pondělí 18. června 2018

Jak se připravit na piknik

Vítejte u nového článku ♥
Venku je krásné počasí a drží se to už pěknou dobu. Doufám, že i vy ho naplno využíváte! Omluveni jsou pouze ti, kteří se doma drtí na zkoušky :D Jinak nikoho neomlouvám. Když je venku krásně, člověk by toho měl využít. A proto venku někdy s přítelem i jíme, abychom si vychutnali tu přírodu. Nebo aspoň já, chudák přítel alergik.

Většinou si děláme pikniky. Někdy snídáme na zahrádce. I na ten oběd "ven" do restaurace při vyjímečných příležitostí zajdeme :D Všechno má své kouzlo. Dnes bych ale ráda mluvila o piknicích.


Loni jsem už v tuto dobu měla jeden piknik za sebou a na druhý se hned těšila. Report o prvním najdete zde a o druhým zde. I letos už znám první termíny vegan pikniků, tak doufám, že na nějaký dorazím :) Jeden pořádá MaruškaVeg v Hradci Králové 23.6. a druhý moje kamarádka Extravegantlex 1.7. v Praze.

Myslím, že tohle byl náš první letošní piknik venku. A byla to večeře. V 18h jsme vyrazili přítelovým autem k našemu rybníku Rosnička. Našli si ucházející místo, vybalili deku, rozložili jídlo a hodovali. Poté, co jsme skoro všechno snědli, jsme si zahráli autobus (hádejte kdo vyhrál - JÁÁÁÁ, divný co?:D).


V tomto článku bych vám chtěla dát rady, jak se nejlépe připravit na piknik. Nebudeme to prodlužovat a jdeme na to ♥


Analýza publika (jak z materiálů na psychologii :D :D)
S drahou polovičkou
Pokud jdete na piknik s vaší drahou polovičkou, nakupte pro vás, co máte rádi. My s přítelem bereme vždy sýry - hermelín, eidam, někdy i jadel nebo korbačíky. K tomu nechybí ani šunka, mazací sýr a čerstvá zelenina. Nejradši máme bagety, ale spokojíme se s jakýmkoliv pečivem. V tomto případě musíte vše obstarat sami.
S rodinou
Pokud budete dělat piknik s rodinou, nejlepší je udělat buchtu, která chutná všem a jednohubky. Tímto určitě nikoho neurazíte. Také se domluvte, aby každý z rodiny něco připravil, nebudete toto mít aspoň tolik na starost.


Veřejný
Pokud máte jít v plánu na veřejný piknik, nejdříve se podívejte, jaká "skupina" ho pořádá. U veganů by jste asi s vajíčkovou pomazánkou neuspěli, ale u ostatních ano. Takže se zkuste přizpůsobit vašim strávníkům. S sebou k jídlu toho nemusíte brát moc. Stačí jeden zástupce ze sladkých (koláč, muffiny, nakrájené ovoce...) a jeden ze slaných (pomazánka, jednohubky, slaný koláč, mini burgery..). I tak se tam toho nashromadí spousta a vy o hladu určitě nebudete!


Vybavení
Zde záleží, jak se na místo pikniku budete dopravovat. Pokud pojedete autem, můžete si vzít cokoliv vás napadne. Pohodlná deka, talíř a příbor pro každého... Ve veřejných prostředcích máte možnosti trochu omezené. Za mě místo deky doporučuji podsedáky - jsou skladné a poslouží stejně dobře. Také piknikový koš vypadá krásně (třeba tyto od Nasvačinu.cz), přeplněný jídlem. Já takový bohužel nevlastním, ale s přítelem máme štěstí, že jeho mamka ano! Ovšem když jedu sama na piknik, musím se spokojit i s houbařským košíkem (který vyložím hezkou utěrkou a hned je to parádní doplněk). 


Příprava jídla
Rozhodně se vyprdněte strávit celý den v kuchyni na přípravu pikniku. Jde hlavně o to si ho užít. Proto si dobře rozmyslete co budete chtít připravit. Já většinou dělám pečivo + pomazánku nebo burgery, něco sladkého nepečeného a něco sladkého pečeného. Teď mám například v plánu na vegan piknik udělat kynutý kringel, proto budu pečivo volit nekynuté, aby mi to nezabralo tolik času. A pokud jste bez nápadů. v léte určitě nikoho neurazíte melounem či jiným osvěžujícím ovocem nebo nakrájenou zeleninou.


Tekutity
Hlavně v těchto parných dnech člověk musí myslet i na dostatečný pitný režim. Já s sebou nejraději beru jenom čistou vodu. Kromě pití, ji můžete využít i když se ušpiníte. Špatné také nebudou domácí limonády (s mátou, okurkou, lesními plody, citrónem..), ale nějaký džbán by se vlakem dost špatné nosil a taky by se to pěkně proneslo :D Proto za sebe doporučuji vyzkoušet limonády například od Alkohol.cz. Chutnala nám sycená okurka a máta. Naopak příchuť tonic - lipový květ a bazalka na nás byla hodně hořká a nám nechutnala. Za to mamka si na ni pochutnala se slovy ,,A fernet nemáš?" :D Co mě opravdu velmi mile překvapilo, tak jsou slazené třtinovým cukrem a nejsou v nich žádné zbytečnosti. Tomu odpovídá i doba trvanlivosti - cca 2 měsíce. Další veliký plus je takováto nálepka na lahvi, paráda!


Ostatní
Jak jsem zmiňovala v prvním článku o pikniku, je dobré si s sebou vzít vlhčené ubrousky, ty se hodí vždycky. Také není na škodu (jak jsem již zmińovala) si vzít s sebou nějakou hru - tedy v případě že jdete na rodinný piknik, s kamarády nebo drahou polovičkou. U nás to vždycky vyhrajou karty kvůli jejich variabilitě - žolíky, americký žolíky, válka, autobus...


Ještě bych vás ráda upozornila - pikniky se většinou dělají v parcích či blízko přírody. Proto když přijdete domů, raději se prohlídněte od klíšťat! Člověk nikdy neví. Já jsem se večer prohlédla a nic. Když jsem se podívala ráno znovu, měla jsem klíště - k mé fóbii ještě na prdeli :D Takže bacha na ty svině! (Doufám, že jsme vás teď nepohoršila :D)

A proč vůbec chodit/pořádat pikniky? Tak určitě uspokojíte své chuťové buňky. S rodinou si dobře popovídáte. S drahou polovičkou prožijete trochu netradičně váš večer. Na veřejných piknicích si můžete najít nové kamarády a ochutnat neznámá jídla.

Tak to by bylo pro dnešní článek vše. Já doufám, že jsem na nic nezapomněla. Pokud vás ještě k tématu cokoliv napadne, budu ráda, když mi to napíšete pod článek a já ráda doplním :) Tak se mějte krásně a zase u dalšího článku ♥
Pa, Míša.

Máte rádi pikniky? Pořádáte je či se zúčastňujete? Co nejradši připravujete?


Článek je napsán ve spolupráci s Nasvačinu.cz a Alkohol.cz

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

30 komentářů:

  1. Jeeej tak to je nadhera na pikniku som teda v živote nebola ale musí to byť skvely pocit niekde sa rozbaliť a pekne sa v prírode najesť♥ ale napadlo mi že keď sme boli s rodinou na kupalisku tak to bol akoby taky piknik na deke kde sme povyberali dobroty a jedli:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by jsi to určitě měla napravit ♥ Ano, i to je svým způsobem piknik - u vody :) Taky skvělá možnost :)

      Vymazat
  2. Já jsem na pikniku byla snad jednou v životě, ale je to fakt hrozně super:). Někdy bych si na to mohla udělat čas, určitě to za to stojí:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu to za to stojí :) Člověk ochutná nové věci, může se něco zajímavého dozvědět :)

      Vymazat
  3. Výborný článek :) Zrovna se na jeden piknik chystám tak se mi hodí trochu inspirace :) Jinak pikniky mám vážně ráda i když moc často na ně nechodím, není příležitost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji Aires ♥ Jé, tak to se máš! :) Jojo, navíc ony velké zimy a hlavně ani velká vedra nejsou moc fajn počasí na ně :)

      Vymazat
  4. Super článek :)) piknik mě vždy lákal a láká do dnes. Letos si ho budu muset splnit, beru to jako výzvu! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Neli ♥ Tak já doufám, že se Ti bude líbit tvůj první piknik a že si ho pořádně užiješ :)

      Vymazat
  5. Hrozně se mi líbí, jak jsi to krásně popsala. Já vážně ty pikniky znám spíš z amerických filmů, tady u nás si to nějak neumím představit a že bychom s přítelem vyrazili třeba za barák do trávy si sednout se snídaní, to si nedovedu představit, ale bylo by to určitě něco jiného a zajímavého. Tak se třeba jednou zblázním, zabalím nám košíček, deku do ruky a hurá někam do přírody. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyražte. My takhle jednou ročně o velkých prázkách chodíme s kamarádkou na snídani v trávě :) Každá něco s sebou vezme, sraz je vždycky u rybníka s kolama a potom, co se najíme, hrajeme karty :)

      Vymazat
  6. Super článek :) vždycky jsem chtěla na nějaký piknik zajít, nebo ho uspořádat, ale vzhledem k tomu, že bydlím na vesnici, tak by se na mě asi dívali divně, kdybych si prostě sedla na louku a začala piknikovat :D ale kdybych bydlela někde ve městě, tak chodím do parku na piknik pořád :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc ♥ Chápu, ale i tak se to dá :) My s holkama zase na vesnici si udělaly klasický Halloween s trick or treat :D Na vesnici to má ale veliké kouzlo :)

      Vymazat
  7. Miluji pikniky a nedávno jsem na jednom byla. A chci brzo vyrazit na další. Mám to fakt ráda. Sezení na příjemném místě se super lidmi, dobrým jídlem a pitím. Super článek, mám ráda takové pohodové :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, nikdy by mě nenapadlo napsat o pikniku! Skvělé :) My měli s přítelem piknik na jedné vyhlídce a pak jsem často chodila se střední na Petřín :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musel být nádherný výhled s boží atmosférou :) Díky Ani ♥

      Vymazat
  9. Děkuji za inspiraci na víkend, pokud bude hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo ♥ Doufám, že se vám piknik podaří! :)

      Vymazat
  10. Já na pikniky moc nejsem :D, ale spíš tohle praktikujem na chatě u grilu :D a karty na prší nesmí chybět nikdy! :D

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje slova! Taky je milujeme :D Jasný, chápu, každý na to není :) I u grilu si to člověk může parádně užít ♥

      Vymazat
  11. Super tipy a seznam na co určitě nezapomenout! :) Já jsem na pikniku nebyla už nějakej ten pátek tyjo! Bych měla někdy zase vyrazit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Ti :) To by jsi určitě měla napravit :) Pikniky jsou parádní :)

      Vymazat
  12. Pití jsem s sebou měla, jen jsem ho při spáteční cestě vypila, těsně před tím, než jsem spadla...
    Na pikniku jsem nikdy nebyla, ale určitě je to skvělý nápad. Oslovím pár známých a zkusím v létě nalákat k rybníku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ták, tak to jo :) Zkus, je to paráda :) My si takhle u rybníku dáváme vždycky s kamarádkou snídani v trávě :)

      Vymazat
  13. Já na pikniky nějak nechodím, spíš když jsem byla malá, tak sjme s kamarádkami někde vzali deku, jídlo, pití a seděly :D Ale jako zopakovala bych si to!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je určitě škoda, měla by jsi to s kamarádkami napravit :)

      Vymazat
  14. Miluju jíst venku a teď je to prostě nejvíc. Vždycky když se jen oteplí na to, aby se dalo sedět v trávě, je můj čas, kdy sebou taháme ven všechno, co se dá :-))
    Krásná inspirace.

    SPOON AND WILLPOWER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, akorát teda ty teploty nemusely klesnout o polovinu :D Děkuji Ti ♥

      Vymazat
  15. Plánuju jeden uspořádat, tvé tipy se mi budou hodit. Děkuji ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥