čtvrtek 15. srpna 2019

Ořechové řezy s citrónovým krémem (1/12 176 kcal)

Na tuhle dobrotu jsem dostala inspiraci, když jsem viděla na jedněch stránkách recept na nepečený cheesecake z vlašských ořechů s citrónovým krémem. A takhle vznikly moje řezy. Přesně podle mě, mých chutí. A s výsledkem jsem 100% spokojená!

Dneska určitě potěším lidi, kteří doma nevlastní protein. Dnes pečeme s medíkem, který jsem dostala od dědy (moc děkuji dědo ♥). 

I když to vypadá složitě, nemusíte se ničeho bát. Je to velmi jednoduché, tak jdem na to!


Ořechové řezy s citrónovým krémem
- doba přípravy: 60 minut (40 minut přípravy + 20 minut pečení)
- náročnost: střední
- porce: 12 

Ingredience
korpus
100g mletých vlašských ořechů
70g špaldové mouky
3 vejce
50g medu
50ml vody
lžička prášku do pečiva

krém
500g odtučněného tvarohu
35g medu
100g cream cheese s jogurtem (typ žervé/lučina)
citrónová šťáva a kůra
30g vlašských ořechů


Postup
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do tuhého sněhu. Med smícháme se žloutkama. Do suchých přidáme vodu a medovou směs. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Dáme do vymazané a vysypané formy 27x18cm a pečeme na 180°C 20 minut. Na krém smícháme tvaroh, med, cream cheese, citrónovou šťávu a kůru podle chuti. Po vychladnutí korpus rozřízneme vejpůl a potřeme 2/3 krému. Přiklopíme zbytkem korpusu a potřeme zbytkem krému. Nakonec ozdobíme vlašskými ořechy a dáme vychladit.

Makra na 1/12
Kalorie: 176 kcal
Bílkoviny: 9,5g
Sacharidy: 13g
Tuky: 9g

Máte rádi buchty s krémem? Jak nejčastěji využíváte vlašské ořechy?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)



   Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet



Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

16 komentářů:

  1. Já z vlašáků vůbec nepeču - manžel je nemá rád, takže bych si to pak musela sníst sama. A to zrovna nepotřebuju ;-). Takže pokud nějaké vlašáky dostatnu, tak si je dávám do ovesné kaše. Opatrně a ne moc - mám na ně trošku alergii, tak to nemůžu přehnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :D Jéj, to musí být strašné. Mě by strašně chyběly, hlavně na vánoční pečení :)

      Vymazat
  2. Tak to vypadá naprosto skvěle, úplně mám na ně chuť :) Díky za recept, pro mě výborná inspirace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi mi udělala velikou radost Aires ♥ Jsem áda, že se Ti recept líbí :)

      Vymazat
  3. Vypadá to skvěle, miluju buchty s krémem (jiný vlastně ani nejím :D)!
    Já na pečení moc nejsem, nějak mi to nejde :/, raději mam vaření.. Ale tohle zkusim <3

    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to úplně stejné, buchty s krémem jsou luxusní :D Já zase radši peču :) Ale ve vaření jsem si více jistá :) Doufám, že Tě recept nezklame!

      Vymazat
  4. Jsem tu u tebe po delsi dobe a hned na me vyskoci takova dobrota :) vypada to skvele. po vikendu to hned musim doma zkusit :) diky za takovy tip na mlsku bez hříšku :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju Veru ♥ Nemáš vůbec za co, jsem ráda, že jsem mohla být nápomocna :)

      Vymazat
  5. Jako vždy to vypadá naprosto fantasticky! :) Já ale bohužel citronový krémy zrovna moc nemusím :/

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Noo, mě citrón taky moc nejede, ale tohle se teda fakt povedlo :)

      Vymazat
  6. Citronovou příchuť moc nemusím, ale vyzkouším ho :) třeba si mě získá :D

    Maris

    OdpovědětVymazat
  7. To vypadá úžasně, sice na sladké vůbec nejsem, ale zkusím ho udělat partnerovi. Ten sladké moučníky miluje.

    Lifestyle and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju ♥ To já sladké zase můžu, někdy až moc :D

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju ♥ Věř, že to chutnalo ještě lépe než vypadá :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥