Zkouškové se blíží, takže omluvte moji mírnou neaktivitu ♥ Články i videa vycházet budou, ale ne tak často.

čtvrtek 21. června 2018

Mandlová bublanina s třešněmi (850 kcal)

Vítejte u nového článku ♥

Dnes tu mám pro vás připravenou tuto dobrotu. Jak jsou už od půlky května tropy, ovoce se nějak zbláznilo a všechno zraje s předstihem. I 3-4 týdny. A takový nápor ovoce doma nestíháme zpracovávat, tak spousta ho končí na dně mrazáku na horší časy. Třeba až zase dostanu chuť na tuhle skvělou buchtu! :) Těsto obsahuje z velké části mandle. Ty dodají těstu úplně nový rozměr, buchta je s nimi mnohem lepší ♥ 

Pokud nemáte třešně, určitě půjde použít i jiné ovoce. Volila bych skoro cokoliv - od meruněk, přes švestky k lesnímu ovoci. V těstě je také použitá rebarbora. Pokud ji zrovna nemáte doma, šlo by použít například jablečné pyré či další část tvarohu. Ale vyzkoušené to nemám, tak výsledek nezaručuju :)

Bublaninu jsem nakrájela na 15 kousků. Toto množství jsem měla na 3 snídaně po 5 kouscích. Recept jsem našla zde u Barči. Tak už se na něj jdeme vrhnout ♥ Na konci článku najdete makra na 1 kousek :)


Mandlová bublanina s třešněmi
- doba přípravy: 55 minut (20 minut příprava + 35 minut pečení)
- náročnost: lehká
- porce: 15 kousků

Ingredience
80g oloupané rebarbory
30g ovesné mouky nebo jemných vloček
30g polenty
45g mandlí
1 vejce
60g nízkotučného tvarohu
20g snickerdoodle proteinu nebo třtinového cukru
90ml mléka
lžička prášku do pečiva
100g vypeckovaných třešní 

Všechny druhou mouk od špaldové přes kokosovou k pohankové, oříšky, semínka a mnoho dalšího můžete najít za skvělé ceny na RageFitness. Při použití kódu MS5 dostanete navíc 5% slevu na celý nákup! :)


Postup 
Většinu mandlí si dáme do mixéru a rozmixujeme na drobné kousky. V misce smícháme namleté mandle, ovesnou mouku (nebo jemné ovesné vločky), polentu, sladidlo a prášek do pečiva. Do mixéru dáme očištěnou nakrájenou rebarboru, vejce, tvaroh a mléko. Rozmixujeme do hladka a přidáme k suché směsi. Pořádně promícháme a vlejeme do formy vyložené pečícím papírem (velikost 18x27cm). Poklademe vypeckované třešně a ozdobíme zbytkem mandlí. Pečeme na 180°C 35 minut.

Makra s použitím proteinu na 1 kus
Kalorie: 57 kcal
Bílkoviny: 3,4g
Sacharidy: 5g
Tuky: 2,5g
Vláknina: 1g

Máte rádi bublaninu? Sbírali jste letos třešně? Nebo čeho máte teď doma úrodu? 

 

Ocenili by jste, kdyby se zase začali u receptů objevovat makra?

Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu



  Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/


Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

26 komentářů:

  1. Všechno je teď takové moc uspěchané, myslím si, že to není úplně dobře. Ale ta bublanina vypadá výtečně. Třešně s mandlemi zní jako skvělá kombinace, tak si jdu hned sepsat recept a o víkendu ji vyzkouším. :)

    ATUNAI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím. Dneska jsem si přečetla, že na začátku července mají být 36°C. To bude peklo :D Moc děkuji ♥ Doufám,, že Ti bude chutnat!

      Vymazat
  2. Já mám ráda rybízovou bublaninu od babičky:) třešňovou jsem už zkoušela, ale tvá vypadá teda líp! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, děkuji Kubi ♥ Na rybíz si také brousím zuby, čekám ještě, než více dozraje :)

      Vymazat
  3. Krásná a určitě výborná, je měla nedávno klasickou třešňovou bublaninu a taky stála za to. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mňaam vypadá úžasně a makra taky!

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm to vypadá fakt suprově! Mňamka..

    OdpovědětVymazat
  6. Jeee tento rok som ani rebarboru nemala ked robila mamina v obchode tak jej vždy niekto doniesol:)vyzera velmi chutne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji také dostávám jenom od známých :) Děkuji moc :)

      Vymazat
  7. Moc se ti povedla, vypadá luxusně!! :)
    Nesbírala jsem letos žádné, úplně na třešních neujíždím, musím na ně mít náladu. :D :)
    Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuji ♥ Tak to joo :D Já je dostala nedobrovolně, ale aspoň už nasbírané :D

      Vymazat
  8. Teďka je uspěchané úplně všechno, takže si ani nestíhám všechno užít :D Bublaniny mám ráda, ale poslední dobou miluju spíš ty klasické, než ozdravené verze :D Celý den jím jinak zdravě, tak mě troška cukru nezabije :3

    Written by M*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu :) Doteď si pamatuju, jako kdyby byl včera Silvestr a teď už je zase půlka roku za námi :) Chápu, klasiky jsou skvělé. Však jasně, proč ne!

      Vymazat
  9. Já jsem teď třešňové buchty přejedená :D Také nestíháme zpracovávat.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani se nedivím :D :D Já teď našla recept na třenový crumble, tak bych ho ráda vyzkoušela :)

      Vymazat
  10. děkuji za tip, já letos dělala clafoutis a teď ještě třešňový s mákem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za komentář ♥ Třešně a mák je zajímavá kombinace. Akorát mi došel mák :D :)

      Vymazat
  11. Vypadá to skvěle, ale nemůžu si pomoct, není nad babiččinu bublaninu :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasné! Ale já fakt miluju sladké, tak aby ze mě nebyla kulička :)

      Vymazat
  12. Ráda dělám třenou buchtu s třešněmi. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Miluju bublaninu, hlavně když je tam hodně ovoce :) třešně, borůvky, rybíz .. mňam! :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se teď hrozně těšila na sezónu ♥ Ovoce tomu dodává skvělou chuť :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥