čtvrtek 27. dubna 2017

Domácí proteinella

Domácí proteinella


Není nad to, si vyrobit vlastní proteinellu a jíst ji od rána do večera :D :) Hodí se do kaše, na rýžové chlebíčky, jako náplň do palačinek, na lívance nebo do sladkého pečiva, ale i jen tak na lžičku, hodnotama se od kupované liší jen v tom, že má ta moje o 4g bílkovin méňe, záleží na druhu proteinu, který použijete :) Já použila 70%.  Cenově to výjde asi 220g za 80kč.




150g lískových oříšků
40g 70% a více čokolády
30g čokoládového proteinu


Lískové oříšky opražíme na pánvi než začnou vonět a pokusíme se co nejvíce sloupat šlupky. Rozmixujeme na prášek v mixéru (mám doma sekáček z lídlu, ani se nepřehřívá nic a máslo vytvoří do 3 minut), poté přidáme na kousky nalámanou čokoládu a znova rozmixujeme a nakonec přidáme protein a rozmixujeme na máslo.

 Konzistence je tekutá, ale já si dala máslo do ledničky, protože jsem si nebyla jistá trvanlivostí. Pak jsem byla nucená ho vyndat a měla jsem ho v pokojové teplotě asi 3 měsíce a vydželo úplně v pohodě :) To ho dříve sníte, než se zkazí :D

2 komentáře:

  1. Můžu se jen zeptat, zda lze nahradit čokoládový protein vanilkovým a přidat třeba kakao? Nechce se mi kupovat extra čoko:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se můžeš zeptat :) určitě to tak může být! Příchuť proteinu můžeš použít více méně jakoukoliv neutrální :) Substituce za vanilkový + kakao je skvělá volba! :) Ale dodržela bych poměry, takže část proteinu nahradit kakaem :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥