pátek 5. března 2021

Pekanová granola s javorovým sirupem (1/10 181kcal)

Moc často si granoly v obchodech nekupuju, protože obsahují spoustu přidaných látek, které by tam ani nemuseli být. A taky je tam často nějaká surovina, kterou nemám ráda :D To je velká výhoda domácích granol - člověk si tam může dát cokoliv, na co má zrovna chuť.

A když jsem u nás v práci objevila pekanovou granolu a tu její vůni cítila až přes obal a pak zahlédla složení, bylo jasné, že se jde hned péct :)

Základ tvoří ovesné vločky a pekanové ořechy, které jsou doplněné kokosovým olejem a voňavým javorovým sirupem. Pamatujete jak jsem na něj nadávala, že vůbec nechutná a nevoní po oříškách? Už se do toho asi začíná dostávat. Nebo to bude těma luxusníma pekanama? Já ani nevím :D

Jinak pekanové oříšky mám z Ragefitness, kde je mají 500g za 273 kč. Také platí nepřetržitě slevový kód MRAGE5 na 5% slevu na celou objednávku :) Platí pouze na nezlevněné zboží.

Inspiraci na receptu jesm našla na internetu. 

Kéž by se dala přenášet i vůně. Vždycky mě tak krásně praští, když otevřu víko od granoly.

Na konci článku najdete i videorecept, tak se určitě nezapomeňte podívat ♥


Pekanová granola s javorovým sirupem
- doba přípravy: 30minut (15min příprava + 15 min pečení)
- náročnost: lehká
- porce: 10 po 35g

Ingredience
200g ovesných vloček
60g pekanových ořechů
50ml kokosového oleje
60ml javorového sirupu
lžička skořice
1/2 lžičky mletého muškátového ořechu
lžička vanilkového aroma
špetka soli

Postup
Smícháme si ovesné vločky, nalámané pekanové ořechy, koření a sůl. Poté přidáme javorový sirup a rozpuštěný kokosový olej. Pořádně promícháme, aby se nám suchá směs obalila mokrou. Na plech vyložený pečícím papírem směs vysypeme a dáme péct. V polovině pečení promícháme, aby se nám směs propekla ze všech strach. Necháme vychladnout a přendáme do uzavřené nádoby.


Makra na 1 porci (1/10)
Kalorie: 181 kcal
Bílkoviny: 3g
Sacharidy: 18,5g
Tuky: 10,5g
Vláknina: 2g

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

Zkoušeli jste už někdy péct domácí granolu? Máte rádi pekanové ořechy?

34 komentářů:

  1. Ještě, že se vůně přenášet nedá, protože mi stačí ta fotka a už mi kručí v břiše 😭😍 Vypadá výborně, také si ji raději udělám, než koupím. Za sebe mohu doporučit granolu s peanut butter, samotné ho nemusím ale v tomhle, to bych mohla hned ještě horké sníst vše najednou 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně je opravdu božská ♥ Tomu věř :) Jéé zrovna jsem arašídové máslo objednala, tak aspoň budu moct vyzkoušet :)

      Vymazat
  2. Tak ta vypadá naprosto luxusně, až sem cítím tu vůni ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem granolu ještě nedělala, ale chystám se na ní. Zatím si dělám buď ovesnou kaši, nebo si rozmařile kupuju směsi v Mixitu (a nebo ty ne úplně zdravé v sámočce ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale mixit je taky super! Tam si to müsli můžeš udělat přesně podle svých představ :) Mě už všechny došly, tak si zase nějakou vytvořím :)

      Vymazat
  4. Mňam, mňam! Také si granolu v obchodech nekupuji právě kvůli přidanému cukru. Doma jsem ji zkoušela jen párkrát, protože jsem lína. :D Ale tenhle recept se mi samozřejmě moc zamlouvá a dokonce to vypadá, že mám všechny ingredience (až na pekanové ořechy, haha, detail) doma! <3

    Tereza z blogu Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, takhle si tam člověk dá přesně co má rád :) Hele to vůbec nevadí, super by tam byly i vlašské ořechy :)

      Vymazat
  5. This look very delicious. Thank you so much for sharing.

    New Post - https://www.exclusivebeautydiary.com/2021/03/clarins-lip-comfort-oil-04-candy.html

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam! Já už se na domácí granolu chystala tolikrát, ale vždycky mi něco chybělo :D Tak snad už se k tomu brzy dokopu :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím Tě, jak Ti může něco chybět, však tam můžeš dát cokoliv podle chuti :) Rozhodně domácí granolu vyzkoušej, bude Ti chutnat více než klasická :)

      Vymazat
  7. Granolu jsem ještě nikdy nedělala, ale myslím, že bych to mohla někdy zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně, je to velmi jednoduché :) Pak Tvé snídaně hned dostanou jiný rozmět :)

      Vymazat
  8. tak tá vyzerá luxusne!! ďakujem za uvedenie a vypočítanie makier ulahčila si mi prácu keď budem túto granolu skúšať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Voní a chutná ještě lépe :) To mě moc těší, že se s tím nepočítám nadarmo! :D :)

      Vymazat
  9. Mňam, granoly miluji! Zatím jsem ale žádnou nezkoušela sama upéct, ale teď během lockdownu je na všechno hodně času, tak třeba se do toho pustím. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu, teď je ta chvíle zkoušet nové věci :) Zkus Páji, nebudeš litovat :)

      Vymazat
  10. Jé, už jsem si dlouho nedělala žádnou domácí granolu, děkuji za tip :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, až se stydím. Musím se do ní co nejdříve pustit :) Rádo se stalo ♥

      Vymazat
  11. Já granola občas používám ke snídani do bílého jogurtu, střídám s ovesnou kaší. :D
    Já mám doma borůvkový sirup, tak zkusím ten, ještě jsem ho neochutnala.
    Jen bych měla otázku, jak do toho přidat ovoce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám taky nejradši s jogurtem nebo tvarohem :) Ovesnou kaši teď nemůži ani vidět... :D Tak pokud myslíš čerstvé, tak samozřejmě, až když je granola hotová a nandáváš si ji do misky (jinak by se brzy zkazila). Pokud myslíš sušené ovoce, je lepší ho tam dát až po upečení, klidně jen jak vytáhneš z trouby. Malé plody (goji, kokos) se mohou velmi rychle spálit. Datle, rozinky to vydrží, jen trochu ztvrdnou :) I lyofilizované dávat až po upečení :)

      Vymazat
  12. Ahojky,
    vypadá to lákavě a je mi jasné, že ta vůně musí být naprosto božská! Taky bych si chtěla někdy granolu upéct, díky za tip:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, moc Ti děkuju! :) Já myslím, že jak pořád něco tvoříš, že nebudeš mít žádný problém :) Ty také!

      Vymazat
  13. Tak toto si rozhodne plánujem na tento týždeň. :) Vyzerá neodolateľne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Katko :) Je super, že stačí použít bezlepkové vločky a granola je rázem bezlepková :)

      Vymazat
  14. Fascinující, že poslední týden přemýšlím nad tím, že bych si granolu zkusila udělat a pak se mrknu k tobě na blog a bum - granola :D Díky za super tip :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně jsme se doplnily :D Rádo se stalo! Doufám, že Ti domácí granola bude co nejdříve zdobit Tvé snídaně :)

      Vymazat
  15. Osobně jsem tedy nikdy nepřišla na to, k čemu je granola vlastně dobrá :D Ale momentálně mám pytlík ovesných vloček a nevím, co s nimi, takže jsi mě nalákala na vyzkoušení receptu. Jdu googlit, kam pak s tou granolou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak něco málo jsem už psala - buď si ji můžeš dát s mlékem, tvarohem, jogurtem, ozdobit smoothie bowl, dělala jsem i pečený tvaroh, který měl na sobě posypku právě z granoly :) Viděla jsem z nich i muffiny či buchty :)

      Vymazat
  16. Granolu jsem ještě nezkoušela a pekany mám výjimečně, většinou kupuji oříšky v marketech, když jsou v akci :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, není to žádná levná sranda :) Ale můžu prozradit, že něco chystám, tak blog rozhodně sleduj! :)

      Vymazat
  17. Uh mňam to vyzerá skvelo. Granolu som ešte doma nerobila, vždy som si ju kupovala ale tento recept sa mi moc páči. Určite by som ju rada vyskúšala.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju ♥ Já si teda granolu tvořím už nějaký rok a hrozně mě to baví :) Zkus, nebudeš litovat :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥