neděle 16. dubna 2023

Kokosový dezert ve skleničce (1/6 436 kcal)

Kokos, kokos, kokos. Kolik kokosu je moc? Mám pro vás super jednoduchý recept na kokosový dezert ve skleničce. A ten přijde vhod obzvlášť, až začnou být větší tepla. Protože co chutná lépe než vyhlazený dezert z lednice?

Strouhaný kokos v krému, kokosové mléko v korpusu a v krému, slazené sladkým, karamelovým kokosovým cukrem. Co víc si přát? Vlastně lze to pozvednout ještě výš, čokoládou! Já zvolila kvalitní, z kakaových bobů (který jsou v ní opravdu cítit), sbíraných v Belize. Tosier je malá firma na anglickém venkově, kde si potrpí na poctivou práci. Třídění kakaových bobů, loupání, mletí, celá výroba čokolády probíhá ručně, s láskou.

Recept jsem připravovala z produktů ze stránek PravéBio, které jsem získala v rámci spolupráce. Zaujala mě značka Ceylon Kokonati, jejíž sortiment pochází ze Srí Lanky. Všechny jejich produkty jsou vyráběny s ohledem na životní prostředí, při jejich výrobě nevniká žádný odpad. 


Kokosový dezert ve skleničce
- doba přípravy: 60 min
- náročnost: lehké
- porce: 6

Ingredience
100 g jemných ovesných vloček
300 ml + 100 ml kokosové smetany
40 g + 50 g kokosového cukru
25 g strouhaného kokosu
500 g polotučného tvarohu
200 ml vody
3 g kokosového oleje


Postup
V malém sendlíku si smícháme ovesné vločky, 300 ml kokosové smetany a 200 ml vody. Vaříme do konzistence kaše. Nakonec osladíme 40 g kokosového cukru a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme naplň smícháním tvarohu, 100 ml kokosové smetany, 50 g kokosového cukru a 20 g strouhaného kokosu. Pak už jen vrstvíme do skleniček ovesnou kaši, tvarohovou náplň a přelíváme rozpuštěnou hořkou čokoládou, zředěnou kokosovým olejem, aby se dobře rozlévala. Nakonec posypeme strouhaným kokosem. Necháme vychladit a podáváme.

Makra na 1/6
Kalorie: 436 kcal
Bílkoviny: 12 g 
Sacharidy: 32 g
Tuky: 28 g


Recept vznikl ve spolupráci s Pravebio.

Co dobrého jste si naposledy připravili vy?

11 komentářů:

  1. No zrovna jsem četla o dezertu ve skleničce u Terky :D Oba vypadají dobře :) Kokos mám ráda a babička taky, tak bych mohla někdy zkusit :) Jen se chci zeptat, můžu dát obyčejnou smetanu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ano :) V ovesné kaši můžeš nahradit klidně i mlékem. Do krému bude lepší klasická smetana pro jemnější chuť :)

      Vymazat
  2. Míšo, kvalitní suroviny, to je sázka na jistotu. Dezert vypadá moc krásně! Něco v tomto duchu jsem dělala o Velikonocích, čokoládová pěna v pastelových hrnečcích měla úspěch!
    Přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, zajimavý recept, jen se bojím, že u manžela by mi neprošel základ z ovesné kaše :). Tak to asi budu muset trochu upravit

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ten teda vyzerá skvelo, určite vyskúšam <3

    OdpovědětVymazat
  5. Kokosu není nikdy dost. A tohle navíc podle receptu zní a vypadá skvěle. 🙂

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to luxusně, ostatně jako všechno, co připravíš :-) Já tedy nemám ráda ovesnou kaši ani kokos, tak bohužel nic pro mě, ale aspoň se pokochám z fotek :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥