pondělí 12. listopadu 2018

Mrkvové lívance

Mě mrkev sedí k podzimu, nevím proč, ale vnímám ji jako jednu z těch podzimních surovin, jako je třeba dýně nebo skořice. Možná to bude její barvou.

Právě na pozdim z ní nejvíce tvořím. Ať už je to ovesná kaše, kam přidám trochu nastrouhané mrkve, mrkvové sušenky, mrkvovo-jablečný chléb nebo právě lívance.

A na ty vám tu dnes ukážu vynikající recept! Spojení mrkve, skořice a vanilky prostě nemůže dopadnout špatně.

Lívance můžete podávat s čímkoliv chcete. My použili domácí povidla a arašído-kokosové máslo. S těmi povidly to byl naprostý TOP! Nakonec jsem je ještě posypala vlašskými oříšky a přidala ještě více skořice.

Makra jsou vypočítaná z uvedených surovin, které nejsou psané kurzívou. Kurzívou jsou psané alternativy daných surovin, pokud je zrovna nebudete mít doma.

Užijte si dnešní recept ♥ 

Aspoň máte inspiraci na zítřejší snídani :-*

P.S. Můžete si všimnout první a poslední fotky. Poslední fotka je nafocení tohoto receptu loni a první teď o víkendu. Vidíte nějakou změnu? Která fotka se vám líbí více?


Mrkvové lívance
- porce: 2-3
- náročnost: lehké
- doba přípravy: 40 minut (10min připrava+30min "smažení")

Ingredience
200g (2) banány
100g (1) mrkve
2 vejce
90g ovesných vloček
80g řeckého jogurtu (bílého jogurtu)
25g skořicového proteinu/med/xylitol/sirupy/třtinový cukr
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
vanilkový extrakt


Postup
Banán, vejce, ovesné vločky  a lžíci jogurtu dáme do mísy a ručním mixérem rozmixujeme. Mrkev si nastrouháme na jemno a společně s kořením a práškem do pečiva přidáme ke směsi. Opékáme na pánvi. Podáváme se zbytkem jogurtu a čímkoliv, na co máme chuť.


Makra na celou dávku
Kalorie: 858 kcal
Bílkoviny: 55g
Sacharidy: 117g
Tuky: 19g
Vláknina: 14g

Máte rádi mrkev? Jaké lívance máte nejraději? S čím si je nejraději dáváte?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)
  Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
 



Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

42 komentářů:

  1. Páni, o mrkvových lívancích jsem ještě neslyšela a určitě by hlavně zabodovaly u mého přítele, miluje mrkev:) Děkuji za tip!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady by šly vločky úplně v pohodě nahradit třeba bezlepkovou pohankovou moukou :) rádo se stalo ❤ i můj přítel si pochutnal O:)

      Vymazat
  2. Týjo, mrkvové lívance by mě nikdy nenapadly! :D Ale třeba mrkvový dort vypadá vždycky tak lákavě :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej! Před dvouma týdnama jsme byly s babičkou na kafi a tak jsem si dala mrkvovou roládu s tvarohovým krémem a byla výborná :)

      Vymazat
  3. Vypadají dobře, ale raději volím rychlejší verzi a splácám jen pár surovin a nebo použiji pytlíky s proteinovými palačinkami a namíchám s vodou. :) Jinak mrkev je taková podzimní, proč ne :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty předpřipravené směsi moc nemusím. Radši si směs na proteinové palačinky/lívance udělám doma :) ale chápu, to ja si s tím radši vyhraju :)

      Vymazat
  4. Já dělám lívanečky z jogurtu, vejce, mouky a ovesných vloček. Většinou k večeři, ráno si raději přispím, než bych dělala něco, co trvá dýl, než zalít vločky mlékem a vrazit do mikrovlnky ;-). Kombinace s mrkví je zajímavá, příležitostně možná vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělám stejný základ, vždy se to ale snažím něčím ozvláštnit, aby se mi to nepřejedlo :)

      Vymazat
  5. O takových lívancích jsem ještě neslyšela a ani by mě ta kombinace nenapadla :) Zajímavý recept

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem Ti ukázala kombinaci, která by Tě jinak nenapadla :) moc děkuji :)

      Vymazat
  6. Tohle bych si asi neudělala, ale mám ráda ty klasické. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 100 lidí, 100 chutí. Mě teda tyhle chutnají mooc :)

      Vymazat
  7. Zajímavá kombinace. Lívance mám hodně ráda, což mi připomíná, že jsem je už dlouho neměla. Možná zkusím mrkvové :) Děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, bohužel mám ale pocit, že mě nezasytí na takovou dobu, jako třeba ovesná kaše :) určitě si na ně o víkendu udělej čas ❤ to já děkuji za milý komentář :)

      Vymazat
  8. Z mrkve se dá dnes už uvařit téměř cokoliv :D ale ty lívance vypadají báječně :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu. Sama mám vyzkoušené gnocchi, omáčku, lívance, dort, řezy, chlebík :) a chutnají ještě lépe :) moc děkuji ❤

      Vymazat
  9. Ty tvé recepty vždy vypadají tak chutně! Jsem ráda, že jsem na tvůj blog už kdysi narazila, vždycky mám inspiraci, co nového ukuchtit. :)
    Jinak více se mi líbí ta první fotka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, moc moc Ti děkujuu ❤ to mě moc těší :) snažím se, aby zde byla spousta inspirace ❤ mě taky, děkuji za názor ❤

      Vymazat
  10. Já upřímně na některé spojení ingeridencí koukám fakt vyděšeně, protože spojení mrkve a vanilky se skořicí si jednoduše představit nedokážu :D Zkusím nějaké šikulce navrhnout, ať takové lívance udělá, protože já na to smažení nemám nervy :D
    Já osobně mám nejraději variace s čokoládou no a pak ještě se zakysankou (sladkou), to je výborné! Jsem fakt ráda za tenhle blog, vždycky mi ukážeš něco nového :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou je to spolu opravdu výborné!:D stačí velká pánev a dělat velké lívance a máš za chvíli hotovo ;) cokoliv s čokoládovou miluju a nemůže to dopadnout špatně :D ja si je nejradsi dávám s ochuceným tvarohem :) to mě moc těší, děkuji 💋

      Vymazat
  11. Jediné lievance, ktoré som kedy skúšala robiť, boli lievance z proteínu a tie sa mi aj podarili. Ja mám mrkvu veľmi rada s jablkami takže ja by som si to nejak musela vymyslieť :D

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě tam můžeš nastrouhat i část jablka, nic se nestane :) proteinové taky dělám, ale spíš tam protein přidám na chuť, než že by z toho byly celé lívance :) pak klasicky přidávám i mouku, prášek do pečiva...:)

      Vymazat
  12. Vyzerajú skvele, lievance milujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji :) ani se nedivím, já taky! Vždycky nevím dřív, pro kterou kombinaci se rozhodnout :)

      Vymazat
  13. Ajaja, tohle mi nedělej. Miluju mrkev. Cokoliv z mrkve, takže tenhle recept na stoprocent vyzkouším. Díky moc za něj!! :-)

    Hlava v knihách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem se Ti trefila do chuti :) Rádo se stalo ❤ u nás sklidily veliký úspěch :)

      Vymazat
  14. Přímo lívance jsem s mrkví ještě nezkoušela, ale dělala jsem vaječnou omeletu, takže to je ve výsledku to samý :D (Měla totiž bejt se skořicí místo soli a tak) Já mám ale s mrkví ten problém, že ji sním jen syrovou anebo maximálně v mrkvovým dortu :D

    Karolína & Korea v Česku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Faakt? To já ji teda můžu na všechny způsoby :) ale mrkvový dort je taky vynikající a už na něj najdeš i recept na blogu 😊

      Vymazat
  15. Tak tohle vidím poprvé, ale vůbec to nevypadá špatně. Lívance miluji na skoro všechny způsoby, tak určitě vyzkouším i ty s mrkví. Skvělý recept a krásné fotky :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, moc Ti děkuji Lindi! Hlavně pochválení fotek, od Tebe to potěší ❤ At se lívanečky povedou :)

      Vymazat
  16. tak to já mrkev muzu celorocne :) urcite ji nevidim jako sezonni podzimni zeleninu. ale jako proc ne. ja ji hlavne zkousela dat jako do dortu, mrkvovy dort je mnamka neskutecna :)
    livance jsem nezkousela ale vypada to dobre. vyhoda je ze mrkev je sama o sobe docela sladka, takze tomu sladkymu jidlu doda proste takovou dobre nasladlou mrkvovou chut :) nerikam ze se to pak nemusi uz sladit, ale ja bych tam treba uz tu vanilku ani nedavala :) mrkev je moje oblibena korenova zelenina. libi se mi ze se hodi do sladkych i slanych jidel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, ale sedí mi k tomu podzimu více, než k ostatním ročním obdobím :) Ten mi taky moc chutná ♥ Přesně :) Mě tam seděla, ale určitě se dá vynechat :) Mrkvovo-bramborový krém miluju!

      Vymazat
  17. Mňam to zní skvěle musím zkusit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Určitě je vyzkoušej, já se do nich zamilovala O:)

      Vymazat
  18. Jsem milovník lívanců, kromě těch klasických, jsem doma dělala banánové, ale jiné druhy zatím ne. A mrkvové? Zní fakt skvěle! Děkuju za tip, co k snídani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Banánové mi taky chutnají, ale musím říct, že tyhle mrkvové mi chutnají ještě o něco víc :) Moc Ti děkuji Adél ♥ Rádo se stalo :-*

      Vymazat
  19. Tak to vypadá moc dobře :) Samotnou by mě tahle kombinace nenapadla, ale takhle když si to představím - hm lahůdka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky ne a pak jsem na ně narazila na jednom zahraničním webu, vyzkoušela je a úplně se do nich zamilovala :) Moc Ti děkuji ♥

      Vymazat
  20. Už teď na to mám chuť :D skvělá inspirace ❤️

    OdpovědětVymazat
  21. Ty jo, to je super nápad i recept! Zrovna dneska jsem dělala lívance k snídani, ale tohle mě teda opravdu nenapadlo. Ale - mrkvový dort miluju, takže tyhle lívance budu muset vyzkoušet, protože věřím, že jsou skvělé :))

    Malá Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Domi, jsi zlato ♥ Taky si je budu muset brzy zase udělat, nebo klidně nějaké jiné lívance, přece jenom člověk to má střídat, že.. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥