úterý 3. dubna 2018

Krtkův dort

Ahoj ♥

Další recept na klasiku, ale ozdravěný! Těsto je opravdu skvělé, krásně naběhne a dobře se dlabe. Dokonce ho dostal i přítel na narozeniny.

Tento recept jsem našla na instagramu, bohužel si už nepamatuju nick autorky :( Tohle je opravdu boží fitness krtkáč na plné čáře! :) Nejradši ho mám za úplného čestva. Je to jedna moje porce na snídani. Recept je hrozně snadný, vše jen smícháte dohromady. To stejný náplň :) Nejobtížnější je jenom dlabání. 

Vždy toho vydlabu tolik, že se mi to potom na posyp všechno ani nevejde, tak si to dám do misky, na to kydnu další banán a tvaroh a mám to taky na styl krtkáče, ale je to ošklivější :D :D Takže rozhodně nic nevyhazovat!

Pokud nemáte kukuřičný škrob, tak dobře poslouží například čokoládový pudinkový prášek, popřípadně třeba i vanilkový. Mléko můžete použít také dle vašich preferencích, já měla zrovna toto ovesné doma. Náplň doporučuji osladit medem nebo javorovým sirupem, pokud nevlastníte flavdrops.


- doba přípravy: 15min + 20min (pečení) + 20 min
- náročnost: střední
- počet porcí: 2

Ingredience
20g kukuřičného škrobu
15g kakaa
1/2 prášku do pečiva
2 vejce
10ml řepkového oleje

200g tvarohu
sladidlo (vanilkové flavdrops 5 kapek)
banán

Všechny druhou mouk od špaldové přes kokosovou k pohankové, umělé sladidla a mnoho dalšího můžete najít za skvělé ceny na RageFitness. Při použití kódu MS5 dostanete navíc 5% slevu na celý nákup! :)

Postup
Na těsto si vše smícháme a nalejeme ho do vymazané a vysypané formy (průměr 17cm) a pečeme na 170°C 20 minut. Necháme ho tak 10 minut vychladnout. Poté ho vydlabeme (dávejte pozor, aby jste nenarušili spodek dortu). Na dno poskládáme nakrájený banán na kolečka. Tvaroh si osladíme a natřeme ho na banánovou vrstvu. Nakonec si kus vydlabané části rozdrobíme a posypeme tím tvarohovou vrstvu tak, aby nebyla skoro vidět.


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu

 

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Youtube kanál - https://www.youtube.com/channel/UCOjT0MZGJHzbY7rVEjhMZrQ?
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

20 komentářů:

  1. No mňam, já jsem narozeniny už sice měla, ale klidně mi ho můžeš taky upéct :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, budu na to myslet, až se zase sejdeme! :D :)

      Vymazat
  2. Krtkový dort mě vždycky hrozně lákal, ale já nejím banány! :( nevadí mi, když z nich dělám lívance, ale v této formě bych je nesnědla. Takže jsem vlastně krtkův dort nikdy neměla, a to je to taková klasika :D jsem s těmi banány fakt hrozná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééj, mám to úplně stejně :D Jakože rozmixované v těstě mi nevadí, ale v nakrájené podobě mi moc nejedou :D Samozřejmě ho můžeš udělat i bez banánů což příště udělám sama ;)

      Vymazat
  3. Krtkův dort patří od malička mezi moje nejoblíbenější dorty :D strašně mi chutná ta kombinace všech těch chutí :) myslím, že ho vyzkouším :) akorát mívám občas problém, když je u nějakého receptu napsáno sladidlo a není tam množství tak nikdy nevím jak to odhanout :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se také těší veliké oblíbenosti, například ho měl brácha teď v neděli k narozeninám :D :) Mám to tam z toho důvodu, že každý sladí jinou věcí a také že někdo má rád sladší a někdo právě ne :) Zrovna tady u tohoto receptu ale máš napsáno, kolik jsem čeho použila :)

      Vymazat
  4. Krtkův dort miluju ! A ve zdravém provedení ještě víc :D :) děkuju za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem se Ti trefila do vkusu! Rádo se stalo ♥

      Vymazat
  5. Ja som nikdy nerobila krtkovu tortu ale raz som tiež našla recept na IG a robil sa dokonca iba v mikrovlnke a bol velmi dory :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělaný v mikrovlnce musí být zajímavý :) Hlavně si ho člověk může připravit skoro kdekoliv, třeba i já na kolejích :D Určitě se po něm podívám, děkuji za tip ♥

      Vymazat
  6. Tak to je nádhera. Krtkův dort jsem nedělala už hodně dlouho a zdravou verzi zatím nikdy, takže do tohohle jdu a musím ho o víkendu upéct :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že vám bude doma chutnat :) Moc Ti děkuji ♥

      Vymazat
  7. Tak ten vypadá skutečně luxusně Míšo.

    OdpovědětVymazat
  8. Mňaaam! Veľmi mám rada krtkovú tortu a už som sa chystala na jej fit verziu veľmi dlho, ale nedokopala som sa k nej. Tá tvoja vyzerá skvelo:)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
  9. Taky jsem už zkoušela zdravější verzi tohoto dortu, já ho totiž miluji! :) Ale tvá vypadá ještě líp:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥