sobota 31. října 2020

What I ate XXXII.

 

Přínáším vám zase další tipy na dobroty, co si doma můžete připravit.

Kefírový strakáč (RECEPT). Původně jsem na těsto ještě chtěla dát drobenku, ale úplně mi to vypadlo a i tak byl koláč naprostý luxus! Vločkové těsto a na tom 2 druhy náplně - tvarohová a maková. Ke dvoum kouskům jsem si ještě dala hořkou čokoládu.

 
Vše prosím pěkně domácí! Housky si většinou udělám, když peču klasické housky, jen jim dám tvar bulek a posypu sezamovými semínky. Hranolky dělám z brambor v horkovzdušné fritéze, mražená zelenina, abychom měli nějakou vlákninu. V burgru je na pomazání kečup a hořčice, hovězí maso, zkaramelizovaná červená cibule, eidam, ledový salát, okurka a Dominik tam má ještě rajčata :) Nebojte, toto je jeho porce :D

 Máte rádi langoše (RECEPT)? My je doma milujeme, takže je pečeme celkem často. Ano, čtete správně, my je doma pečeme, protože úplně nemusíme mastné jídla. Z trouby jsou taky luxusní a po pomašlování olejem s česnekem k nerozeznání od smažených :)

Kuřecí kousky na pánvi, nivový dip, hrášek z plechovky a pečené brambory z horkovzdušné fritézy. Jednoduchý a tak dobrý oběd!


Makovo-kokosová lowcarb palačinka. Musím říct, že vůbec nebyla špatná, ale já nějaké ty sacharidy prostě potřebuju :D Plněná tvarohem a politá horkým lesním ovocem a zasypaná skořicí.

Císařský trhanec s jablky. Výborná záležitost. Ani se nemusíte snažit, aby se nám palačinka povedla :D V těstě dále nechyběly rozinky či rum pro vůni. Dala jsem si k tomu 1/2 tvarohu, aby mě snídaně zasytila na delší čas.


Strouhaný koláč ♥ Týjo, ten jsem už dlouho nedělala a přitom je tak moc dobrý. Zrovna tento je s tvarhem, borůvkami a kokosem. Vynikající.


Dominik se na tuto večeři moc netvářil, ale mě chutnala mooc. Jedná se i kiš - slaný koláč. Formu na koláč jsem vymazala olejem, rozválela listové těsto. Vidličkou propíchala na spodku. Náplň je z vajíček, pórku, červené cibule a kukuřice.

Vývary nesmí chybět, hlavně teď na podzim. Tento se i s maminčinými nudlemi a játrovými knedlíčky.

Podporuju svoji nejoblíběnější kavárnu u nás ♥ Cukrkandl (RECENZE). Tento je Kinder dort. A včera jsem měla lotus. Jo, jsou přesně tak skvělý, jak vypadají :)

Zdravější segedín s domácími houskovými knedlíky. Jak jsem to uviděla, tak jsem se rozhodla a zítra to uvařím Dominikovi na týden, ať tu má co k jídlu, když já budu v Pce :)

Zase jedna vege varianta - cizrna v omáčce z kokosového mléka, cibule, červené papriky, rajčatového protlaku a arařídového másla. Nakonec jsem směs posypala pekanovými oříšky. K tomu chlebík a mrkev.

Těsto je na špaldové houstičky (RECEPT), ale nejsou ledajaké! Uvnitř se skrývají párky :) K tomu kečup, aby nebyly suché a paprika.

Domácí pita placky - recept mám už pro vás připravený od března, ale zatím jsem se k němu nějak nedostala :D Naplnili jsme je červeným zelím (ze sklenice) a kuřecími nugetkami (špaldová mouka, vejce, kukuřičná strouhanka).


Brownies wafle podle Fitrecepty. Musím se přiznat, že to vypadá lépe, než chutná. Úplně mi toto těsto nesedlo. K tomu tvaroh, nastrouhaná hořká čokoláda a zmrzlina.

Buď je milujete nebo nesnášíte. Nebo jíte jenom játrové knedlíčky (to je přesně Dominik :D). Já teda játra celkově můžu :) Tohle je úplně ta nejvíc obyč omáčka, ale byla moc dobrá. Plánuju uvařit znovu a nafotit vám ji :)

A další mini prasárna - obalovaný hermelín (vejce, kukuřičná strouhanka), který jsem pekla v horkovzdušné fritéze (180°C 10-15 minut). Velká dobrota! K tomu jsem nám udělala bramborový salát (brambory, vejce, sterilizovaná zelenina, jogurt, hořčice, sůl, pepř). Z té fritézy to není vůbec mastné a jsou moc dobře udělané, hezky dokřupava.


Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

 Jaké z jídel vás nejvíce oslovilo? Co jste v poslední době vařili či pekli vy?

24 komentářů:

  1. Sakra, blíží se oběd a díky tobě mám ještě větší hlad! :D Hned bych si dala ten burger, ale segedín také nevypadá špatně. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Segedín jsem teď shodou okolností pekla znovu a zase se povedl. Asi si sem na něj sepíšu recept :)

      Vymazat
  2. Je, to je ale dobrot a inspirací, paráda!! ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujaly mne langoše z trouby a houstičky.
    Já teď moc nevařím, byť jsem na HO. Nějak to nestíhám :(. Ale teď o víkendu jsme měli "srbské žebírko" (kotleta v omáčce s hromady paprik, rajčat a pasaty) s bramborem a krkovičku na houbách s rýží. Zítra "vařím" z mrazáku (zazimovávali jsme chalupu, takže jsme odvezli i všechny namražené zbytky "že se někdy dojedí) - budu mít hovězí na houbách a br.knedlík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda Stáňi, že i Ty sis vybrala ♥ Mňám, já bych si teda určitě pochutnala! :)

      Vymazat
  4. Prosím, přijeď ke mně! :D Tvoje jídla vypadají vždy tak úžasně! :) Teď mě nejvíce oslovily burgery a langoše! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda té dálky :( :D ♥ Moc Ti děkuju Teri ♥ Koukám, že langoše vedou :D :) Nedivím se, jsou skvělý.

      Vymazat
  5. Ou, jen to tu vidim ty fotky a mam hlad :D achjo. ale zrovna ted mam nejaky ten patek uz sestaveny jidelnicek od nutricni poradkyne a jedu podle toho :) ale spoustu tech receptů co tu mas mi do toho stejne padnou takze zadny problem :D :)
    diky za tvou inspiraci Míšo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se ty jídla skládat tak, aby byla vyvážená a v rozumné míře zdravá :) Já moc děkuju Veru za milý komentář ♥

      Vymazat
  6. Mňaaaaaam ty BURGRY vypadají skvěle!!! :) Úžasné mňamky, ale já toto sníst tak mám zažívání na odpis!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju ♥ Je fakt, že ikdyž jsou udělané co nejvíce zdravě, je to těžké a po dojezení se Ti absolutně nic nechce :D :)

      Vymazat
  7. Asi se budu opakovat, ale tyhle díly jsou pro mě k nezaplacení :D mám ráda tuhle tvoji inspiraci. Bože zase takových dobrot, kdybych na to ještě měla ten čas :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším Miško ♥ Aspoň si můžeš dělat seznam, co si chceš později připravit :) já jsem teď celkem bez inspirace a nevím, co vařit :D :)

      Vymazat
  8. Dostala jsem chuť na burger a langoše, super :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nic lehčího, než si je připravit :) Případně objednat a podpořit tak nějaký podnik :D :)

      Vymazat
  9. Ahojky,
    toto je můj oblíbený článek:-) Já jsem ho četla včera večer a pak jsem musela jít trochu vyplenit ledničku:-) Těším se na další články. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to moc ráda slyším :) Nedivím se, člověk pak má na všechno chuť! Moc děkuju, jsi zlatá. Děkuji, ty také :)

      Vymazat
  10. Ty jo, langoše, od té doby, co jsme s nimi na fesťáku experimentovali, a jedli je s česnekem a švetskovými povidly, jsem je neměla. :D Asi to ale budu muset napravit, teď jsem na ně dostala chuť. :D Segedín úplně miluju, ale zdravější verzi bych asi nedělala. Nějak se mi zdá, že když už se člověk odhodlá pro takovouhle kuchyni, která je fakt vydatná a patří k ní knedlíky, je trochu nepřirozené násilně to ohýbat nějakým zdravějšíms měrem. Ale možná je to jen můj staromódní pohled na věc. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Langoše na sladko jsem doteď nepochopila :D Chápu, spoustě lidem to vadí, když se klasika předělává, ale třeba ta směs s masem je úplně podle klasického receptu, který jsem našla někde na Prima fresh :) Akorát jsem si k tomu udělala celozrnné knedlíky.

      Vymazat
  11. Já dělala langoše také pečené a podle břicháča Toma kefírové a mohli jsme se doma užrat, fakt moc dobré, jen já nemůžu moc česnek, takže jsem je neměla tak chuťově vyvážené jak ostatní.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je má myslím nekynuté, tak má člověk aspoň dobrotu hned na stole :) Ale i bez česneku byly určitě skvělé :)

      Vymazat
  12. Tyjo ještě že jsem před chvílí jedla :D ale i tak jsem na některé (téměř všechny) věci dostala chuť :D vypadá to parádně! :)

    Belle âme

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥