pátek 9. června 2017

Krabičkujeme 1. týden

Ahoj!

Období po maturitě, jo, každý si řekne, že má pomalu 3 a půl měsíce prázdnin, já ale rozhodně neměla v plánu se flákat celé prázky a celkem jsem se do práce těšila :) Z toho důvodu teď mírně změním formát z Co jsem dnes jedla na Krabičkujeme. Do práce chodím normálně na 8 hodin a sebou si beru 2 svačiny a většinou oběd, který se dá jíst v pohodě za studena. Věřím, že i toto hodně lidí ocení, protože jsem si jistá, že většina z vás chodí na práce na 8 či 12 hodin, nebo sedí půl dne ve škole a než si kupovat něco drahého zdravého (nebo se to zdravě jenom tváří), tak je lepší si to připravit doma den předem (a taky je to mnohem levnější) a pak už jen vlítnout do lednice, vytáhnout, hodit do baťohu a člověk může letět za povinnostmi. Článek bude obsahovat vždy všechny krabičky za celý týden s přesným popisem, co obsahují. První fotka bude vždy všechno dohromady a fotky jdou postupně tak, jak je během práce jím. Tak jdeme na to :)

Pondělí


Svačina č.1 - krajíc hutého chleba z Kaufu (slunečnicový, 60g), plátek 93% šunky (25g) a 3 oloupané a nakrájené mrkve


Svačina č.2 - 150g tvarohu ředěný vodou, oslazený 4 kapkama karamelových flavdrops, 20g borůvkových polštářků (z Tesca, foto krabice nahoře)


Oběd - 60g bulguru, 150g žampiónů, 5 lžic hrášku, 1/2 tofu


Úterý


Svačina č.1 - domácí špaldová kynutá houska (55g), plátek 93% šunky (=25g), mrkev, kus okurky


Svačina č.2 - 150g bílého jogurtu, 30g domácího vanilkového musli


Oběd - 60g bulguru, 150g žampiónů, 5 lžic hrášku, 1/2 tofu

Středa


Svačina č.1 - domácí špaldová houska (55g), 3 mrkve, 30g 30% eidamu


Svačina č.2 - svěží tvarohový dort (recept)


Oběd - 60g kukuřičných těstovin, 50g kukuřice, 50g 95% kuřecí šunky, 100g 4,8% cottage

Čtvrtek


Svačina č.1 - domácí špaldová houska (55g), 23g 93% kuřecí šunky, kus okurky


Svačina č.2 - fazolové brownies (2 kousky z celkových 9)


Oběd - 60g  kukuřičných těstovin, 50g kukuřice, 50g 95% kuřecí šunky, 100g 4,8% cottage


Pátek


Svačina č.1 - hutný slunečnicový chleba z Kaufu (65g), plátek výběrové 96% šunky (28g), kus okurky


Svačina č.2 - piškotová chia roláda s malinami 3ks


Oběd - 60g kuskusu, 150g hrášku, 60g gyros sýru


Tak to je můj první týden znovu krabičkování. Můžete vidět, že obměňuji jenom drobnosti a vařím na více dní, protože bych řekla, že mám náročnější práci (jsem často na nohách a furt chodím) a domů chodím utahaná a nemám většinou čas ani sílu něco vařit :D z toho důvodu si můžete všimnout velmi jednoduchých obědů, které se povětšinou jen smíchají :) málo kdy cvičím a chodím spát brzo ( po 21, v 5 vstávám). Kokina si peču aspoň tak na 3-4 porce :) 

Doufám, že se vám takto postavený článek líbil a kdyby vám něco vadilo a chtěli by jste to změnit, stačí napsat :) chci, aby se vám to dobře četlo :) tak krásný zbytek dne ♥ Míša :)

8 komentářů:

  1. Takové ryhlovky jsou stejně nejlepší :) a co máš za práci?!
    Jídla a gramáže si tak nějak udáváš sama nebo máš nastavený nějaký určitý jídelníček, podle kterého jedeš?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě :) po práci na to není energie a většinou ani nálada a chce se mi tak akorát válet :D jezdím jako doručovatelka (pošta : rozvážíme dopisy, letáky, balíky, důchody..). Udávám si sama, ale teď jsem si své porce o trochu změnšila. Vím, kolik mám jíst na to, abych se udržovala a teď chci trochu shodit to, co jsem nabrala během svaťáku, tak si jenom místo 70g přílohy dám 60g, místo 4ks buchty si dám jenom 3 :)

      Vymazat
    2. Jo jo, tak to je super když víš, jak si množství upravit podle toho, jak ti to vyhivuje :) jako doručovatelka.. to máš dost pohybu ne?! :D to je super, ikdyž teda to bych nedělala ani za nic, vždycky když vidím pošťačky u nás, úplně jich lituju....

      Vymazat
    3. Celkem jo :D furt lítám :D pokud neprší, tak je to hrozně super :) mě to moc baví :) ale jsem často teda fyzicky KO :D

      Vymazat
  2. Úplně dokonalá inspirace na jednoduché a rychlé krabičky :) Já tedy do školy spíš sáčkuju - aneb svačinky :D Ale do práce budu zase o prázdninách krabičkovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) jasně no :D já si nakoupila v Ikei super krabičky, tak si jídlo házím do nich :) jsou to ty na fotkách, 3x kulatý (plastový) stojí 30kč a 3x ty podélný stojí 30kč, super kup! :)

      Vymazat
  3. Ahoj, můžu se zeptat, ta svačina 2 je odpolední? Děkuji moc Míša :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, není odpolední :D je stále dopolední. Vstávám v 5 ráno a harmonogram mám cca takovýto - 5h snídaně, 8h svačina, 11h svačina, 13:30 oběd, 16:30 svačina, 19:30 večeře :) nemáš vůbec za co :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥