Ještě to stíhám! Minimálně u nás bylo celý minulý týden neskutečné teplo. A všude na instagramu na mě vyskakovali zmrzlinový sendviče. Vím, že je prodávají i v Penny, kde jsme si je párkrát koupili. Mňamka akorát do ruky. Tak jsem mrkla na recept od Aktinu, protože ty jejich z lotusek vypadaly famózně.
Po zhlédnutí surovin mě chuť přešla. Zdravější zmrzlina z mascarpone a 31% šlehačky? To si to radši koupím. Sice je to domácí zmrzlina, ale mojí představu zdravé zmrzliny to teda nesplňuje. Těsně před prací jsem vlítla do ledničky, ať máme odpoledne co mlsat. Potřeba jsou pouze 4 suroviny.
Použila jsem polotučný tvaroh, ale můžete použít tvaroh s procenty tuku dle vašeho uvážení. Krém jsem zjemnila jemným arašídovým máslem, ale výborné bude i kešu máslo. Nakonec jsem směs dosladila čekankovým sirupem. Stejně dobře poslouží med nebo agávový sirup.
Řekla bych, že tohle je základní recept. Dál už si to můžete dochutit dle preferencí. Do krému rozmixovat lyofilizované ovoce, boky krému obalit v hořké čokoládě nebo vršek čokoládou postříkat. Ve fantazii se meze nekladou. A už jsem řekla, že jeden zmrzlinový sendvič má pouze 167 kcal?
Zmrzlinový sendvič
- doba přípravy: 10 min
- náročnost: lehká
- porce: 5
Ingredience
100 g polotučného tvarohu
30 g hladkého arašídového másla
10 g čekankového sirupu
120 g (10 kusů) celozrnných sušenek
Postup
V míse smícháme tvaroh, hladké arašídové máslo a dosladíme čekankovým sirupem. Vznikne nám kompaktní krém, který namažeme na jednu sušenku v pořádné vrstvě a přiklopíme druhou. Takto to zopakujeme na zbytek sušenek. Dáme do mrazáku zamrazit na cca 8 h a můžeme si užívat zdravou zmrzlinu do ruky.
Makra na 1/5
Kalorie: 167 kcal
Bílkoviny: 5,5 g
Sacharidy: 17 g
Tuky: 8,4 g
Vláknina: 3,3 g
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Zmrzlině zdar!
http://es-ideas.blogspot.com/
OdpovědětVymazatTak to vypadá dost dobře)))
A za mě vede pistáciová. Neošizená s pořádnou dávkou pistáciových oříšků)))
Hezký týden. Eva
Míšo, to nezní vůbec špatně. Nemám úplně dobré zkušenosti s mražením odtučněného tvarohu, ale tvé naplněné sušenky vypadají skvěle.
OdpovědětVymazatMiluji sorbety a stejně jako Eva - poctivá pistáciová...ach!
Měj hezký den. Helena
Ahoj Míšo, to je dobrý nápad, ochutnala bych. Zmrzlinu mám nejraději vanilkovou a slaný karamel :o). Pozdravuju a děkuju za inspiraci, Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Zmrzlinový sendvič jsem ještě neměla, už jsem ho měla párkrát v obchodě v ruce, ale radši jsem vždycky šáhla po klasice ;) Já vůbec nejím ovocné zmrzliny, mám ráda příchutě jako kokos, pistácie, slaný arašíd.. :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Ježiš, tak to vypadá božsky. Obdivuji, že jsi se s tím takto dělala. :)
OdpovědětVymazatSice nevím, jak to chutná, ale třeba ruskou zmrzlinu miluju moc, takže předpokládám, že je to něco na tento způsob. :)
Jakéže myslím si, že na smetaně ke šlehání a mascarpone není nic nezdravého, spíš máš asi na mysli „dietnější“ :D. Každopádně to vypadá moc chutně a dala bych si tvou tvarohovou verzi s oříškovým máslem, mňam! :D A co jsi použila za sušenky? :) Vypadají skvěle!
OdpovědětVymazatPřesně tak jsem to myslela, děkuji! Jeej to byl pozůstatek svačiny z Pompejí, ale myslím, že určitě nějaké podobné ovesné prodávají i u nás v obchodech :)
VymazatTo vypadá parádně! :) Mám ráda míchanou - vanilka a jahoda :)
OdpovědětVymazatAhojky,
OdpovědětVymazatvypadá to fakt dobře:-)
Měj se krásně,
Hanka z ciculka.cz
Vypadá to hezky, ale já raději dvojnásobnou dávku zmrzliny bez sušenek :D :D. Jinak pokud jde o zmrzliny, tak mívám období čokoládové a období sorbetů.
OdpovědětVymazatTyjo, tak tohle je skvělý! Vůbec by mě něco takového nenapadlo. Rozhodně zdravá verze oproti původnímu receptu :-D
OdpovědětVymazatVypadá to úžasně :)
OdpovědětVymazatSmile Thess
To vypadá skvěle. Doma zkusíme. 🙂 Zmrzlinu mám ráda a je jedno jakou - přes léto přijde vhod jakákoli.
OdpovědětVymazatSakra mňam, ty musí být super osvěžující! Dnes se v tom horku přesně něco takového hodilo k zakousnutí. :)
OdpovědětVymazat