pondělí 20. července 2020

Narozeninový Dinopark Vyškov s maminkou

Letos, stejně jako loni, jsem mamku pozvala k narozeninám na výlet. Tentokrát jsme to museli o trošku posunout skrz koronavirovou karanténu. Loni jsem mamku vzala do Brna na výlet lodí, Veveří a do brněnské Zoo. Článek z tohoto výletu najdete ZDE.


Takže místo na mamky narozeniny jsme to slavily na ty moje :D Musím říct, že tentokrát nám vyšlo snad vše! Ťuk ťuk, známe se. Mamka zase bez jakékoliv nápovědy uhodla, kam pojedeme - do našeho oblíbeného Dinoparku ve Vyškově. Jely jsme klasicky vlakem a do Vyškova dorazily na 10. Bylo hrozné teplo, tak jsme začaly zmrzlinou v Lídlu. Byla to první sobota (13.6.) s opravdu povedeným počasím, takže nás přivítalo velké množství lidí.




Ihned jsme se zařadily do fronty do Dinoparku a pár minut počkaly na vláček. Pak už se naštěstí ta masa lidí tak nějak rozprostřela :) Chtěli jsme jít na Dinobike, ale ve chvíli, kdy jsme tam prišli, tak měli pauzu a když během dalších 15 minut nikdo nepřišel, šli jsme dál. Pomocí Dinobike se můžete projet nad vrškem exponátů, mě se tento výhled velmi líbí. Pak jsme zkoukly 3D kino Zachraňte mládě, kde jste hlasovali pomocí potlesku o jeho osudě. Osobně mám radši klasický příběh, tohle mě nijak neuchvátilo.



Letos jsme viděly i několik nových exponátů a všechny dostaly nové informační cedule, kde se vyskytují dinosauří průvodci z filmu. Součástí povídání je vždy i otázka, kde si můžete tipnout odpověď. Byly tam otázky na délku krku, hmostnost nebo sílu stisku T-Rexe. 


Některé exponáty se pohybují - ocasem, tlamou, otáčejí se na stranu a s tím se nám právě stala parádní příhoda. Mamka si klekla k jednomu dinosaurovi, že jí s nim vyfotím a v té chvíli se na ni otočil a vypadalo to, jako kdyby na ni reagoval. Mamka se strašně lekla :D :D Když jsme se o tom, co se stalo, bavily, tak dinosaurus nám kýval ano a ne na naši konverzaci a zrovna se trefoval do toho správného. 



Ten spodní se tváří jak náš Bohouš (kočička) :D :D

Díky všudepřítomným stromům nebylo takové vedro, jako na přímém sluníčku. Přesunuly jsme pomocí autobusu do Zoo (jel dříve) a skočily na langoš. Prošli jsme si výběhy a já si vytvořila novou fotku s lamou ♥ Nejvíce času jsme strávily na statku, o kterém mamka ani nevěděla, že tam něco je. Pokud jste ho ještě nikdy neprozkoumaly, určitě vám ho doporučuju.




Ve vnitřních expozicích najdete hlavně enviromentální výstavu, ukázku zemědělských strojů nebo se dozvíte více o živote včel. Nás zaujal hlavně tento koutek, kde jsme se mohly na chvíli natáhnout a podívat se na krátké filmy o přírodě :D Nejvíc se nám líbil díl nechání pole ladem, kde si farmář sedl k televizi, opil se a narostl mu pupek.



My jsme byly v Dinoparku už asi po 4x a moc se nám tam líbí a určitě se zase jednou vrátíme :) Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

Navštívili jste Dinopark ve Vyškově nebo v nějakém jiném městě? 

Jak se vám tento koncept líbí?

16 komentářů:

  1. Mě (nás) nějak Dinopark neláká, my jsme spíš na ty (pokud možno liduprázdné) lesy a hory a raději nějako zříceninu nebo rozhlednu.
    Ale je fajn, že máte s maminkou takovou hezkou tradici narozeninových výletů
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na zříceniny nebo rozhledny také často chodíme, ale máme právě rádi i různé Zoo a podobné :) Taky jsem za to moc ráda ♥ Děkuji, i Tobě Stáni.

      Vymazat
  2. Já nevím proč, ale v Dinoparku jsem byla před dvěma roky a moc mě to nebralo. :D Zato ZOO miluji a to s tím Dinosaurem, jak vám kýval, to mě pobavilo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My se tam teda vracíme moc rádi :D :) Mamka z toho měla málem infarkt :D

      Vymazat
  3. Pekný článek :) líbí se mi jaky mate zvyk s mamkou :)
    Jinak dinopark ve Vyškově je fajn, už jsem tam byla s Kubíkem asi 4x a zase plánujeme, že v nejbližší době uděláme zastávku i tam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Miško ♥ Věřím, že Kubíčkovi se tam taky musí moc líbit :)

      Vymazat
  4. Ani jsem nevěděla, že ve Vyškově Dinopark je :) Ale je to krásné, že si s mamkou děláte takto narozeninové výlety :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je přitom od Brna kousíček :) Mamku na kosmetiku ani na šperky neuženu. Buď jídlo nebo nějaký výlet. To ocení nejvíc :) Děkujeme ♥

      Vymazat
  5. Ahoj Míšo,
    když se řekne Vyškov, vybaví se mi moje první velká láska:-) Paradoxně jsem tam nikdy nebyla, je to od nás opravdu daleko (my se potkali na táboře u nás na Orlíku), ale z tvých fotek to vypadá dobře. Myslím, že tam teď jela část mé rodiny z Hradce, bratranec o tom mluvil:-) Ta fotka s lamou je úžasná!
    Měj se krásně:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani,
      tak to je krásné, jaké hezké vzpomínky na ni máš :) Moc děkuju, jsem za ni hrozně ráda, že se takhle hezky povedla :D Děkuji, ty také ♥

      Vymazat
  6. V Dinoparku jsem byla před pěkně dlouhou dobou a bylo to v Plzni. Už dlouho bych chtěla zajít do Dinoparku v Praze na střeše Harfy, ale stále jsem se tam ještě nedostala :D Je vidět, že jste si výlet s maminkou užily a je hezké mít takovou tradici :)
    Travel and Eli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Dinopark v Plzni jsme také letos navštívili a zanedlouho tady bude článek i o něm :D :) O tom na Harfě také vím, ale zatím nebyla příležitost se tam dostat :) Moc děkujeme ♥

      Vymazat
  7. Já jsem v Dinoparku byla asi ve druhé třídě a měla jsem z toho hrozný trauma a ani teď v dospělosti to úplně nevyhledávám :) Radši navštívím právě třeba zoo, nebo jiná místa v přírodě <3 Ale je krásný, jak spolu s maminkou trávíte čas :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, ale aspoň, že na Zoo jsi nezanevřela :) Já mám moc ráda dinoparky i Zoo :) A výlety v přírodě jsou stejně nejlepší. Děkujeme, jsem za to moc ráda.

      Vymazat
  8. Môj priateľ a synovia boli cez víkend v Dinoparku a ZOO v Košiciach a veľmi sa im to páčilo. Keď sa narodí ďalší prcek tak pôjdeme určite všetci.

    SÚ LACLÁČE MUSH HAVE TEHULIEK?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, že se jim tam líbilo. Ten v Košicích nebo v Bratislavě bych také někdy ráda navštívila :) To se klukům určitě bude moc líbit :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥