středa 10. března 2021

What I ate XXXIII.


Vítám vás u další inspirace z mého stolu! Přesedlala jsem z focení na telefon na Alfu, tak doufám, že se vám kvalitnější fotky budou líbit a je vidět nějaká změna. Pro porovnání poslední díl najdete zde.

 
Recept u kterého jsem vycházela z receptu Simči Málkové  - strukovinový kotlík. Napsala jsem to dobře? :D Po dlouhé době jsem si doma namočila balení fazolí a uvařila v tlakáči, něco jsem dala do mrazáku, něco jsem si nechala na snězení. Měla jsem chuť na nějakou luštěninovou směs, je to něco jako guláš z luštěnin (vegan) - červená čočka, fazole, mrkev, česnek, cibule, vývar, rajčatový protlak (koření sůl, pepř, červená paprika, mletý římský kmín). K tomu jsem si ve fritéze udělala porci pečených brambor s kapkou oleje a grilovacím kořením.
 
 
Lava cake, jeden z mých nejoblíbenějších dezertů, ale je to teda makačka ho dobře připravit. Dávala jsem si ho u nás v jedné restauraci a i tam to neměli vždy dobře vychytaný. Jeden recept na blogu už mám (zde), ale tentokrát jsem zkoušela jiný a za mě bohužel ne. Jako špatný nebyl, ale recept co mám zde mi chutná mnohem více.
 

Francouzské tousty jsou jistota, když mi zbudou 2 plátky toustového chleba. Těsto jsem udělala z vajíčka, trochu kefíru (či mléka), skořice a trochu sladidla (v mém případě protein). Smícháme, obalíme ve směsi tousťák a opečeme na pánvi. Podávala jsem s tvarohem, horkými borůvkamia arašídovým máslem s čokoládou.

Domácí burgery jsou nejvíc! V rámci spolupráce s Navrmi jsem si vybrala recept na domácí bulky na hamburgery. Recept najdete zde (vyjde 15.4.). Plnila jsem trhaným masem v rajčatové omáčce, hořčičí, ledovým salátem (zrovna byl v akci! :D) a kyselými okurkami. K tomu domácí coleslaw, skoro fitness bez té majonézy :D Ještě zbytek z Vánoc do salátu... :D

 
Trhané maso po druhé - tentokrát v omáčce z medu a sójové omáčky. Tohle naprosto miluju a konečně jsem vám to nafotila a sepsala na blog - recept najdete zde. K tomu jsem nám udělala bramborovou kaši a aby nechyběla nějaká zelenina, tak jsem jen ohřála mraženou směs :)
 

Naše Valentýnská snídaně ♥ Pro Miláčka, pro mě to byl už oběd.. :D :D Wafle s povidlým od babičky, zbytek 33 % smetany, kterou jsem vyšlehala s tvarohem, kešu oříšky v hořké čokoládě a nakonec skořice.
 

Jedna rychlá večeře - po dlouhé době kupovaný kmínový chléb (během zkouškového si nezvládám péct pečivo sama :D) s pomazánkovým máslem, light mozzarellou, solí a pepřem. K tomu zase směs mražené zeleniny.

Během zkouškového jsem si střihla rovnou dva pařížské dortyJeden pro taťku (viz foto), který na začátku února slavil narozeniny a pařížský dort je jeho nejoblíbenější. Na poprvé jsem se hrozně bála, abych vše udělala správně, ale jak vidíte, dopadlo to nejlíp, jak mohlo. A pak jsem vytvořila ještě jeden, poloviční, pro mamku, že nás zásobovala jídlem, když jsem neměla o zkouškovém čas vařit.

 
Tortily jsou hrozně vděčné jídlo, můžete je naplnit prakticky čímkoliv chcete. Já taky zvolila vykoštěná kuřecí stehna a zase, směs mražené zeleniny. Nojo, ta chuť a cena té čerstvé je naprd :D Dochutila jsem to kořením na gyros a nakonec zapekla jako panini.

Honzovy buchty ♥ Dlouho jsem na buchty měla chuť a konečně jsem se dostala k tomu si je upéct. Dělala jsem podle receptu na IG od Ivetky z zkustovkuchyni. Plnila jsem tvarohem a povidlím.

A protože jsem měla strašnou chuť na buchtičky s krémem, ale s dalšíma buchtama se mi dělat nechtělo, jen jsem si uvařila řidší vanilkový pudink s rumem a k tomu si ohřála Honzovy buchty. Člověk musí být kreativní :D

Jedna svačinka - 2 kousky bebe řezů, které mi mamka donesla do práce. Byly vynikající. Abych nedostala hned za chvíli hlad, vzala jsem s k tomu ještě řecký jogurt 5 % z Lídlu.

 
Jedna rychlá snídaně. Ve spod se ukrývá tvaroh smíchaný s jogurtem z Lídlu ze skleničky (vanilkový, cena nějak 25 kč za 250 ml), na tom poslední zbytek kupovaného čokoládového müsli, domácí kešu máslo a horké borůvky.

Nějakou dobu se mi doma válí maková mouka, tak jsem se rozhodla jí pomalu začít likvidovat. Na snídani jsem si z ní udělala makový mugcake v silikonových srdíčkách, které jsem ještě nakonec polila horkými borůvkami.

 
Nakonec tu mám pro vás líný oběd - domácí celozrnná veka (recept), s domácím kimči a vajíčkovou pomazánkou. Kimči jsem dělala poprvé, takže vůbec nevím, jestli to chutná správně, ale příště to musím víc dochutit :D A na pomazánku jsem jen smíchala uvařená vajíčka, pomazánkové máslo, hořčici, kyselé okurky, sůl a pepř.

Doufám, že se vám dnešní vyčerpávající inspirace líbila. Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz
 

Co jste v poslední době vařili vy? Jaké jídlo vás nejvíce zaujalo?

40 komentářů:

  1. Mňam. Nejvíc se mi líbí ty francouzské tousty, lava cake, burger, bebe a řezy.

    Btw já si taky dávám chleba s mozzarellou. Přijde mi, že to lidi moc nejí, ale je to dobrý! Já to ještě kořením třeba paprikou a kmínem :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám nejradši jenom takhle přírdně, ale tu sladkou papriku asi příště zkusím, vůbec mě něco takového nenapadlo :)

      Vymazat
  2. Ja netuším, prečo čítam takéto články. Predovšetkým na večer. Potom by som len jedla a jedla ... :D 🌸

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tentokrát je chyba i na mé straně, protože jsem článek zveřejnila až navečer :D Děkuju moc ♥

      Vymazat
  3. No to byl nápad, číst si tohle před spaním. Dostala jsem z toho pořádný hlad. Dort i buchty máš parádní. A ty burgery... Za to na luštěninový kotlík ani na francouzské toasty bys mne nenalákala - to já nemusím.
    Vajíčkovou pomazánku dělám ze sýra Palouček (z Lidlu) a vajíčka strouhám na jemném struhadle (líp se to pak maže)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju Stáňi, jsi moc hodná :) To mě nikdy nenapadlo, příště rozhodně zkusím. Mazala se špatně... :D

      Vymazat
  4. Ahojky,
    to je můj oblíbený článek, vždy se na něj moc těším:-) Na francouzské tousty se už dlouho chystám, mohla bych je zkusit o víkendu, protože v pátek plánuji větší nákup v Lidlu, kde chci pořídit i toustový chléb. Řeknu ti, číst tyto články před spaním je děsné, teď mě zase honí mlsná... Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to moc ráda slyším :) Zkus, je to velká dobrota a rychlé :) Nic co by nezpravila kostička hořké čokolády.. :D :)

      Vymazat
  5. Páni, jíš tak skvěle! :) Tu luštěninovou směs musím někdy zkusit :). Když si dávám mraženou zeleninu jen tak jako přílohu, připravuješ ji nějak? :) Mňam ty honzovy buchty! <3 Já zas když mám chuť na buchtičky s krémem a nechtějí se mi péct, koupím dia vánočku v kauflandu a dám si tu s pudinkem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale, to se Ti jen zdá :D Děkuju Teri ♥ Nene, jenom sůl :) A když si chci echt dopřát, tak jí dělám na másle/ramě :) To je super tip, nenapadlo mě místo buchtiček použít vánočku! :)

      Vymazat
  6. Pááni, to je pěkná dávka inspirace 😍. Jen tak dál! 🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky se snažím, aby ve článku bylo -+ 15 dobrot, sladké, slané, všechno možné :) Moc Ti děkuju ♥

      Vymazat
  7. To jsou zase mňamky!!!! :) Vše to vypadá moc skvěle!

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam mňam, ty snídaně? Boží! A zase mám chuť tak na 90% věcí! :D Super článek:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snídaně jsou moje nejoblíbenější část dne! :D Moc děkuju ♥

      Vymazat
  9. These look very delicious, especially cake.

    New Post - https://www.exclusivebeautydiary.com/2021/03/most-worn-winter-fragrances-20202021.html

    OdpovědětVymazat
  10. Ta luštěninová směs na způsob guláše vypadá zajímavě a určitě by mi chutnala - skvělý tip na příští oběd. :) Jinak čokoládový dort je též dokonalý! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě chutnala moc :) Je fajn si od masa někdy odpočinout :) Moc děkuju Páji ♥

      Vymazat
  11. Strukovina je normálně česky luštěnina :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ale mě se ten název hrozně líbí :D :D :)

      Vymazat
  12. Spoustu skvělého a dobrého jídla, děkuju za inspiraci, co jíst :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo ♥ Jsem ráda, že byl článek inspirací :)

      Vymazat
  13. Ty jsi prostě neskutečná kuchařka! :D to není možný, jak ty jsi šikovná. No rozhodně musím něco od tebe zkusit. Vypadá vše moc krásně třeba ten toust na sladko musím rozhodně zkusit ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuju ♥ Zkus, je to jednoduchá, rychlá mňamka :)

      Vymazat
  14. Mám veľmi rada tieto inšpirácie. :) Vždy tu nájdem zaujímavé námety, čo si doma pripraviť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je také ráda čtu na ostatních blozích, inspirace není nikdy dost :)

      Vymazat
  15. Skvělý článek, z tebe bych si měla brát inspiraci při mých food článcích. Jinak udělala jsi mi hroznou chuť na bebe řezy.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale, já ty Tvoje čtu moc ráda! :) Já bych je akorát snesla delší.. :) To jsem ráda ♥

      Vymazat
  16. Jé, tohle je moc pěkný článek! A vypadá to jako úžasný balanc v jídle. To je super <3

    OdpovědětVymazat
  17. Bože, mňam, tak tyhle typy článků miluji, myslím, že inspirace na jídlo není nikdy dost!! Akorát se mi z toho všeho sbíhají sliny a nevím, co si dát dřív :D
    Ale tentokrát mám štěstí, přítel zrovna dodělal domácí burgery s kroketkama, tak nemusím zoufat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to úplně stejně :) Mňam, tak to se teda máš! My si včera objednaly jídlo, ale teda nic moc :/

      Vymazat
  18. Krásné fotky a mńamky :) Na některé jsem hned dostala chuť. Nalava cake si netroufám, ten vyžaduje skvělý recept, ale ty francouzské tousty nebo waffle vypadají taky skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju Aires :) Máš pravdu, že lava cake se opravdu málo kdy povede :)

      Vymazat
  19. Ahoj, jdu jen připsat odpověď na tvůj komentář u mě na blogu. :) Se značkou, kterou zmiňuješ mám podobnou zkušenost. Je to drahý šampón a pokud ho ŠPATNĚ VYMYJEŠ LUPŮ SE TI UDĚLÁ VÍCE. Musíš opravdu hodně, hodně a správně vymýt. :) Jinak pokud chceš šetrnější a více méně stejnou kvalitu vyzkoušej šampón CIEN. Mají ho v Lidlu hned vedle head & shoulders je levnější, design vypadá stejně a voní stejně. Přijde mi jemnější a nedává mi tak zabrat jako H&S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Ty jsi zlatá, moc děkuju!! Na to vymývání si teda budu dávat větší pozot :) Až ho spotřebujeme, rozhodně zkusím.

      Vymazat
  20. Páni, inspirace je to více než dost. :-) Ten Lava cake jsem ještě nikdy neměla, ale strašně ráda bych jej ochutnala. :-) A dobrý nápad na buchtičky se šodó, budu je muset udělat, mám na ně chuť :-D A vafle si udělám ve čtvrtek k snídani, taky dobrý nápad. A ten burger? ňam! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Jani. Těší mě, že se Ti článek líbil ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥