pondělí 8. srpna 2022

Na koloběžkách do Burgrárny v Chocni!

Abych se ve všech těch výletech vyznala, pojedeme nejspíš chronologicky. Tím byl mamky narozeninový výlet! Mám tu články už z předchozích narozeninových výletů - Brno, Dinopark Vyškov a Mariánské lázně. Vyrazily jsme na cestu, o které jsme už dlouho mluvily. Cyklostezkou z Ústí nad Orlicí do Chocně na hambáč, ale to bychom nemohly být my dvě, aby se něco nepokazilo.



Asi 2 týdny před plánovanou cestou jsem se ve vlaku náhodně dozvěděla, že cyklostezka je rozkopaná a neprůjezdná. Nás to ale ani tak neodradilo a na vyrazily jsme na cestu. S koloběžkami jsme nasedly do vlaku a svezly se do Ústí nad Orlicí, kde nás dále navigovala navigace. Na konci Ústí jsme si daly ještě polévku a vzhůru na cestu. A do kopců.


Cesta byla určitě náročnější, než kdybychom jely po cyklostezce. Ale o to víc jsme si užívaly dobroty po cestě. Na trase jsme náhodně natrefily na dům se zahradou, kde chovali lamy! Moje nadšení se v tu chvíli nedalo ani vyjádřit. Mokro v botech za to stálo. První větší zastávka následovala v Brandýse nad Orlicí. Mají tam hezkou zříceninu a habrový labyrint, my ale vyrazily do místní cukrárny Na Výsluní.




Druhá a hlavní zastávka následovala v Chocni v Burgrárně. Po cestě jsme jely krásným parkem Peliny. Vyrazily jsme zde hlavně proto, že dříve měli pobočku i v Pardubicích, kde jsem byla na brigádě a mamce tam hambáče moc chutnaly. Proto dostala trochu jiný dort :D Provozovna je zde malá, bez pořádného posezení, nám to ale na snězení stačilo. Ačkoli servírování bylo také lehce nešťastné. Hambáče byly výborné, klidně by se do nás vešly dva.



Chvíli jsme projížděly Chocní, než nám jel vlak zase zpátky. I když jsme se takhle dost povozily vlaky, i tak jsme najely přes 22 km a věřte, že na té koloběžce je to úplně jiné než na kole. Mimochodem zde byla koloběžka ještě půjčovaná (moje je ta modrá), ale už je oficiálně moje a jmenuje se Antonín! Mamky se jmenuje Bára. Už toho máme tolik, že jim dáváme jména, ať se v tom vyznáme :D


Výlet byl jako vždy moc užitý a já se těším na další! Ten by měl být na začátku září, kdy s mamkou vyrazíme na kolobkách do Letovic do cukrárny. Tento výletík dostala v rámci dne matek. 


Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál.

Jezdíte na koloběžce? Kde jste byli vy naposledy v restauraci?

15 komentářů:

  1. V Brandýse jsem vyrostla! Jezdím do tohohle kraje už jen 2x měsíčně za rodiči, ale doufám, že se časem vrátíme na trvalo. Ta příroda je zkrátka nádherná...

    OdpovědětVymazat
  2. To jste si s maminkou udělaly prima den :)

    OdpovědětVymazat
  3. Musel to být hezký den. Míšo! Kousek od Brandýsa byl velký dětský tábor (tehdy pionýrský), tam jsem roky jezdila jako vedoucí a poznala tam manžela :o)
    Měj hezké letní dny. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. To je dobře, že i když přes rozkopanou cestu jste si přece jen našly tu svou! :D A stálo to za to :).

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá na skvělý výlet! Já bych 22 km nedala ani na tom kole, natož na koloběžce... a tyjo ten burger vypadá dobře ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Ujeli jste pěknou dálku! Je vidět, že jste si to hezky užily, jen škoda té rozkopané cyklostezky.. 🙂.

    OdpovědětVymazat
  7. Panejo, tak to jste měly boží den! Na koloběžce jsem nikdy nebyla a myslím, že to musí být věší fuška než na kole :-D Vlastně jsem na koloběžce byla, když jsme sjížděli kopec dolů u vodní elektrárny Dlouhé Stráně. Cesta dolů je vždycky nejlepší :-D A to jídlo vypadá naprosto božsky...jdu se najíst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to o dost větší fuška než na kole!! Kolo aspoň někdy jede samo nebo se na něm dá šlapat do kopce, na kolobce to do kopečka nemá ani cenu zkoušet.. :D

      Vymazat
  8. Na kolobezkach to musí být mazec! Klobouk dolů. Nebolely vás z toho nohy? :D

    OdpovědětVymazat
  9. Wow, 22 kilometrů na koloběžce? To musel být mazec. Nebolely vás pak nohy? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leničko, nebolely! Až na dva větší kopce se jelo krásně :) A hlavně jsme měly 2 velké pauzy na občerstvení :)

      Vymazat
  10. Juj máte môj obdiv. Ja by som toľko nedala ani na bicykli nie to na kolobežke :)

    SUMMER ELEGANT VIBE

    OdpovědětVymazat
  11. Je skvělé, že jste se nenechaly odrsdit a stejně si užily krásný den😃 Na koloběžce jsem tolik kilometrů nidky nejela, ale docela mě láká to zkusit,...to abych se naučila střídat strany😂 A ty burgry vypadají fakt nádherně!
    Moje kolo se jmenuje Metoděj a ségra si teď taky pořídila kolo a hned taky dostal jméno - je to Oskar😁

    OdpovědětVymazat
  12. Ahojky,
    já jsem na koloběžce nikdy nejela, což je asi dobře, pravděpodobně bych se zmrzačila:-D Váš výlet se mi moc líbil, ta polévka na fotce mě vysloveně láká!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥