pondělí 24. dubna 2023

Beef Burger | Litomyšl

V poslední době se mi nashromáždilo spoustu recenzí na kavárny a restaurace po všech možných koutech České Republiky - Olomouc, Telč, Brno, Litomyšl. Dovolte mi je vám postupně představit. A začnu asi naší největší láskou! Beef Burger v Litomyšli, který dělá ty nejlepší burgery, a to fakt.


Do Litomyšle to máme asi jen 20 minut, takže my si sem rádi děláme krátký výlet. Pokud jste z větší dálky a nechcete si zajet jen na jídlo, Litomyšl toho má opravdu co nabídnout. Mimo zámku zapsaného v Unesco a klášterních zahrad, je moc krásné i náměstí. V blízkém okolí Litomyšle je velmi oblíbený zámek Nové Hrady čí přírodní rezervace Toulovcovy maštale.


Beef burger nabízí pouze výdejní okénko, ale když je venku počasí, můžete zakempit kdekoliv na lavičce na náměstí. Otevírací doba je trochu zrádná. V neděli je zavřeno, tečka. V týdnu je otevřeno od 10 h, v sobotu od 17 h a vždy do vyprodání. Proto je lepší s návštěvou příliš neotálet. Už jsme se párkrát spálili. 


Fajn ale je, že můžete do restaurace zavolat a oni vám řeknou, za jak dlouho budou mít burgery připravené a vy si je pak jen vyzvednete. Jinak se většinou čeká kolem 30 minut. Nic co by nezachránila případná procházka po městě.


V nabídce jsou pouze burgery, ale jednou se nám podařila vychytat akce, kdy byly hot dogy a zmrzlina z cukrárny v České Třebové. Nabídku najdete zde. My jsme věrní Beef burgeru (se slaninou a cheddarem) s tou nejlepší zkaramelizovanou cibulkou! Hranolky mají domácí a i po vystydnutí jsou opravdu výborné. Jako dip k nim dávají salsu, která mě osobně moc nechutná, ale Dominik ji má rád.


Na co je třeba upozornit, neberou zde karty! Platba je možná pouze hotově. Protože je okýnko ale na náměstí a vy stejně čekáte (pokud jste si nevolali předem), lze si samozřejmě na náměstí vybrat. Naposledy jsme platili 620 kč za Beef burger v menu a dvojitý Beef burger v menu. Za ty peníze si rozhodně pochutnáte!

Edit 5.1.2024 Karty už nějakou dobu berou! Také lehce změnili nabídku a už nedělají dvojitý burger. Ten co máme nejradši se už nejmenuje beefburger, ale smash a je stejně dobrý. Změnil recepturu kečupu a ten nám taky teď chutná víc.


A v létě se v Litomyšli koná i burger festival! Letos budete moci všechny možné druhy hambáčů, a nejen těch, ochutnat 15.-16.7.2023 na Smetanově náměstí. My tam loni byli a ani letos nehodláme chybět.

Navštívili jste někdy Litomyšl?

11 komentářů:

  1. Ahoj Míšo, Litomyšl mám moc ráda a jsem tam dost často. Hambáče Ti přeju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Litomyšl mám pořád ještě na seznamu "chci vidět".
    A musím se přiznat, že burgery nijak moc nevyhledávám - špatně se mi jedí, jak jsou vyskládané do výšky :D

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, Litomyšl miluji a jsem tam celkem často. O okénku vím, ale zatím jsem neochutnala. Asi tím, že přece jen mám jídlo raději na talíři...
    Měj příjemné dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle je dvojnásobná provokace! Jednak se mi líbí Litomyšl a dlouho se tam chystám a pak ten burger?! No mňam, vypadá moc dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobré burgery mám ráda (zrovna nedávno jsme si jeden objednávali) a tyto vypadají fakt dobře :).

    OdpovědětVymazat
  6. Jo, my teďka budeme objevovat burgrárny po Praze. Mám svou nejoblíbenější, ale přítel chce změny :-D A do Litomyšle se chystáme někdy v budoucnu, takže oběd je jasný ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Do Litomyšle bych se někdy ráda podívala a burgery mě teda celkem lákají :) Já teda naposledy měla brambáč - hamburger, co má místo housky bramborové placky a dost jsem si to oblíbila. Už se těším, až si ho s rodinou objednáme znovu :))

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam, vyzerá absolútne božsky. Ako burgrovému maniakovi sa mi fakt zbiehajú sliny. :)

    OdpovědětVymazat
  9. V Litomyšli jsem nikdy nebyla 🙂, ale burger vypadá skvěle a jistě tak i chutnal 😍.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥