pondělí 28. srpna 2017

Ovesná galetka

Ovesná galetka


Dnes jsem se inspirovala receptem v nějakém ženském časopise, kde byla příloha různých letních receptů. Suroviny jsem vyměnila za zdravější a přidala tvarohovou vrstvu pro zvýšení bílkovin.  Zrovna jsem doma měla jablíčko, které potřebovalo spotřebovat, ale jakové borůvky, maliny či jahody, ty by dovnitř byly snad úplně nejlepší! S těstem se pracuje o něco hůře, tak se obrňte trpělivostí, ale výsledek určitě stojí za to :) I babička, vyhlášená kuchařka mi to pochválila, že jí to chutnalo! :)


150g ovesných vloček
80g cream cheese spread light
12g arašídového másla
50g bílého jogurtu
sladidlo (já karamelové flavdrops 10 kapek)

250g odtučněného tvarohu
žloutek
sladidlo (já vanilkové flavdrops 14 kapek)

jablko či jiné ovoce


Ovesné vločky si rozemeleme na mouku (lze použít i jemné, ale těsto bude s mletými více držet). Přidáme cream cheese spread light, arašídové máslo a sladidlo. Pořádně rukama promícháme, aby se vše spojilo a dáme na 30 minut do lednice. Poté přidáme jogurt a celý znovu promícháme, s těstem by se mělo lépe pracovat. Rozválíme na pečícím papíře na kruh, který je větší než naše forma. Použila jsem s průměrem 18cm. Poté začíná ta nejhorší část :D Pečící papír s rozváleným těstem opatrně vkládáme do formy. Přebytečné části, co se budou překrývat můžeme oddělat, přidáme je později a spojíme okraje. Tvaroh smícháme se žloutkem a osladíme. Dáme dovnitř galetky. Navrch dáme nakrájené ovoce. Okraje přehneme a můžeme je prodloužit částmi, které jsme oddělali předtím. Opatrně přeložíme okraje a dáme péct na 180°C 40 minut.




12 komentářů:

  1. Tak tohle vypadá hodně lákavě :) Musí to být výborné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle bych si dala! Tvaroh, arašídové máslo a jablko.. ta kombinace, mňam! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :) příště bych ji chtěla vyzkoušet s lesními plody :)

      Vymazat
  3. Nic podobného jsem nikdy neviděla, ale vypadá to skvěle :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně ne? To je na čase to napravit :) děkuji :)

      Vymazat
  4. Ahojky, vypadá to moc dobře. Můžu dotaz? Kde kupuješ cream cheese spread light? Viděla jsem v Kauflandu Goldessa, ale moc jich nevídám. Možná koukám špatně...
    Krásný den přeji.

    https://spoonandwillpower.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě :) Tak buď v Lídlu Goldessa nebo právě v Kauflandu Cream Cheese spread. Vždy je to v lednici u lučin, gervais a podobných mazacích "sýrů" :)

      Vymazat
  5. No teda... vypadá to vážně trošku složitěji, nevím, jestli bych na to měla nervy :D ale určitě to bylo moc dobré... na borůvky mám chuť snad víc než měsíc a pořád jsem se nedostala k tomu si je koupit, nebo spíš nikde, kde jsem byla je neměli.. nejlepší jsou takové ty velké, co si kupuju v Lidlu.... v téhle dobrotě by byly určitě TOP :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř, že za ten výsledek to stojí :) to se ti nedivím, já je spíš nekupuju kvůli té ceně :D myslíš kanadský, ty jsou moc fajn a máš pravdu, že by semka skvěle padly :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥