neděle 18. listopadu 2018

What I ate XXIII.

Po nějaké době vám tu zase přináším inspiraci ze stolu, která se mi nashromáždila za měsíc říjen. Poslední byla někdy na konci srpna (What I ate XXII.)... Achjo, a to jsem tento článek chtěla psát měsíčně :D Tak už se mi to třeba povede :D

Každopádně se mi podařilo vybrat do článku opravdu veliký spektrum - sladké, slané, s masem i bez, nějaké rychlovky... Takže bych řekla, že v dnešním článku je mnoho k vidění. Takže se pohodlně usaďte a jdeme na to :)


Snídaně do mrazivého ráda. Instatní rýžová kaše (neochucená), uvařená napůl ve vodě a napůl v čokoládovým sojovým mléce, oslazena lžící čokoláového proteinu a ještě vmíchaná lžíce řeckého jogurtu. Ozdobená horkým lesním ovocem, kešu máslem a nakrájenými mandlemi.


Co by to byl podzim bez dýně?! Z dýňových vytvorů jsem vybrala tot dýňové rizzoto. Recept na něj a zbytek dýňových receptů najdeš ZDE.


Oběd o víkendu na sobotu i na neděli. Vepřové plátky naložené v marinádě z domácího kečupu, oleje a koření (grilovací, sůl). Vyskládala jsem plátky na plech, potřela znovu kečupem a posypala mozzarellou. Pečeme do upečení masa. Podáváme s čímkoliv máte chuť.


Snídaně doma ♥ 1/8 Kinder maxi king dortu. Kdo ještě nezkoušel, tak ho určitě vyzkoušejte, je skvělý! Recept na něj najdete zde na blogu.


Rýžová krupička na zahřátí. A rovnou 50g. Uvařená napůl v mléce a napůl ve vodě. Oslazená skořicovým proteinem, vmíchaná lžíce tvarohu (prostě mi to takhle chutná :D). Navrchu najdete uvařená jablíčka do měkka, mandlové máslo a celé zasypané skořicí ♥


Rychlo snídaně - klasický žitno-pšeničný chleba namazaný tvarohovou pomazánkou. Pomazánka je z toho, co bylo doma - tvaroh, žervé, light majonéza, sůl, pepř a nať z jarní cibulky. K tomu nechybí čerstvá zelenina.


Ráno kuchařka vyzvednuta, na oběd se už z ní vařilo. Je to kuchařka Sladké a Fit od Simči Málkové a za mě moc doporučuju! Zkoušela jsem tyto Tvarohové knedlíky s jahodami, Vláčné muffiny s čokoládou a Míša dort. Tady teda vidíte tvarohové knedlíky plněný mraženými jahodami přelité hroudou pudinku oslazeného flavdrops a s frťanem rumu. Miluju rum v pudinku a krémech, ale samotný na pití nee :D


Hihi, trochu prasárna, ale zdravá, jak jen to šlo! :D Domácí cibulové kroužky k večernímu filmu. Lepší domácí než kupované ne?! Hlavně, když je recept tak jednoduchý! Uděláte jenom hustčí směs na palačinky, obalujete v něm cibuli nakrájenou na kroužky a smažíte ve vrstvě oleje. Ale na to, jak se s tím člověk s dovolením prcá to je hnedka snězený :D :D 


No, tohle vypadá jako slušná kejda a kdybych to nevařila v nedávné době, ani nepoznám, co to je :D Je to zapečené filé se sýrem a zakysanou smetanou s bramborovou kaší. Kaši jsem teď začala dělat trochu častěji, je hrozně dobrá! Vždycky ji dělám tak z kila brambor a rozmixuju normálně s mlékem, přidám lžíci másla a 2 lžíce žervé nebo lučiny. Je trochu dietnější a hrozně výborná! :)


Tousty na sladko s tvarohem, jablíčkem, rozinkami a spouuuustou skořice. Vše jen na sebe naskládáme a zapečeme v toustovači.


Tiramisu z riccoty a tvarohu. Piškoty namáčíme v silné kávě, pokládáme do misky, Můžeme zakápnout rumem. Na krém si smícháme riccotu a tvaroh nebo řecký jogurt, osladíme. Potřeme první vrstvu a uděláme ještě jednu, končíme krémem. Nakonec posypeme kakaem.


Takhle v poslední době vypadají nejčastěji moje večeře na bytě - od každého něco :D A taky zbytky :D Plátek toustového chleba namazaného mrkvovou pomazánkou podle aplikace Mňam, okurka, mozzarella a hermelín.



Víkendové kari, co mi zbylo na pondělí oběd ♥ Bylo to trošku pálivější než jsme chtěli s přítelem, ale zvládli jsme to! Aspoň nám bylo hezky teplo zevnitř :D Vařeno podle receptu na obalu koření kari :D Maso, smetana, červená a bílá paprika, koření a olej. K tomu nesmí chybět rýže.


Krémové špenátové halušky zjemněné cottage sýrem podle aplikace Mňam by Naďa.


Jedna pohodová noční svačinka v 22h. Horké boby se sušenkami z D&M, které jste mohli vidět v posledních novinkách.


Zdravější smažák podle Břicháče Toma, už jsem ho ale sama takhle jednou dělala :D Trojobal z špaldové hladké mouky, vejce a kukuřičná strouhanka, pečeme v troubě. K tomu bramborová kaše a "tatarka" - bílý jogurt, kyselé okurky, nález z okurek, sójovka. K tomu ještě normální okurka.


A hnedka další recept z Břicháčovi nové kuchařky, který vybral přítel - quesadila. Náplň se skládala z vepřového masa, červené papriky, kukuřice, ledového salátu, sójové omáčky a okurky. Podávali jsme přelité dresinkem z bílého jogurtu, korpu, hořčice a soli.


Večeře po práci, kdy nestíhám odpolední svačinu - nejlepší! Takže je tu půlka žitné bulky z Lídlu namazaná žervé s 50g kuřecí 90% šunky a čerstvá zelenina. Jako sladká tečka místo svačiny je pudinkový koláč z knížky Sladké a fit :)


A ještě jedno dojídání zbytků v Pce :D Bramborová kaše co zbyla z víkendu a k tomu opečené párky s 85% masa z Lídlu - tam mají ty uzeniny prostě bezkonkurenční! Trocha čerstvé zeleniny nesmí chybět. 

Jak můžete vidět, většinou jídlo nějak hezky zdobím, když chci na něj sepsat recept. Jinak se s tím moc nepářu :D Snažím se, ale prostě si to radši sním teplé (kdo fotí jídlo, chápe). Tak to by bylo pro dnešní inspiraci vše.

Moc doufám, že se vám článek líbil a načerpali jste nějakou inspiraci.

Mějte se krásně!

Míša ♥

 

Chtěli by jste recenze na nové kuchařky? 

Jaké vánoční články by jste si chtěli přečíst?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu



  Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/


Youtube kanál - https://www.youtube.com/channel/UCOjT0MZGJHzbY7rVEjhMZrQ?
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

19 komentářů:

  1. Já si poslední dobou hrozně oblíbila ovesnou kaši, kdy jakmile je hotová, tak odděláš půlku a do zbylý půlky zamícháš pudinkovej prášek v mlíce, necháš uvařit a pak to podáváš dohromady :D A věřím, že se to bude dát použít na jakoukoliv kaši, ne jen ovesnou :D
    Ty vepřový plátky vypadají skvěle! Je to jednoduchý a určitě to bude mega dobrý, tak to vyzkouším! Cibulý kroužky taky miluju! :D Ačkoliv jsem schopná uvařit cokoliv, tak zrovna ty se mi nikdy nepodařily a vůbec netuším, čím to je :D Kari taky miluju, hážu ho snad úplně všude, kam se dá :D A jako ty špenátový halušky?? Budu si tu aplikaci muset stáhnout a tuto zkusit, protože to vypadá fakt mega dobře :D
    No tak, dobrý, díky Míšo, že jsem si to takhle všechno prohlídla ráno a vzhledem k tomu, že nesnídám, tak mi z toho pěkně vyhládlo :D :D

    Kája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky dělám pudinkovou ovesnou a je moc dobrá, akorát se mi teď ovesná nějak přejedla, takže si budu dělat nějaké jiné kaše :) Fáákt? To mě zase přijde, že na těch cibulových kroužcích se nedá skoro nic zkazit :D A chutná ještě lépe :) Snídat by jsi ale měla ;) Pak už Tě aspoň nebudou hodit chutě ♥

      Vymazat
  2. Moc pěkná inspirace, ostatně jako vždy :) My už máme jenom jednu menší dýni, takže nám dýňová sezóna pomalu končí :D A zrovna přemýšlím, kdy naposledy jsem jedla krupičku. Jako dítě jsem ji měla moc ráda a jedla ji často. Teď už dlouho ne, takže dnešní večeře je asi téměř jistá :)
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc Ti děkuji ♥ Ještě, že je ještě v obchodech k dostání :) Taky jsem na ni skoro zapomněla, takže jsem si ji hned letěla koupit a je to sakra dobrota ♥ Ať se povede a hlavně chutná!! :)

      Vymazat
  3. Dala bych si zas všechno, vypadá to super, opět moc hezká inspirace :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, moc Ti děkuji Peti :) Jsem ráda, že se Ti můj inspirativní článek líbí ♥

      Vymazat
  4. Páni, hned bych si vše dala!:) žemlovkové tousty mám taky moc ráda!:) Mňám to tiramisu, rizoto, rybička, prostě vše! :D Ty knedlíky s pudinkem mi připomněly dnešní snídani.. buchtičky s krémem! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiši, tak ty si budu muset udělat!! Už na ně mám hrozně dlouhou dobu chuť :D

      Vymazat
  5. Já bych si ze všeho nejvíc dala ty žemlové tousty ! :O :3

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  6. Bože to jsou dobrůtky!!! Dala bych si úplně všechno!!! 😍😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji Miško ♥ Já když to vidím znovu, tak to mám úplně stejně :D

      Vymazat
  7. Tolik jídla! Takhle večer...tyjo:-D.

    Velmi mě zaujalo rizoto s dýni:-).

    OdpovědětVymazat
  8. No páni to je inspirací. :) Jinak Břicháče mám taky, ale zatím jen starou kuchařku, tu novou možná k Vánocům...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta úplně první mě moc neoslovila, ta nová je ale parádní :) A děkuji!

      Vymazat
  9. To je nálož dobrot. Vypadá to moc krásně. Miluju hlavně tiramisu do krabičky a je mi jedno, jestli to jsou piškoty a nebo si někdy upeču ovesnou placku a nacpu to úplně stejně. Nahoře to hořké kakao...slast! NO a samozřejmě dýňové rizoto vypadá více než luxusně!
    Papkáš si moc krásně a to je dobře.
    Užívej poslední listopadové dny a hurá na advent. Už se těším na Tvoje vánoční kreace ;)

    Mirka
    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥