Na tuhle dobrotu jsem dostala inspiraci, když jsem viděla na jedněch stránkách recept na nepečený cheesecake z vlašských ořechů s citrónovým krémem. A takhle vznikly moje řezy. Přesně podle mě, mých chutí. A s výsledkem jsem 100% spokojená!
Dneska určitě potěším lidi, kteří doma nevlastní protein. Dnes pečeme s medíkem, který jsem dostala od dědy (moc děkuji dědo ♥).
I když to vypadá složitě, nemusíte se ničeho bát. Je to velmi jednoduché, tak jdem na to!
Ořechové řezy s citrónovým krémem
- doba přípravy: 60 minut (40 minut přípravy + 20 minut pečení)
- náročnost: střední
- porce: 12
Ingredience
korpus
100g mletých vlašských ořechů
70g špaldové mouky
3 vejce
50g medu
50ml vody
lžička prášku do pečiva
krém
500g odtučněného tvarohu
35g medu
100g cream cheese s jogurtem (typ žervé/lučina)
citrónová šťáva a kůra
30g vlašských ořechů
Postup
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do tuhého sněhu. Med smícháme se žloutkama. Do suchých přidáme vodu a medovou směs. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Dáme do vymazané a vysypané formy 27x18cm a pečeme na 180°C 20 minut. Na krém smícháme tvaroh, med, cream cheese, citrónovou šťávu a kůru podle chuti. Po vychladnutí korpus rozřízneme vejpůl a potřeme 2/3 krému. Přiklopíme zbytkem korpusu a potřeme zbytkem krému. Nakonec ozdobíme vlašskými ořechy a dáme vychladit.
Makra na 1/12
Kalorie: 176 kcal
Bílkoviny: 9,5g
Sacharidy: 13g
Tuky: 9g
Máte rádi buchty s krémem? Jak nejčastěji využíváte vlašské ořechy?
Pokud
se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na
blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce,
odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)
Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet
Facebook stránka
Instagram účet
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
Já z vlašáků vůbec nepeču - manžel je nemá rád, takže bych si to pak musela sníst sama. A to zrovna nepotřebuju ;-). Takže pokud nějaké vlašáky dostatnu, tak si je dávám do ovesné kaše. Opatrně a ne moc - mám na ně trošku alergii, tak to nemůžu přehnat.
OdpovědětVymazatTo chápu :D Jéj, to musí být strašné. Mě by strašně chyběly, hlavně na vánoční pečení :)
VymazatTak to vypadá naprosto skvěle, úplně mám na ně chuť :) Díky za recept, pro mě výborná inspirace :)
OdpovědětVymazatTo jsi mi udělala velikou radost Aires ♥ Jsem áda, že se Ti recept líbí :)
VymazatVypadá to skvěle, miluju buchty s krémem (jiný vlastně ani nejím :D)!
OdpovědětVymazatJá na pečení moc nejsem, nějak mi to nejde :/, raději mam vaření.. Ale tohle zkusim <3
GrünHauz
Š.
Mám to úplně stejné, buchty s krémem jsou luxusní :D Já zase radši peču :) Ale ve vaření jsem si více jistá :) Doufám, že Tě recept nezklame!
VymazatJsem tu u tebe po delsi dobe a hned na me vyskoci takova dobrota :) vypada to skvele. po vikendu to hned musim doma zkusit :) diky za takovy tip na mlsku bez hříšku :D :)
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuju Veru ♥ Nemáš vůbec za co, jsem ráda, že jsem mohla být nápomocna :)
VymazatJako vždy to vypadá naprosto fantasticky! :) Já ale bohužel citronový krémy zrovna moc nemusím :/
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Noo, mě citrón taky moc nejede, ale tohle se teda fakt povedlo :)
VymazatCitronovou příchuť moc nemusím, ale vyzkouším ho :) třeba si mě získá :D
OdpovědětVymazatMaris
Mě si teda získala :D Za zkoušku nic nedáš ;)
VymazatTo vypadá úžasně, sice na sladké vůbec nejsem, ale zkusím ho udělat partnerovi. Ten sladké moučníky miluje.
OdpovědětVymazatLifestyle and beauty
Moc Ti děkuju ♥ To já sladké zase můžu, někdy až moc :D
VymazatVyzerá to veľmi chutne :)
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuju ♥ Věř, že to chutnalo ještě lépe než vypadá :)
Vymazat