pondělí 12. června 2023

Na kolách do Litomyšle | Mamky narozeniny

Rok se s rokem sešel a mamka má zase narozeniny! Teda samozřejmě měla, už v půli dubna. My jsme na její narozeninový výlet vyrazily až teď, na konci května. Jsem moc ráda, že se nám daří držet tuto tradici. Poprvé jsme vyjeli v roce 2017, který ale nenajdete na blogu, ale všechny ostatní si tu můžete přečíst - ZOO Brno, Dinopark Vyškov, Mariánské Lázně a Koloběžkami do Chocně v tomto pořadí. 


Mamce jsem dala na výběr mezi několika variantami. Nakonec jí zlákala klasika - výlet na kolech na ten nejlepší hambáč z Beef Burgeru v Litomyšli! Takže jako loni, jen jsme změnily dopravní prostředek, ale cíl v burgrárně byl tak tako tak.


Vyrazily jsme v úterý po poledni. Nejdřív jsme si vyzvedly druhé elektrokolo, protože nás čekalo nemalé převýšení (zpětně to bylo celkem 509 m) a my si chtěly cestu užít. Předpoklad byl 45 km. Bohužel jsem se trochu sekla a nakonec to bylo o 10 km víc a bylo to pořádně cítit :D 


První zastávka byla v obci Čistá. Po pořádném stoupání v kopcích v lesích. Před pár lety tam vytvořili novou vyhlídku. Sice z ní toho není tolik vidět, ale má úžasnou historii! Vyhlídka Fajmonova lípa vznikla v roce 2021 a propojuje 2 lípy vyhlídkovým chodníkem, který tvoří písmeno S. Spojuje tak lípu starou několik set let s lípou vzrostlou jen několik let. 



Výjimečnost je v tom, že starou lípu někdo úmyslně zapálil. Před tím do ní několikrát uhodil blesk. A ona pořád roste a kvete. Můžete se dostat dovnitř kmenu, který je celý ohořelý a když se podíváte vzhůru, uvidíte přírodní srdce. Po cestě jsme potkali i krásné pole červeného jetele.



To už jsme začaly mít ale hlad, tak jsme přidaly do šlapek a jely vzhůru na oběd, o půl 4. Vsadily jsme na klasiku a obě si objednaly Beef burger. Pro mamku novinka. Byl výborný jako vždy a i mamka usoudila, že je to opravdu mooc dobrý hambáč! U řeky jsme si na chuť daly ještě zmrzlinu. Teda ta mamky nestála za nic, ale ta moje byla výborná - tvarohový Míša.



Cestou zpět jsme jely kolem fotbalgolfu a krásnou lesní cestou. Pak nás bohužel čekalo nemilé překvapení a zjistily jsme, že kvůli stavbě dálnice nám zrušili naši zkratku. Bylo to trochu obtížnější a už aspoň víme, že tam tudy jezdit nemáme. Jinak by byl celý výlet bez problému a to by k nám nesedělo :D



Bylo to boží, boží, boží a já se těším, co vymyslíme na příští rok! Mám tě moc ráda mami a ještě jednou všechno nejlepší k narozeninám <3

Jezdíte rádi na kole? Co jste dostali k posledním narozeninám?

13 komentářů:

  1. Míšo, moc krásná tradice. Opravdu parádní dárek, mám dospělou dceru, velmi pracovně i společensky vytíženou, tak si skutečně času, který se mnou tráví vážím.
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Cyklo vyjížďky miluji. :) Už se také těším až vytáhnu kolo a budu jezdit. :) Moc vám to sluší. Z jídla mě jako vždy nejvíce zaujaly burgříky, ty vypadají moc dobře!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná tradice, mám radost, že máš s mamkou tak skvělý vztah :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. To je super tradice i výlet :). Já na kole jezdím jen občas :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Já ty vaše toulky miluji, aspoň mě to vždy namotivuje taky vyrazit na kolo :-D Opět jste měly nádhernou vyjížďku.

    OdpovědětVymazat
  6. To máte skvělou tradici. Ať vám dlouho vydrží.
    Já měla narozeniny včera a dostala jsem od manžela dvě knížky a kytku. Máma mi dává peníze, ať si vyberu něco sama a od syna dostanu něco, až se nám povede se potkat v kompletní sestavě (manžel, máma, syn a jeho přítelkyně), což bude nejspíš tak za 14 dní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme! Já věřím, že jo :) Tak to dodatečně všechno nejlepší Stáni! Užijte si společnou oslavu :)

      Vymazat
  7. Míšo super výlet, tradice a vyznání. Moc vám to spolu sluší, užívej si společný čas s maminkou ! Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Je to fajn, taková tradice :) Já jsem taky dubnová a rodina mi přispěla na nový mobil a pak jsem dostala ještě spoustu dalších dárků, které už jsem nečekala... Kolo moc nemusím, jsem ráda, že v létě dojedu na volejbal a zpátky bez úrazu :D

    OdpovědětVymazat
  9. Výlety na kolách naprosto zbožňuji, neznám lepší relax. :)) Moc hezké fotky a 55 km je skvělý výkon! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na kole jsem jezdila jako dítě a od té doby kolo nemám. Ráda bych si ho koupila a jezdila na výlety s přítelem, krásné fotky:)

    OdpovědětVymazat
  11. Toto je krásný způsob, jak oslavit narozky, letos s plánujeme něco podobného s taťkou, nejspíš hlavní bod programu budou kešky :D Ta vyhlídka je moc hezká, opět mě nepřestává překvapovat, že příroda si poradí úplně se vším :D

    OdpovědětVymazat
  12. To je krásný dárek. :) Také moc ráda jezdím na kole. S mamkou si vždycky plánujeme výlet na konci zkouškového po ČB a okolí. Tentokrát nám to v červnu nevyjde, tak to podnikneme před začátkem semestru na konci září. Těším se. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥