čtvrtek 11. ledna 2024

10/28/2023 | Podzimní přírodou do Letohradu

Loni (to zní tak divně) se mi povedlo sjet mojí oblíbenou cyklostezku ještě jednou. Trasa Ústí nad Orlicí - Letohrad, se zastávkou v kavárně na můj oblíbený malinový cheesecake. V sobotu ve státní svátek jsem hned po službě vyrazila na výlet. Vzala jsem Tondu (koloběžku), přilbu a nasedla na vlak.


Zaprvé tato cesta je na koloběžku úplně skvělá, protože je tady minimální převýšení a taky jsem mu slíbila, že ho vezmu po servisu na výlet. Žádný parťák se ke mě nepřidal a ve výsledku jsem byla ráda. Ve Svitavách bylo krásně a od České Třebové dál pršelo. Ano, celou cestu jsem jela za deště. Jenže když jsem už vyrazila, nechtělo se mi vracet. Pršelo mírně a já stejně brala nepromokavou bundu. Déšť už dávno není věc, co by mi dokázal zkazit výlet.



Já si to tak hrozně moc užila. Uspokojovalo mě jen to pomyšlení, že jsem sama, jedu si svým tempem a nikdo mě nenadává, když špatně odbočím nebo protože prostě prší. Fakt mě ta cesta hrozně bavila. V uších mi neznělo nic jiného než Opravdové zločiny a v dálce jsem vyhlížela dort.


Protože jsem do Letohradu dojela ještě před 10 h a kavárna byla zavřená, vypravila jsem se k zámku. Kde nikdo nebyl, protože pršelo. Já si ty fotky umím ale i tak nafotit sama. Tam jsem se pokochala a vyrazila uschnout do kavárny Svět dortů.




Tradiční malinový cheesecake doplněný jablečným dortem. Dala jsem si ho na doporučení slečny a opravdu byl moc dobrý. Ano, neporuším tradici dvou dortů, když už tam jedu takový kus. Zapila jsem to chai latte a vyrazila zpět. Cestou jsem se pokochala podzimní přírodou. Krásných 30 km, s uklidněnou duší.




Kdy jste si vy udělali den pro sebe? Co jste podnikli?

14 komentářů:

  1. Ja mám kolobežku z Dhecatlonu Oxelo town 9, je skladacia a veľmi rada som na nej na strednej chodila do školy a zo školy. Ušetrila mi veľa času. Kolobežká ktorú máš vyzerá naozaj dobre a je určite praktickejšia ako tá moja. Vyzerá, že tie kolesá sa na mokrých povrchoch nešmýkajú :)
    Tento "single" výlet vyzerá veľmi dobre, tiež by som chcela také absolvovať :)

    OdpovědětVymazat
  2. Den pro sebe jsem dlouho neměla, ale pár hodin ano, naposledy jsem si užila péči o nehty :) Já mám koloběžku od Yedoo, ale mám i u rodičů, sem by se nám nevešla, tak jí moc nepoužívám. Krásné fotky :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, taková duševní a vlastně i tělesná očista je potřeba. Letohrad znám, už jsem tam dlouho nebyla, tudíž jsem neměla ani dort - to musím napravit!
    Měli jsme teď malou dovolenou, tak to bylo dokonce pár dní jen pro sebe (skoro :o)).
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. moc se líbí tvůj přístup, pozitivní a jedeš i za deště :) a nechápu, jak jsi tu fotku udělala :D ale paráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Člověk musí být vynalézavý :D Něco je focené s telefonem opřeným na dopravní značce, něco na zábradlí... :D

      Vymazat
  5. Hezký výlet. Já když si udělám den pro sebe, tak obvykle skončím u své čajové sbírky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní výlet. Já si chvilku pro sebe hledat nemusím - půlku dne totiž většinou trávím sama - teda, můžeš do toho klidně započítat naše pejsky, ale Besi si vždycky někam zaleze (sólo), Argo, ten je všude a při všem se mnou - teda pokud zrovna nespí. 🙂 Čas, kdy je tu klid, většinou trávím u toho, co je potřeba udělat, nebo třeba čtením, na které ten klid mít musím, jinak se nesoustředím.

    OdpovědětVymazat
  7. Já tě za tohle obdivuju, strašně nerada chodím někam sama, nevím, kdy to naposledy bylo...asi cesta na autobus do města, jestli se to počítá :D Ale když chci jít někam na procházku... řešení? Pejsek :D S ním se sama necítím :)
    Hezké fotky... tedy věřím, že ten dezertík stál za to :))

    OdpovědětVymazat
  8. Déšť nemusí vše zkazit :). Navíc to vypadá fakt na super výlet sama se sebou a máš boží bundu! A 2 zákusky vše spraví :D.

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná podzimní fotoreportáž. Dny pro sebe))) mívám dost často. Je to balzám...... Eva

    OdpovědětVymazat
  10. To jsi měla skvělý výlet :) také ráda jezdím na kole sama. Jedu si svým tempem, nikdo mi do toho nemluví :D na koloběžce to musí být složité, určitě by mě bolely nohy, klobouk dolů!

    OdpovědětVymazat
  11. To musel být krásný výlet a čas strávený jen sama se sebou 🙂, takhle relaxuju na procházkách. Počasí a barevná příroda tomu dodala krásný podzimní nádech.

    OdpovědětVymazat
  12. Takový výjezd na koloběžkách v podzimní přírodě musí být super zážitek! :) Moc hezké fotky, věřím, že jste si to užili. :))

    OdpovědětVymazat
  13. tyjo, parádní výlet, to bych někdy mohla zkusit absolvovat na kole! díky za tip

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥