pondělí 15. března 2021

Zdravé ovesné wafle s jogurtem (1/2 200 kcal)

Teď mám hroznou krizi, covidovou krizi :D Když sedím u počítače, za chvíli se mi začne dělat špatně, motat hlava a psát do toho seminárku či blog? To opravdu nehrozí. Snažím se vždy pracovat aspoň ráno 1-2 h, ale ne vždy mi to vyjde. Ale protože chci určitým způsobem dodržovat nějakou pravidelnost článků, tak tu potlačuji své pomalu vycházející nevolnosti a píšu vám tu tento recept na zdravé ovesné wafle.

Tento recept mám z Pinterestu. Kdo mě sleduje na instagramu, už o něčem ví. Tyto články bych chtěla koncipovat jako "Zkouším recepty z Pinterestu" nebo něco podobného, ještě přesně nevím. Každopádně můj zdravotní stav mi momentálně nedovoluje být nějak kreativní, tak vám zde přináším klasický recept. Ale budu moc ráda, když mi dáte vědět, co si o tom myslíte! Přece jenom ne všichni hledají inspiraci třeba právě na Pinterestu :)

Recept je vhodnější, když máte volnější ráno, což my v karantétě měli všechny dny. Těsto waflí jsem nesladila, což mi Dominik i lehce vyčetl, ale mě ty povidla s tvarohem na tom úplně stačila. Jestli máte rádi sladší těsto, přidejte lžíci medu, erythritolu či klidně třtinového cukru.

Já použila obyčejný bílý jogurt, ale když použijete řecký, wafle budou mít mnohem více bílkovin. Waflovač vymažte pořádně, aby se vám wafle nepřilepily. Pokud nemáte waflovač, nezoufejte :) Z těsta budou i skvělé lívance. Recept je bez použití proteinového prášku, takže si ho může doma připravit opravdu kdokoliv. Dneska vás v receptu nečekají žádné speciální ingredience, ani suroviny přes půl stránky, tak jdem na ně!
 

Zdravé ovesné wafle s jogurtem
- doba přípravy: 10 minut
- náročnost: lehká
- porce: 2

Ingredience
60 g ovesných vloček
1 vejce
140 g bílého jogurtu
1/4 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky skořice 
špetka soli
řepkový olej na vymazání waflovače


Postup
Vše dáme do mixéru a vymixujeme v hladkou směs. Waflovač si vymažeme řepkovým olejem a tvoříme 4 malé wafle (cca po 2 lžicích těsta na každou). Podáváme s čímkoliv je libo.

Makra na 1/2
Kalorie: 200 kcal
Bílkoviny: 10 g
Sacharidy: 24 g
Tuky: 7,5 g
Vláknina: 2 g

 
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz
 

Máte oblíbený recept na wafle? Jaké jsou teď vaše oblíbené snídaně?

24 komentářů:

  1. Hmm, že bych konečně vyzkoušela ten waflovač, co jsem dostala od Ježíška? :D Jinak já jsem si poslední dobou oblíbila různé kaše (obyčejné ovesné, proteinové nebo třeba vícezrnné) nebo pohankové lupínky (bez cukru) s mlíkem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě už kaší přejedená, tak hledám jiné alternativy :) To je až hřích ho chudáka nechávat ležet ladem :D :)

      Vymazat
  2. Já si loni pořídila sendvičovač s výměnnými plotýnkami, takže kromě plotýnek na klasické plněné toasty má i grilovací plotýnky a práce vaflové. Vafle jsem na něm dělala ale přesně jednou... Možná bych mohla zkusit tyhle...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ten stejný, ale už se koukám po jiným. Přece jenom ty 4 roky používání jsou celkem znát :) Wafle jsou super tipem na změnu v bežných dnech :)

      Vymazat
  3. Ahojky,
    vaflovač doma mám a už delší dobu mám chuť na nějaké dobré vafle. Z těch přísad bych doma taky měla mít vše, takže snídaně v nejbližších dnech je jasná:-) Díky za skvělý tip. Doufám, že ti bude brzy lépe!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, vidíš, přesně to jsem psala :) Doufám, že Ti budou chutnat! Děkuju moc, už jsem na tom dobře :)

      Vymazat
  4. Já wafle moc nemusím, ale zrovna tuhle jsem na ně dostala hroznou chuť. Bohužel waflovač máme v Česku a tam se asi ještě nějakou dobu nepodívám, ale potěšilo mě, že z nich jdou udělat i lívance, mám je ráda právě když je v těstu jogurt, děkuji za super recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě jen rozčiluje, že i když ho pořádně vymažu, stejně se mi polovina waflí nepovede. Netuším proč :D Tak to se na ně můžete aspoň víc těšit :) Rádo se stalo ♥

      Vymazat
  5. Mňam, recept podle mého gusta! :)) Miluju wafle, ale nemám waflovač.. no přidám si ho na seznam věcí, které musím koupit. :D Protože sice to jde udělat jako lívance, ale to není ono. :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje řeč! I když těsto je stejné, wafle a lívance jsou 2 rozdílné věci! :D Naštěstí waflovače nejsou jinak drahé, tak se ho určitě brzy dočkáš :)

      Vymazat
  6. Hlavně, ať ti je dobře Miško <3, když tak se nenuť do psaní :O. Vafle vypadají skvěle <3.

    OdpovědětVymazat
  7. No tak tohle vypadá skvěle, waflovač musím teprve pořídit ale těším se na to!

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadají skvěle, ráda je vyzkouším, ale nemám waflovač... :D je blbé zkusit z tohoto těsta udělat lívance? :)

    Jinak máš krásný blog, jsem tu stále častěji, tak dávám odběr! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě není. Myslím, že to bude fungovat stejně :) Jéé, to Ti moc děkuju ♥

      Vymazat
  9. Pinterest je skvělej, moc ráda tam chodím a objevuji nové obrázky, ať už pro inspiraci, motivaci, recepty, atd. Je to pro mě určitý druh relaxu, kdy vypnu a jen koukám 🙂. Ještě, že jsou tam ty nástěnky, kam si vše můžeme hezky ukládat 🙂. Vaflovač už doma máme nějakou tu dobu, ale přiznám se, že jsem v něm vafle už hooodně dlouho nedělala 🙈. Ale dala bych si 🧇.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně, ale štve mě, že je to hrozný žrout času... Člověk si to ani neuvědomí a hodina uteče jakbysmet :D To by jsi to měla napravit, dokuď musíme trčet doma :)

      Vymazat
  10. Vypadají úžasně! Mně se vafle povedou tak v 50% případů 😂 Tak vyzkouším tyhle, jsem zvědavá 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Já jsem na tom dost podobně :D Třeba u tohoto receptu se první 2 moc nepovedly, ale ty druhé 2 naprosté krasavice (viz foto). Je to asi jako v první palačinkou :)

      Vymazat
  11. Ani bych neřekla, že jsou ve zdravé verzi, vypadají naprosto dokonale a chutně! :)) Musím vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥