středa 21. února 2018

What I ate XVII.

Ahoj ♥
Po relativně dlouhé době vám tu přináším nakouknutí do mých talířů. Ti, kteří sledují můj instagram už většinu fotek viděli, ale věřím, že se zde najde pořád spousta lidí, kterým instagram nic neříká a já je o tu inspiraci nechci ochudit. Dneska bych řekla, že se můžu pyšnit celkem velkou úrodou slaných fotek, což se jen tak nestává! Tenhle díl je trochu postižený dýní, takže pokud máte dýni, tajdete tady pár variant, kam ji zakomponovat :)


Mrkvový hřbet podle Břicháče Toma, který mi upekla babička, když jsem byla u nich na prázdninách. Kousek mi dala i s sebou domů a já jsem jí za to byla neskutečně vděčná. Tady jsem si 3 kousky dala s vanilkovým pudinkem. V realitě bylo kousků 5 a pudinku také více, to už ale nevypadalo tak esteticky! :D


Další z jídel u babičky - večeře. Protože sezóna cuket byla v plném proudu a já nechala výběr jídel na babičce, tak nám připravila cuketový nákyp, který byl fakt skvělý. Moc chutnal i mamce, které zdravým věcem moc neholduje a nedávno ho dokonce sama pekla :) Je v něm mimo cukety také eidam, mozzarella, šunka, jarní cibule...


Snídaně u Miláčka ♥ Něco na styl anglické snídaně, ale jenom ve formě míchaných vajíček a fazolí v rajčatové omáčce. K tomu kousek domácího chleba a ze zeleniny okurka a paprika.


Na víkendovou snídani palačinky s borůvkovým tvarohem, posypané hořkou čokoládou a kokosem.


 Další věc z cukety - pizza! Cukety se valily se všech stran a my je ani nestíhaly všechny spotřebovat. Korpus pizzy je pouze z cukety, mozzarelly, vajíček a koření. Jako oblohu jsem použila rajčatový protlak, 94% vepřovou šunku, eidam a pórek.


Přesně si pamatuju, kdy jsem měla tuhle svačinu ♥ Bylo to těsně předtím, než jsme s přítelem jeli sami do Benátek ♥ Poznám to hlavně díky tomu koláči vpravo, který jsem si dělala s sebou na mlsání - cizrnový koláč s tvarohovým mřížkováním. K tomu 2 kousky mrkvového hřbetu od babičky a skyr jogurt.


K večeři se podávala upgradeovaná vaječná omeleta - obohatila jsem si kouskama nakrájeného sýru a pažitkou. K tomu trochu šunky, ledový salát a plátek hutného chlebu, který byl příliš ošklivý už na tan ošklivou fotku :D


Jedna z nejoblíbenějších variací na ovesnou kaši - se spoustou máku a nastrouhaným jablkem uvnitř. Ozdobené arašídovým máslem, mandlemi, rozinkami a kokosem.


TOP příchuť kaše, kterou jsem si teď vážně zamilovala ♥ Kakaová kaše. Vločky uvařené ve vodě a potom se přidá kakao, skořice, protein a vanilkové aroma. Všem vřele doporučuju!! Ozdobená domácím kokosovým máslem (recept), dýňovými semínky, goji, vlašáky a kanadskými borůvkami.


Francouzské tousty s vanilkovým aplro jogurtem a kouskama hořké čokolády.


Tvaroh míchnutý s jogurtem a společně oslazené flavdrops a k tomu domácí granola (recept).


Pozor, tady jsem objevila tajemnství dýně! Loni jsem jí skoro až opovrhovala, protože jsem nevěděla, jak jí spotřebovat. Proč mě to nenapadlo dát ji do koláčů?! Kromě dýně je dýňový chlebík upragovaný domácí proteinellou ♥ Recept najdete tady


Skvělá večeře z jednoho plechu. Maso si nakrájíme na plátky a nejlépe den předem naložíme do lžíce oleje a koření. Petržel, mrkev a dýni si nakrájíme. Na plech vyložený pečícím papírem dáma maso a zeleninu a pečeme na 200°C. Cca po 25 minutách je maso hotové, tak ho vyndáme, zelenině to trvá déle. Neskutečná dobrota :)


Ano, zde se tady objevuje dýně ve formě pyré zamíchaného v ovesné kaši. Hezky s pořádnou dávkou skořice, to je nejlepší ♥ Dále jsem si kaši ozdobila sušenými morušemi, goji, ostružinami a mandlovým máslem. Pokud by jste chtěli, můžu po vás sepsat recept :)


Další forma dýně :D Hokaido pečená v troubě, rozmačkaná a zakomponovaná do rizota, který se mi fakt povedlo ♥ Bylo to hlavně tím, že jsem rýži nevařila ve vodě, ale ve vývaru a recept se stal milionkrát lepší. Nastrouhala jsem si na něj light mozzarellu.


Recept známí už tady z blogu, ale byl by to hřích ho tu nezmínit. Sakraa lidi, fakt, kdyby jste cítili tu vůůni! To bylo fakt něco! Dokonalé těsto bez použití másla s pudinkovou náplní ♥ Ten nejlepší recept najdete tady.


Jednoduchá a rychlá svačinka. 3 zdravější sušenky z obchodu se stracciatellovým krémem. Recept na krém už také najdete tady na blogu. Moc ráda se k němu vracím :)


Další víkendové palačinkování. Tentokrát promazané zbytkem fňuk domácí proteinelly a tvarohem. Palačinky jsem nahoře ještě ozdobila sušenými morušemi, goji a dýňovými semínky.


Zase rychlá svačina - 1/2 odtučněného tvarohu oslazeného flavdrops, k tomu přidáné celozrnné cornflakes, lískové a vlašské ořechy, goji a moruše. Jo a vidíte ten úžasný vzor mých tepláků?


Když je člověk líný vařit :D to co vypadá jako smažené fybí filé je ve skutečnosti něco předpřipraveného ze seitanu koupeného v Albertu, jako rychlovka dobrý, ale nijak častěji ne. K tomu vařené brambory se sušenýma rajčatama a červené zelí.


Rozloučím se s vámi jak jinak než s mojí nejoblíbenější kakaovou kašičkou ♥ Tentokrát zdobenou 2 másly - arašídovým s chia semínky a arašídy-čokoláda od Šufánka, kešu oříšky, kokosem a sušenými morušemi.

Mějte se všichni moc krásně a mějte pořád na paměti, že život je krásný a stojí za to, v jakékoliv situaci.

A jak nejčastěji zužitkujete dýni vy? Chutná vám dýně? 


 P.S. Myslím, že cca těch 20 fotek pro What I ate je tak akorát. Co myslíte vy? Uvítali by jste kdyby tato inspirace byla delší nebo třeba naopak kratší? Nebo by jste změnili něco jiného? Budu ráda, když se se mnou podělíte o vás názor :) ♥
Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blog, like na FB stránce nebo follow na instagramu

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

45 komentářů:

  1. Tolik fotek zase.... :) myslím, že množství tak akorát :)
    Ty máš ale hodnou babičku, že ti vyváří takové zdravé dobroty :)
    Na cuketu jsem ted dostala úplně chut, už se těším až bude sezóna a budeme jich mít na zahradě opět mraky :)
    Jediné, co bych podotkla, tak častější příspěvky těchto dobrot :D inspirace není nikdy dost!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, moc děkuji Miši za názor! :) To teda, i když jejím klasickám také často podléhám :D ♥ To teda, taky už se na ni těším. Příjde mi, že je to snad jediná zelenina/ovoce, čeho se každý rok urodí mraky :D Jasně, ty jsi brouček! Pokusím se :)

      Vymazat
  2. Já mám ze všeho nejraději dýňovou polévku, nebo dýňový kompot. Na pečení z ní jsem moc "líná", bohužel.. :D

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jednou zkoušela dýňovou polévku sama, ale to mi moc nejelo. Jednou nám ji udělali i ve škole a to šlo :) No asi ji budu muset zkusit znova a dát ji druhou šanci!

      Vymazat
  3. To mi nesmíš dělat! Dala bych si úplně všechno. Máš suprové recepty, které mě hrozně baví. Hned zítra si na snídani udělám jednu z tvých ovesných kaší, které mám tak ráda ♥ a určitě o víkendu upeču nějakou buchtu. Moc děkuji za recepty, nechávám se tu hodně isnpirovat! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Ti úplně rozumím :D Taky vždycky u toho slintám, když to vidím u někoho jiného :D Tak to mě moc těší, že ti chutnají ♥ Nemáš vůbec za co ♥ Mě moc těší, že zkouším mé recepty z blogu :)

      Vymazat
  4. Tak tie palacinky. To si mi riadne chute teraz spravila s nimi :D

    KLAUDI

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherná jídla... Cuketu a dýni miluju a často z nich vařím. :) Hlavně teda miluju pečenou dýni s římským kmínem a solí. K tomu avokádovo-jogurtový dip s česnekem a pečené brambory nebo batáty! Mňam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji! :) Já také, ale jenom v sezóně :) Joo, něco podobného jsem si taky uvařila a bylo to skvělé! :) Vrch jsem ještě posypala akorát sýrem ♥

      Vymazat
  6. Tyjo všechny věci vypadají moc dobře :) cuketa se u nás těší taky velké oblíbenosti :D akorát jsem ted dostala na něco chuť :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nejhorší po těchto článcích no, co si budeme povídat :D Moc Ti děkuji ♥

      Vymazat
  7. Hey dear, love the post!
    I want invite you to follow my blog back <3

    pimentamaisdoce.blogspot.pt <3

    OdpovědětVymazat
  8. Musela jsem to projet rychleji :D jelikož jsem těhotná, jím co 2h mám pořád hlad a chutě,za chvíli bych byla jako bečka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli nerozeznáš chuť od hladu, tak si buď vypij sklenici vody a chvilku počkej. Pokud budeš mít pořád hlad, normálně se najez :) a myslím, že přibírání v těhotenství je úplně normální, tomu se nevyhneš ;) Užívej si to ♥

      Vymazat
  9. bože já k tobě prostě nemužu chodit večer, všechno bych to snědla :D Dýni jsem dlouho vubec nejedla, nemužu říct, že by mi nechutnala, ale u nás se z ní prostě nic nevařilo, tak jsem ani nevěděla jak chutná :D až od přítele mamka mě naučila ji jíst na všechny možné způsoby :)

    a moc děkuju za komentář u mého wish listu, nemáš náhodou někde ještě odkaz na tu sportovní podprsenku? :)

    DL ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně no, u nás se z ní taky dřív nic nedělalo, protože to nikdo nejedl :) Odkaz jsem Ti už poslala ♥

      Vymazat
  10. Ty palačinky s borůvkovým tvarohem vypadají naprosto dokonale:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  11. Pane jo, takových fotek! A ještě všechny vypadají tak pěkně... Já si prostě neumím jídlo naaranžovat, aby vypadalo hezky i na oko. :-D Ale teda musím říct, že kdybych zrovna nesnídala, hrozně by mě chytla mlsná. Všechno to vypadalo krásně, palačinky s borůvkama teda extra, potom taky ta omeleta... jéé! :-) No, ochutnala bych všechno. Co se týče dýně, tak jsem z ní jedla jednou polévku, ale byla z restaurace a nechutnala mi, možná domácí s vlastním dochucením by byla lepší, nevím. A z cukety jsme v létě dělaly takové placky, taky se to strouhalo a se sýrem, ale i pizza variantu už jsem viděla. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji Luci ♥♥ Mě jde zdobit jak co, a co se mi povede letí na blog :D To mě také a hlavně bych měla hrozný hlad. To mě těší :) Já zkoušela domácí a taky teda nic moc. Joo placky jsou z ní skvělé! :)

      Vymazat
  12. I kdyz pises ze nektery tvoje fotky nejsou nic moc, ja kdyz je vidim, mam hlad :D a to jsem po obede. mnam, vsecko to vypada skvele.e ty palačinky mnam, a ta pizza, mam doma cuketu tak mozna dneska zkusim udelat pizzu z cukety :) kazdopadne diky za dalsi super tipy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší :D :) Zkus, je to skvělá změna oproti klasické :) Rádo se stalo Veru ♥

      Vymazat
  13. Mňam ja milujem jedlo najviac na svete a vyzerá to hrozne dobre! Hneď by som si dala napríklad tie palacinky alebo koláč. Teraz mám na to hroznú chuť /heheh/. Ale v každom prípade super článok,určite pokračuj v tomto tipe článku,pretože ma to nesmierne baví čítať a pozerať tie dobrotky :3 .
    Lifelover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji ♥ Určitě ho zařadím častěji! :)

      Vymazat
  14. Najviac ma zaujali tie palacinky, vyzerajú úžasne :) Francúzske toasty chcem už dlho vyskúšať, Alpro je super

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Zkus, mě moc chutnají :) Tojo, ale to složení a cena není nic moc :)

      Vymazat
  15. Miluji dýňovou polévku. Jinak z dýni dlabeme semínka, protože ty jsou také super. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je z ní také vypreparovala, ale nevěděla jsem, co s nima a tak nakonec skončili v koši :/ :)

      Vymazat
  16. Mňam takový barvicky a různorodost to není mozny. Já si ráno na bus vezmu něco do ruky většinou ani nevím Co ... 😀 z dýně mám nejraději polévku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se :D To já si teda snídani moc užívám :)

      Vymazat
  17. Ty ovesný kaše vypadaj supr, hlavně ta mistička ve tvaru srdíčka je teda boží :D Sama ovesňákuju skoro pořád, líbí se mi, na kolik možných způsobů je možné si ji udělat, a tak i když v podstatě snídám denně pořád to stejné, je to pokaždé jiné :)
    Dýni jsem nikdy nejedla... chtěla jsem to na podzim strašně moc zkusit, ale mamka s dýní v kuchyni moc nekamarádí a já bych si netroufla s ní dělat něco takhle, když jsem ji nikdy neochutnala a nevím tedy, jak by to mělo správně být :)
    Moc pěkné fotky :)

    http://ohnempolibena.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ji mám moc ráda :) Dostala jsem ji od Ježíška na Vánoce 2016 :) To máš pravdu :) Dost často se i snažím obměňovat vločky nebo ten základ, abych dala svému tělu něco víc :) To chápu, u nás se z ní taky nikdy nic nedělalo :) Jéé, moc děkuji za pochvalu ♥

      Vymazat
  18. To vypadá skvěle a určitě to ještě lépe chutná ♥ no mnam. www.fitfoodhealthy.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Nemůžu na takovéhle články koukat, když mám hlad :D Dala bych si všechny ty sladké věci, achjo :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je nejlepší si k tomu něco na jídlo vzít, aby člověk neměl takové chutě :D :)

      Vymazat
  20. Teda to je nálož! Samé dobroty.
    Jak já se těším na sezonu cuket, brokolice, lusky, mladý hrášek a všechno takové sladké a dobrééé! Je a meloun...No, už aby se oteplilo.
    Každopádně úžasná inspirace.Pizza z cukety musí i na můj talíř|!
    Děkuji za inspiraci. Parádička. Fotek je dost, ale to není na škodu.
    Spoon and Willpower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji :) Joo na hrášek se už taky moc těším ♥ To jsem ráda :)

      Vymazat
  21. Úplně jsem dostala chuť na francouzské tousty <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, jak teď o tom píšeš, tak já taky :D :D Asi bych si měla jít koupit tousťák!

      Vymazat
  22. My z dýní teda děláme hlavně polívku, nebo kompot, který pak přidáváme do buchet. A cuketa se u nás vždycky nějak zužitkuje! 😊

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kompot z dýně jsem dostala od přítelovi babičky, ale ještě jsem ho nezkoušela :) u nás také - nejčastěji do směsi na topinky :)

      Vymazat
  23. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥