středa 18. listopadu 2020

3 x jinak Podzimní snídaně (jablka)

Už dlouho tu nebylo 3x jinak a když jsem si zrovna na snídani chystala jableční crumble, říkala jsem si, že bych mohla udělat podzimní edici se snídaněmi, kdy bude v receptu použito jablko. Jsem ráda, že jsem oprášila tuto starou rubriku, protože mě mrzelo, že v poslední době zde točím pořád to samé.

Dnes jsem si tedy pro vás připravila 3 tipy na rychlé a zdravé podzimní snídaně. Ke každé vám ještě napíšu malý komentář s tipy, jak lze snídani ozvláštnit nebo jaké další suroviny se tam dají použít. Nutriční údaje jsou vypočítané na suroviny uvedené v receptu.

 
Jablečný crumble
Když uděláte vícenásobnou porci, získáte tak skvělou snídani pro celou rodinu. Doporučuji jíst spolu s tvarohem či jogurtem. Recept obsahuje málo bílkovin, tak aby jste za chvíli neměli hlad. Crumble také skvěle budou doplňovat vlašské oříšky.

- doba přípravy: 25 minut
- náročnost: lehká
- porce: 1

 
Ingredience
200 g jablka
5 g pudinkového vanilkového prášku
20 g špaldové mouky
5 g medu
5 g kokosového oleje
skořice

Postup
Jablko si nastrouháme, smícháme s pudinkovým práškem a skořicí. Dáme do malé zapékací misky. V jiné misce smícháme mouku, med a olej a vzniklou drobenkou posypeme jablečnou směs. Pečeme na 180°C do zezlátnutí drobenky (cca 15 min). 

Makra
Kalorie: 292 kcal
Bílkoviny: 3,5 g
Sacharidy: 56 g
Tuky: 5 g
Vláknina: 5 g
 
Císařský trhanec s jablkem
Konečně se nemusíte trápit, když se vám palačinka nepovede obrátit. Zde je to dokonce žádoucí, aby se potrhala. Místo proteinu můžete použít jakýkoliv cukr či sirup dle preferenci či do těsta dát pouze mouku a na talíři si polít snídani javorovým sirupem. Kdo nemá rád rozinky, může je nahradit datlemi, brusinkami či úplně vynechat.
 
- doba přípravy: 15 minut
- náročnost: lehká
- porce: 1

 
Ingredience
20 g špaldové mouky
20 g proteinu
1 vejce
50 ml vody
70 g jablek
10 g rozinek
skořice
citrónová kůra
troška prášku do pečiva
trocha rumu

Postup
V misce smícháme mouku, protein, skořici a prášek do pečiva. Přidáme vejce, 50 ml vody a citrónovou kůru. Na nepřilnavé pánvi si na malém plameni podusíme kousky jablka, nakrájené na plátky. Až změknou, přilijeme trochu rumu, necháme odpařit a zajileme připravenou směsí. Než zatuhne vršek, posypeme rozinkami. Tlustou palačinku obrátíme a pokud se nám to povedlo, natrháme na kousky. Podáváme posypané skořicí.

Makra
Kalorie: 310 kcal
Bílkoviny: 25 g
Sacharidy: 35,7 g
Tuky: 7,7 g
Vláknina: 4 g
 
Kuskus alá štrůdl
Tuto snídani připravíte za nejrychlejší čas a má nejlépe rozložené makronutrienty. Místo proteinu se bude skvěle hodit domácí med či datlový sirup. Mandlové máslo můžete nahradit celými mandlemi nebo pekanovými ořechy. Můžete si je vmíchat do těsta jako já nebo si jimi snídani posypat až nakonec.
 
- doba přípravy: 10 minut
- náročnost: lehká
- porce: 1
 
 
Ingredience
50 g kuskusu
70 ml vroucí vody
100 g odtučněného tvarohu
15 g proteinu
10 g brusinek
10 g mandlového másla
100 g jablka
skořice

Postup
Kuskus si zalijeme vroucí vodou, zakryjeme talířkem a necháme odpočinout. Mezitím si nastouháme jablko a smícháme se skořicí. Uvařený kuskus smícháme s tvarohem, proteinem, brusinkami a mandlovým máslem. Tuto směs dáme do misky, na vrch dáme připravené jablko.

Makra
Kalorie: 461 kcal
Bílkoviny: 33,5 g
Sacharidy: 62 g
Tuky: 8,7 g
Vláknina: 4,6 g

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

Jaká je vaše oblíbená podzimní snídaně?

11 komentářů:

  1. Crumble jsem dělala nedávno ze švestek, trhanec bych mohla někdy zkusit a díky za připomenutí kuskus nasladko, ten už jsem nedělala hodně dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky díky Tobě Stáňi jsem si na něj vzpomněla! :) Je výborný a zasytí na dlouhou dobu.

      Vymazat
  2. Crumble jsem nikdy neměla, ale moc ráda bych ho vyzkoušela :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho vyzkoušej, je velmi jednoduchý a nenáročný na přípravu :)

      Vymazat
  3. Tak ten kuskus vypadá sakra zajímavě! Určitě tuhle dobrotu vyzkouším. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    ještě že tento článek čtu při obědě, jinak by mě zase honila mlsná:-) Ten trhanec bych si hned dala! Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tomu rozumím, ale někdy neuškodí si dát po obědě dezert :) Je fajn, že se člověk nemusí ani snažit, aby se mu to podařilo otočit :D Také se měj krásně ♥

      Vymazat
  5. Na crumble se chystám už tak dobrý dva roky, no nikdy jsem se k tomu nedostala, měla bych to už konečně napravit :D a trhanec jsem jednou udělala zcela omylem, ale byl moc dobrý :D super recepty :)

    Belle âme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se připravuješ o velkou dobrotu :) Tomu věřím, někdy ty věci "omylem" bývají jedny z těch nejlepších :) Děkuju moc ♥

      Vymazat
  6. Tohle jsem potřebovala. Já už snad měsíc snídám dvě varianty pořád dokola a už mi to ani nechutná :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥