vyvar. este sa mi pacia aj tie zemiaky nakrajane na tenke platky spravene v rure. ja som zatial vzdy robila iba zemiaky nakrajane na take lodicky (proste americke zemiaky) a nikdy mi nenapadlo dat ich do rury nakrajane na platky. urcite skusim! :)
    ja som si vcera dala falafel s humusom v placke v Hummus and Couscous bare, ktory mame v Bratislave. nebolo to domace jedlo, lebo domaci falafel som este neodladila, ale bolo to naozaj vyborne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsme dřív dělali lodičky, ale ty právě hrozně dlouho trvají než se upečou a tohle je během 15 minut udělané :)To věřím! Já jsem dělala domácí a moc se mi nepovedl, tady hodně záleží, jak to člověk ochutí, takže na to bych si také spíš zašla :)

      Vymazat
  3. Objevila jsem v mrazáku balíček mražených hub z loňska, které už tedy bylo záhodno spotřebovat. Takže volba na dnešní oběd byla jasná - smetanová houbová omáčka s hovězím masem a protože je s námi na chalupě i máma, tak s houskovým knedlíkem (já ho sama moc nevařím). K snídani švestkový koláč z jogurtového těsta a trochu bílého jogurtu.
    A připomněla jsi mi kuskus, který už jsem dlouho nedělala, takže myslím, že po něm sáhnu v příštím týdnu...
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám v plánu smetanovou houbovou omáčku, zatím ale čeká na svůj čas :) Jé švestkový koláč Ti závidím, byla to určitě dobrota :) Určitě do něj jdi, je velmi rychle hotový :) Děkuji, tobě hezký týden!

      Vymazat
  4. Mňam všetko to vyzerá tak dobre ♥ Hlavne tie oreo nanuky, tie určite musím skúsiť!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju ♥ Byly výborné, příští rok budu dělat častěji a i s jinými sušenkami :)

      Vymazat
  5. ještě,že už si dělám oběd! :) hrášek na smetaně mnam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou ty správná slova! :) Na hrášek taky myslím, už jsem ho dlouho neměla :)

      Vymazat
  6. Skvělá inspirace! Hned mám zas na všechno chuť :D ta kaše vypadá úžasně ♥ a ty nanuky ♥
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  7. Áchjo, tebe bych potřebovala tak na týden k nám, vypadá to všechno lákavě, tedy kromě rajské, tu já nerada. :-D A domácí nanuk? To je pecka! Oreo mám ráda, to vyzkouším. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych zase potřebovala strávníky, kteří by všechny ty dobroty jedli :D :D :) Děkuju moc Lucko! ♥ To jsem ráda :)

      Vymazat
  8. To je pro mě dost inspirativní!
    Uědomuju si, jak málo vlastně vařím. :D skoro vůbec. A takové dobroty, aach!
    www.Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi mě moc potěšila :) Nojo, mamka vaření už taky nemá moc v lásce, já si to ale úplně zamilovala :) Děkuju ♥

      Vymazat
  9. Mňam, ja jedlo milujem. Takéto fotky ma len nútia jesť obrazovku :D A ten perník <3

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, moc! S kombinací s oreem a pistáciovým máslem to bylo opravdu božské!

      Vymazat
  10. Páni, děláš mi velké chutě! :D Šunkofleky bylo mé oblíbené dětské jídlo <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to je dobře ;) Taky jsem je měla vždycky ráda! Super je, že se taky dají udělat na tolik způsobů :)

      Vymazat
  11. Takové články jsou fakt paráda :) Plno inspirace a člověk najednou ví, co bude vařit zítra na oběd :D
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  12. Ty wafle vypadají skvěle, hned bych si je dala:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A opravdu jsou výborné :) Určitě vyzkoušej, doporučuju všema deseti :)

      Vymazat
  13. Juu, to vypadá skvěle! Mám z toho hlad, tedy až na to poslední, houbám úplně neholduji. Rajskou jsem ale neměla ani nepamatuju, dala bych si ji znovu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji ♥ Já právě taky ne, tak jsem na ni dostala úplně chuť :)

      Vymazat
  14. Mnam, mám teď úplnou chuť si něco dát :D
    Všechno vypadá fakt skvěle, všechny jídla bych si s radostí dala :) Jinak ten domácí nanuk s oreem je super nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to splnilo sůvj účel :D :) Tak to mě moc těší, děkuji ♥♥

      Vymazat
  15. Tyhle články miluju, když mi dochází nápady, co vařit :D :) rizoto z vývaru dělám taky, je to super chuť! A na to hovězí s houbami a kuskusem jsem dostala úplně chuť :D :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, bohužel je snad nikdo nepíše. Nebo neznám žádný blog, který by byl aktivní a jeho autor toto vydával :/ nedivím se, já už to měla asi po třetí a furt mi to neskutečně chutná!

      Vymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥