středa 16. října 2019

Klášterní zahrady v Litomyšli

I když Svitavy toho sami o sobě zase tolik nenabízí, máme kolem dokola spoustu blízkých měst, kde je spousta památek a míst, které navštívit. Ať už je to Moravská Třebová se zámkem nebo rozhlednou Pastýřkou, Březová nad Svitavou s lanovou tráhou uprostřed lesa s rozhlednou Járy Cimrmana nebo Litomyšl s památkou Unesco a klášterními zahradami. 



A právě tam jsme jedno slunečné odpoledne s kamarádou vyrazily. Plán byl takový: projít si klášterní zahrady a skončit někde v kavárně. K zámku jsme nešly, ale pokud jste v Litomyšli nikdy nebyli, nevynechejte klášterní zahrady ani zámek.



Nakonec jsme si ze zahrad odnesly asi 200 fotek. Je tam prostě krásně! Takže dneska to bude hlavně o nich. Dříve se v zahradách nacházela i obří židle, ale tu jsme tam už bohužel nenašly.



Zahrady leží u bývalého piaristického kláštera, mezi dvěma litomyšlskými chrámy. Nacházejí se nedaleko zámku na vyvýšině. Přístupné jsou celoročně, jen se mění otevírací doba. Teď si užijte fotky!


Momentka



Oblíbená č.1


Oblíbená č.2








Nevím, zda by Verča souhlasila se zveřejněním jejich fotek, tak tu máte jenom ty moje + společnou nahoře. Ano, tvářím se skoro všude stejně a vím o tom. U tohoto "výrazu" se cítím nejvíce jistá a v pohodě. Sem tam ukážu zuby, ale moc ráda to nemám. Každý máme nějaké komplexy ;)

Musím říct, že to bylo skvělé odpoledne! Všechno se povedlo podle plánů, počasí vyšlo krásné. I když si Verča článek asi číst nebude, stejně ji tu poděkuju za skvěle prožité odpoledne. Děkuju ♥ A vám čtenáři děkuji za přečtení a návštěvu blogu ♥

Byli jste se někdy takhle s někým fotit? Co nejvíce zajímavého máte ve vašem městě?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)



   Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet


Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

11 komentářů:

  1. Na fotkách ti to moc sluší.
    Do Litomyšle bych se ráda podívala, ale nějak na to ještě nedošlo (my na výletch spíš končíme v lese nebo na kopci než ve městě)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju Stáňi ❤ podle Tvých článků toto už o Tobě vím, ale třeba se tam jednou dostanete :)

      Vymazat
  2. Moc nádherné fotky. Neřeš jak na fotkách vypadáš, ale důležité je zda jsi na nich spokojená a šťastná. Moc ti to na fotkách sluší.
    Jsem líná cestovat vlakem nebo autobusem nějak daleko, bude to nějakou dobu trvat než se tam podívám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Baru ❤ to já jsem na veřejnou dopravu zvyklá, tak mi to vůbec nevadí 😊

      Vymazat
  3. Ty fotky jsou krásné ♥ Taky bych se chtěla někdy vypravit do Litomyšle, protože jí nemám nějak daleko :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji moc Peti ❤❤ tak to by sis tam určitě měla udělat výlet :) je tam krásně!

      Vymazat
  4. Klastorne zahrady su super v tom že su na tichom mieste, nie je tam prevadzka ako na trhovisku a je tam bozsky pokoj. Ja som sice navstivila iba tie u nas v Pieninach a v Taliansku na dovolenke ale obe vo mne zanechali prijemny pocit vnutorneho pokoja.
    A na tych fotkach ti to svedci. Ja sa nerada fotim sama ked uz tak s detmi lebo tie si kazdy radsej vsima. Ale to sme my, ženy, stále nespokojne s kazdou fotkou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. Při naší návštěvě tam skoro nikdo nebyl. Svatá pravda. I když už dosáhneme toho, co chceme, tak spokojené nejsme, protože chceme už zase něco jiného :)

      Vymazat
  5. Klášterky jsou krásný, celkově Litomyšl má svoje kouzlo :)
    Jinak u moravské doporučuji navštívit ještě hřebečské doly, teď na podzim je tam opravdu krásný výhled na barevné lesy:)

    A jinak když se usmíváš tak zuby ven, úplně ti to rozzáří obličej :) Hlavně ta na té momentce to jde krásně vidět!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně ráda do Litomyšle jezdím. Vím, že tam jsou, ale ještě nikdy jsem tam nebyla. Moc děkuji za typ, určitě se tam s přítelem vydáme! :) Ty jsi zlatá, moc děkuju ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥