pátek 25. září 2020

Co jsem dnes jedla XXII. + Tiskařík, moje zkušenost s koronavirem


Dnes vám zase ukážu, co za celý den sním. Něco nebude na fotkách, ale to vám později prozradím proč. Ráda bych tento článek ještě spojila s něčím, o čem na blogu vůbec nepíšu - s koronavirem. Když jsem se k tomu nachomítla, nevěděla jsem, co dělat, proto bych vám tu ráda sdělila nějaké mé zkušenosti.

 9:45 Snídaně

  • medicína z lichořeřišnice proti koroně! :D a podzimnímu nachlazení
  • 2 kousky cuketového perníku, lžička domácího ořechového másla kešu s hořkou čokoládou
  • 2 hrnky ovocného čaje, hrnek vody

 

Ještě před snídaní, jako každé ráno, jsem si přečetla jednu kapitolu z knížky. Momentálně čtu Poslední dopis od Tvé lásky od Jojo Moyes. Máte teď také něco rozečteného? Škoda, že jsem nestihla cuketový perník i ten nákyp nafotit, oboje se opravdu povedlo! K tomu čajík a domácí kešu máslo. Plán na dnešní den je hlavně dodělat low carb cukroví, takže celý den budu po troškách ochutnávat. Ale to vám sem samozřejmě zaznamenávat nebudu :)

 

Původně jsem vám chtěla plecháček ukázat někde na výletě, bohužel to nevyšlo, takže tentokrát nápis moc neplatí :D O víkendu, kdy jsem chtěla vyjet, abychom s ním mohli nafotit fotky, se dostal přítel do karantény skrz rizikový kontakt a pak následovala další karanténa, ale o tom později. A protože se nedostanu ani do obchodu, ukážu vám ho v dnešním Co jsem dnes jedla.

Plecháčky jsem si nechala udělat celkem 4 - 2x Dobrodružství nečeká, jeden pro Dominika a jeden pro kamarádku k Vánocům, který vám zde neukážu, to mi snad prominete :) Plecháčky jsem si vytvořila přes stránky Tiskaříku, kde je najdete mezi fotohrnky. Jak jsem psala výše, je to super dárek k Vánocům! Celkově jejich sortiment nabízí spoustu personalizovaných dárků - fotoknihy, kalendáře či fotoobrazy. Sama jsem tam loni mamce k Vánocům objednávala kalendář a byla jsem s ním moc spokojená (a to to ještě nebyla spolupráce!:D).

Tyto plecháčky tedy vznikly v rámci spolupráce a já moc Tiskaříku děkuji za příležitost! Těším se, až své dobrodružné plecháčky vezmeme někam na výlet. Jinak oba potisky jsem si tvořila sama (nenašla jsem žádný, co by se mi líbil a přítel měl specifické požadavky). Pak už stačí mít jen průhledné pozadí a nahrát ho do programu na tvorbu plecháčků. Můžete si tam přidat i různé samolepky či text.

Také lze změnit okraj, avšak nám se ten černý líbil nejvíce. Web je hezky přehledný a hezky organizovaný. Nechybí návody na tvorbu plecháčků s několika přednastavenými šablonami. Já jsem volila bez šablony a dala jsem si tam své motivy. Jediné, co mi trochu chybí, tak je náhled, jak bude plecháček vypadat. Nevěděla jsem, na jakou stranu mám dát potisk :D

Ale kvalita je mooc povedená! Už se těším, až ho sebou někam vezmu a konečně si zkusím poctivé sbírání borůvek! Do myčky ho raději nebudu zkoušet dávat skrz potisk. Už se těším, až mi bude dělat příjemnější podzimní rána.

13:00 Oběd

  • cuketový nákyp, 2 kousky domácího chleba
  • hrnek vody 

Receptík na nákyp mám od babičky a je výborný. Najdete v něm spoustu šunky, sýru, cukety, ale také pórek či drobek mouky. K tomu jsem upekla čerstvý chléb (recept). A stále pokračuji v tvorbě cukroví. Pak vám sem hodím fotku, až budu mít všechno hotové :)


16:30 Svačina

  • 2 kousky makových koblížků
  • hrnek vody 

 

Zkoušela jsem nový recept, který přidala Barunka (IG Barunac) na svůj instagram a je výborný. Náplň jsem dala makovou, která minule zbyla babičce z koláčů. Takhle troška mi stačila, protože celý den uzobávám těsta, ochutnávám krémy, dojídám zbytek čokolády... :D

18:30 Cvičení

  • 45 min domácího posilování podle sebe, zaměřené na celé tělo s využítím kettlebelů, 2x 2 kg činek, 2 x 1,5 kg závaží na kotníky :)

 

19:30 Večeře

  • kuřecí plátek plněný parmskou šunkou a bazalkovým pestem, v mozzarellově smetanové omáčce s rýží

 

Ala když Dominik vaří :D Ale bylo to moc dobré a zase něco jiného, než co děláme doma. Objednáno z jenoho podniku u nás ve Svitavách. Tentokrát to dovezli asi za 30 minut.

Koronavirus

Celá přítelova směna byla 17.9. stažena a dána do karantény, protože jedna slečna přišla do rizikového setkání. Na testy šli v ponděli 21.9. do Pardubic, protože Litomyšl byla obsazená. Celou přítelovu karanténu jsem se chovala normálně a nijak se nestranila, roušky a desinfekci jsem poctivě dodržovala, chodila jsem do práce. 

V úterý ve 12 h přišla sms s tím, že je pozitivní. Bezpříznakový. Čekali jsme, že se nám někdo ještě ten den ozve. Nic. Od úterního večera jsem si raději sama dala karanténu. Ve středu jsem v 16 h volala na infolinku 1221 skrz koronu, kde nám slečna konečně poskytla nějaké informace, ať už ke mě či k přítelovi.

Na památku :D

K nám na hygienu jsem se nedovolala, tak jsem ve čtvrtek ráno volala obvodačce, která mi vystavila žádanku a pochválila, že se sama hlásím. Na testy jsem se musela elektronicky zaregistrovat, nejdřívější termín byl v pátek 11-12 Chrudim, jinak vše až pondělí. Nesmíte jet MHD, takže jsem se domluvila s taťkou, který se nabídl, že by mě tam odvezl. Já budu muset na 2 testy. 

U pozitivních běží 10 denní karanténa a v případě, že 7.-10. den karantény nezačnou klinické příznaky, karanténa se může bez testu ukončit. Pokud chodíte do práce, je třeba informovat svého obvodního lékaře, který vám vystaví neschopenku a měl by vás o všem informovat.

Edit 25.9. Testy nejsou nic příjemného, ale odběr trval všehovšudy 3 sekundy a příjemností bych to porovnala k výtěru z děložního čípku (snad mi pánové prominou :D). Já jsem přišla na řadu skoro hned. Jediné zdržovačky, jsou problémy s dětmi, které se toho bojí.

Edit 26.9. Sms s výsledkem mi přišla už před půl 10. A negativní! Teď už jen doufat, že druhé testy budou také negativní. V úterý musím zavolat obvodní a domluvím se s ní.

Edit. 1.10. V úterý jsem se doktorce nedovolala (zkusila jsem to 20x), Ve středu mě totálně zjebala (řekla jsem jí, že přítel šel znovu na testy kvůli práci, nevím, co ji na tom tak rozčílilo), že mě budou přepočítávat karanténu, že jí nemám otravovat a že bude v práci naposledy ve čtvrtek, pak má dovolenou. Ve čvrtek jsem úplně vynechala náš středeční rozhovor, ona řekla, že podle nových pravidel už kontakty nemusí chodit na 2. test a ukončila mi karanténu, aniž by věděla, jak dopadl Dominik. Tohle fakt nepochopím. Hlavně, že už je to za náma!

Jídelníček je ze dne 24.9. Doufám, že se vám dnešní díl líbil a načerpali jste nějakou inspiraci :) Já vám moc děkuju za návštěvu a přečtění! ♥ Určitě blog sledujte i na dalších sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz. 

Co provádíte vy o podzimních dnech?

24 komentářů:

  1. Hrnečky jsou pěkné.
    A držím palce, ať tě korona mine.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ Naštěstí zatím ano, uvidíme, jak bude situace dál :)

      Vymazat
  2. a čo teda ako to dopadlo s tebou? Ci vysledky budu až v pondelok??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí negativní, tak snad druhé dopadnou stejně :)

      Vymazat
  3. Držím palce at jsou výsledky negativní - čili pro tebe pozitivní! ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Testy na koronavírus nie sú teda nič príjemné, jediná výhoda je, že idú fakt rýchlo. :) Ale aj tak sa teším, keď už bude konečne po celej kauze. Ďakujem za inšpiráciu na stravovanie. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano :) Já taky, je to hrozně nepříjemné. Rádo se stalo ♥ Doufám, že se Ti líbila ♥

      Vymazat
  5. Pěkně zaznamenaný stravovací den, já bych se dneska za ten můj mohla stydět. :) Ke koronaviru se vyjadřovat moc nebudu... Mám na to svůj názor a nerada se zapojuji do věřejných rozsáhlejších komentářů :)
    Každopádně jsem ráda, že jsi v pořádku :) A karanténa je pěknej opruz, nepřála bych to ani nepříteli, já si užila v březnu po návratu z Dubaje... pro jistotu abych něco tady nechytla (Dubaj nebyla v rizikové oblasti, ČR jo a moje imunita byla dle dr. narušená)...

    Somethingbykate

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne každý den je posvícení, i u mě to tak je :) Tomu rozumím, já tady jen chtěla předat svoji zkušenost, kdyby to také někoho potkalo a nevěděl si rady, protože se nám vlastně nedostalo pořádné informace :) Tak radši to dodržet, než aby se člověkovi něco stalo. My jsme v karanténě s přítelem, tak to není tak hrozný :)

      Vymazat
  6. Jéj, gratulujem k negatívnemu testu! :D Jedlo vyzerá ako vždy veľmi lahodne <3

    xoxo | Mona from https://lipstickverse.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Ty plecháčky jsou nádherné, hrozně bych takové taky chtěla :D
    A jinak gratulace k negativnímu testu, snad to vyjde i s tím druhým a bude to v pohodě.

    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak sleduj sítě a prozradím, že až budeme doma ok, tak připravím soutěž :) Já také doufám, moc děkuju.

      Vymazat
  8. Ty hrnečky jsou parádní! Ja mam jeden plechacek a mám ho ráda. :) Tak aspoň, ze první test byl negativní, přeji, ať je i ten druhý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Tomu věřím, u nás to taky byly lásky na první pohled ♥ Doufám, že jo!

      Vymazat
  9. Ahojky,
    plecháčky jsou moc pěkné. Upřímně řečeno, nejraději bych si z toho dala tu večeři, to je přímo pro mě:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,

      moc děkuju Hani :) Já taky miluju smetanové omáčky, ale moc často ji doma nevařím, protože je dost tučná :D :)

      Vymazat
  10. Ty plecháčky jsou krásný! Do přírody jak dělaný! A to cukroví vypadá taky moc dobře! Bude nějaký recept? :) Jinak přeji hodně zdraví vám oboum, ať je vše v pořádku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Kači ♥ Přesněě i na stanování se budou určitě hodit :) Ano, bude, ale ne na blogu, ale na stránkách https://ragefitness.cz/ :) Moc děkujeme, jsi hodná ♥

      Vymazat
  11. Ten test ti tedy nezávidím, mě by na to snad nikdo nedostal! :D :D A makové koblížky vypadají úžasně. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic příjemného to nebylo, ale neprišlo mi to tak strašný :) Děkuju moc ♥

      Vymazat
  12. Takový plecháček by se mi taky hodil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna na Facebooku a na instagramu běží o jeden soutěž, tak se nezapoměň zúčastnit! :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥