neděle 10. ledna 2021

Výzva: Bábovka s datlemi (1/3 391 kcal)

Na leden jsme s Navrmi zvolily suroviny datle a rýžovou krupičku. A mě hned bylo jasné, že upeču nějakou bábovku, protože jsem na ní měla velkou chuť! Recept je inspirovaný receptem na bábovku s rozinkami od Barunac. Spoustu surovin jsem zaměnila, protože jsem je doma neměla. Ale i tak tento recept patří lehce k těm náročnějším na suroviny.
 

Vláčného těsta se dosáhne kombinace kefíru, mandlové mouky a rýžové krupičky. Sladidel zde použivám několik, ale určitě by šly nahradit třtinovým cukrem :) Včetně proteinu. Akorát se pak změní nutriční informace.

Já jsem přidala datlí jen decentně, ale pokud je máte rádi, dala bych jich do těsta klidně 100 g. S domácím kakaem ideální snídaně do chladných dnů.

 
Bábovka s datlemi
- doba přípravy: 50 minut
- náročnost: lehká
- porce: 3

 
Ingredience
110 ml kefíru
120 g jablečného pyré/nastrouhaného jablka
2 vejce
80 g tvarohu
30 g erythritolu
60 g mandlové mouky
40 g rýžové krupičky
35 g špaldové mouky
25 g proteinového prášku
30 g datlí namočených v rumu
lžička skořice
lžička sody
flavdrops (10 kapek) 


Postup
V míse smícháme kefír, pyré, vejce, tvaroh, erythritol a flavdrops dle chuti. Poté přidáme mandlovou mouku, rýžovou krupičku, špaldovou mouku a proteinový prášek. Nakonec vmícháme nakrájené datle. Formu si vymažeme a vysypeme strouhankou a pečeme na 180 °C 30-35 minut.
 
Makra na 1/3
Kalorie: 391 kcal
Bílkoviny: 22,5 g
Sacharidy: 37 g
Tuky: 17 g
Vláknina: 4,5 g

 
Určitě se nezapomeňte podívat, co z vybraných surovin připravila Navrmi.
 
 
 
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

 Máte rádi bábovky? Jaké pečete nejčastěji?

8 komentářů:

  1. Bábovka vypadá pěkně, přijde mi, že bude krásně vláčná. Já s alternativními surovinami skoro nepeču (on na to manžel moc není). Ale jinak bábovky máme docela rádi. Asi nejčastěji peču úplně obyčejnou hrnkovou olejovou

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky,
    já mám bábovky moc ráda, ale datle mi fakt nechutnají, takže toto asi ani nebudu zkoušet. Já budu v týdnu péct bílkovou roládu, protože mám doma dvě sklenice bílků v lednici. Měj se krásně, těším se na další články:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, bábovka vypadá skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tedy, těch surovin je opravdu docela dost, bábovka je určitě moc dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  5. Bábovka vypadá luxusně, recept určitě vyzkouším a možná hned tento víkend. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Až na pár drobností bych ji upéct mohla :) Jinak skvělý recept. Bábovk mám moc ráda.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Hele zlato, až příště pojedeš k nám, tuhle dobrotu si objednávám :D ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥