pondělí 4. září 2017

3x jinak Bombus tyčinky

Krásný podvečer ♥

Tak mě napadl další projekt, nojo, bezedná hlava nápadů :D Tohle částečně zapadá i k projektu HOMEMADE, kdy si doma vytváříme věci, které se dají koupit v obchodě, ale doma vás to výjde mnohem levnějí. Většina z vás určitě zná raw tyčinky především od značky Bombus. Mají mnoho dobrých příchutí a taky jsou známí svojí cenou.. Já nevím jak vy, ale prostě 25-30kč za tyčinku mi příjde hodně, když ještě sama nevydělávám a nemám peněz nazbyt. Proto, když jsem viděla video od MaruškyVeg (Maruška 24.9. pořádá v Hradci Králové piknik, je událost na FB tak se určitě mrkněte, třeba se tam potkáme :) na domácí datlové tyčinky, bylo jasné, že je musím co nejdřív vyzkoušet. A je to bomba, to vám povídám! Také je celkem vtipné, že jsem poprvé měla domácí tyčinku a až poté tu kupovanou a ta mi vůbec nechutnala :D 

Tohle jsou pro mě úplně nové příchutě, všechny jsou moc dobré, ale mým favoritem je meruňka se slunečnicí :) Určitě výjde dříve nebo později další článek, kde vydám své nejoblíbenější recepty na ně. Přítel chtěl totiž do Benátek nové příchutě a ne staré. Pokud jste ještě neviděli, článek o Benátkách si můžete přečíst ZDE.

Pokud se vám těsto bude drolit a nebude držet pohromadě, určitě nepřidávejte vodu!! Tyčinky by začaly brzo plesnivět. Takhle jenom ze základních surovin vám vydrží měsíce v lednici. Vždy je zabalím do potravinové fólie s lístečkem její příchutě.

příchuť meruňka - slunečnice






Příchuť ŠVESTKY + MÁK
5 kusů
100g datlí
50g švestek
25g mletého máku
25g vloček

Do mixéru dáme vločky a mák a rozmixujeme do jemna. Poté přidáme datle, až se pořádně rozmixují, přidáme na kousky nakrájené švestky. Poté mixujeme jenom chvíli, aby nám tam zůstaly kousky švestek (klidně ale můžete do hladka :). Z hmoty tvoříme 5 tyčinek o hmotnosti 40g.


Příchuť MERUŇKY + SLUNEČNICE
8 kusů
135g datlí
45g meruněk
140g slunečnicových semínek


Rozmixujeme si datle na pastu bez přidání vody. Poté přidáme slunečnicová semínka a chvíli mixujeme. Nakonec přidáme meruňky nakrájené na kousky a mixujeme do té doby, než nám z toho vznikne lepící hmota. Z těsta tvoříme 8 tyčinek o hmotnosti 40g.



Příchuť ARAŠÍDY + KOKOS
6 kusů
140g datlí
90g arašídů
10g chia semínek
20g kokosu

Arašídy rozmixujeme na prášek, přidáme chia a kokos a necháme párkrát protočit. Přidáme datle a mixujeme dokud nám z toho nevznikne hmota, ze které vytvoříme 6 tyčinek o hmotnosti 40g. 


Sušené ovoce, semínka, ořechy a mnoho dalšího můžete najít za skvělé ceny na RageFitness :) Při použití kódu MS5 dostanete navíc 5% slevu na celý nákup! :)

Teď teda trochu k tomu, co jsem to zase vymyslela, protože na začátku jsem to zapomněla zmínit :D :D Ve článcích 3x jinak budou vždy vycházet 3 recepty, které budou na stejné bázi, ale vždy budou nějak obměněny. Jako různé druhy tyčinek, saláty, mugcake, pečivo a tak.. Doufám, že se vám tato nová rubrika bude líbit, mějte se krásně, pa ♥

P.S. Tyčinky mixuji v tomto mixéru z Lídlu, v nádobě nejvíc v pravo.

Do komentářů mi určitě napiště, co by jste chtěli vidět příště v 3x jinak :)

21 komentářů:

  1. Vyzkouším!
    Asi jste nepočítala, kolik kj je v jedné tyčince?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda! :) nepočítala, ale pro vás jsem to teď naházela do tabulek :) vždy v jedné tyčince, v závorkách jsou uvedeny i bílkoviny, sacharidy a tuky : š+m 533 kj (2 B, 25 S, 2 T), m+s 702 kj (3,8 B, 19 S, 7,8 T) a a+k 800 kj (4,5 B, 19 S, 10 T)

      Vymazat
    2. Mockrát děkuji! Už mám nakoupeny ngredience..to bude mňamka! Stejně jako banánové muffiny.

      Vymazat
    3. Rádo se stalo :) supér, to moc ráda slyším! :) Ty jste ode mě také zkoušela? :)

      Vymazat
    4. Ano, zkoušela a určitě zase budu! Už se těším na další recepty!!

      Vymazat
    5. Tak to mě moc moc potěšilo ♥ Děkuju ♥

      Vymazat
  2. Bombusky mám ráda některé, ale na domácí jsem si ještě netroufla.... Nevím proč, nějak se toho bojím, že to nepůjde :D Každopádně... kde kupuješ datle?:O Třeba se odhodlám, totiž věřím, že budou daleko lepší domácí, jako tak bývá u všeho:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakmile to jendou zkusíš, zamiluješ si to :) v Albertu :) u sušeného ovoce 200g za nějakých 17kč, což mi příjde naprosto luxusní!! :) nebo na eshopu RageFitness, kde kupuju 1kg balení, když je mám v plánu dělat :)

      Vymazat
  3. Vypadají suprově, domácí věco jsou vždycky lepší, než ty kupované :) Tyčinky určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  4. mmm! tak to vyzerá ako obrovská mňamka! :).

    KEJMY | GIVEAWAY .

    OdpovědětVymazat
  5. toto musím vyskúšať domáce som robila asi raz, kupovala som si tyčinky ale tiež ich už nekupujem keď si to môžem spraviť aj doma:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až budeš zkoušet, tak dej určitě vědět, jak ti chutnaly :) právě, člověk si může udělat příchutě na jaké má chuť a výjde ho to mnohem levněji :)

      Vymazat
  6. Muzu místo sušených datli použít datlovou pastu? A kdyz ano tak stejne množstvi g? Děkuji určite hned vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, není problém, pak se tolik nenadřete s mixováním :) Ano, stejné množství, datle používám za sucha bez jakékoliv vody. To mě moc těší ♥

      Vymazat
  7. Moc pěkné! :) Podobně jsem zkoušela vlastní tyčinky ze sušeného ovoce a ořechů Proteinové tyčinky bez lepku. Tvoje vypadají moc chutně! :) Bambus jsem měla teprve párkrát, ale tentokrát si je balím na cesty (do letadla a na dovolenou) a brát si s sebou domácí zabalené jen ve folii se bojím :/ jinak bych po nich samozřejmě šáhla znovu. :) Někdy vyzkouším jednu z tvých variant, až budu zase zpátky! :) Měj se krásně,
    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, moc Ti děkuji Štěpánko! :) Já se teda nebála a ve fólii s námi cestovaly do Benátek, kde bylo pořád 30+ :) Když nepřidáš vodu, nezkazí se :) Doufám, že Ti kdyžtak budou chutnat ♥ Ty také ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥