neděle 21. května 2017

What I ate VI.

 Ahoj :)

Tak je tu další neděle (toto letí...) a čas na nějakou další food inspiration. Rozhodla jsem se fotky mixovat, aby jste viděli co jsem jedla dřív, ale i co jím teď :) spousta starých fotek rychle ubývá a hlavně jich hodně ani není kvalitních :D zítra jdeme do školy na zahájení maturit a ve čtvrtek je můj den D, tak si na mě vzpomentě a přejte štěstí (nebo šťastnou ruku :D :D ). Tak se jdeme na ty bašty podívat :)


Jedna ranní snídaně, když se nejde do školy. Franzouzské tousty z celozrnného toustového chleba, k tomu 1/2 odtučněného tvarohu a zkaramelizované jablíčko se skořicí, dobrota to byla. Francouzské tousty mi moc chutnají, ale dělám si je velmi zřídka, protože když už koupím toustovej chleba, beru velký balení a člověk ho jí v tom období skoro pořád :D :D takže se pak na nějakou dobu zase přejí. 

 

Možná jde trochu špatně poznat co to je, já si to ale naštěstí pamatuju! Je to uvařená červená čočka, kterou jsem pak hodila na pánev a přidala 2 vajíčka a udělala si z toho míchaný vajíčka s čočkou :D trocha rýže, okurka a ještě kyselá okurka :) Byla to večeře. 




Tuňákové "kuličky" (tvar mi moc dobře nedržel, jak můžete vidět :D), šťouchané brambory, nakládaná řepa a bílý jogurt jako dip. Ty kuličky byly moc dobré. Na dvě porce jenom smícháte velké balení tuňáka, vejce, koření a mouku, aby z toho šly udělat nějaké patvary :D Večeřee :) (1/2 porce kuliček)


Svačinka do školy. Jedno jablíčko a jeden špaldový rohlíček, recept na rohlíčky je tady.


Jo, tak toto byl hodně srandovní oběd :D A vidíte tu porci?? Takhle jsem jedla před 2 roky! Je to uvařený hrách s dušenou mrkví, kterou jsem uvařila v páře a jak? No tak, že jsem totálně spálila celej hrnec, asi málo vody, netuším :D Každopádně jsem se z toho ponaučila a když vařím mrkev, tak už jedině ve vodě :D 

Školní krabičkový. Vařený kuskus, balkánský sýr, bílá paprika a okurka, takový lehčí salátek.


Zase školní krabičkový oběd, žitná pizza. Teď bych si dala k obědu tak asi celou pizzu a ne jen jeden krajíček :D :D těsto je jenom mouka, sůl a voda a navrchu je rajčatový protlak, oregano, šunka a eidam.

Lehká večeře - vaječná omeleta ze 2 domácích vajíček, hezky s kyselou okurkou a cibulí. K tomu v misce červená paprika.


Zase školní oběd, nic složitého :D uvařený kuskus, balkánský sýr a propláchnuté fazole z plechovky.


Panebože, jak jsem mohla dřív takhle "vařit" :D To byla teda prosím pěkně představivost! :D :D celozrnné těstovinky, kukuřice z plechovky, uvařená mrkev, aby byla měkká a k tomu nakrájené tofu.

Véča. 1/2 papriky, ledový salát, 2 zdobně rozkrojené ředkvičky, vajíčko na tvrdo a půlka chleba, za tuhle véču bych si nejradši naliskala. Teď bych si dala chleba celý plátek a aspoň ještě jedno vajíčko, abych se z toho vůbec najedla :D teď by mi to stačilo tak ke svačině.


Čokoládový mugcake přelitý bilým jogurtem a datlovým sirupem. K tomu vlašské oříšky a jablíčko.


V jednu dobu tohle byla moje nejoblíbenější kombinace ovesné kaše. Ve vodě se skořicí, osladit medem, na to rozinky a vlašské oříšky. Jablko jsem si nakrájela na kousky, hodila na pánev, podlila a vařila do změknutí. Přidala jsem k tomu skořici a ještě trochu medu, abych u toho měla takovou omáčku a tím nakonec přelila kašičku.


Další mugcake, tady dokonce vidíme, že je z 3 února 2016 :D řekla bych, že bude obyčejný, jenom přidaná skořice (vločky, vejce, jogurt, mléko, skořice, med). Přelitý oslazeným tvarohem a pokud dobře vidíte, tam na kraji v levo je kus ze zadu mázlé marmošky :D (samozřejmě domácí)


Domácí müsli, není nic lepšího. Tady jedno jednoporční z pánve s čokoládou a bílým jogurtem.


Instatní pohanková kaše s datlovým sirupem, nastrouhaným jablíčkem a posypaná nakrájenými mandlemi.


Extra čokoládová kašička :D základ jsou zase vločky, hoodně kakaa, voda a med. Ozdobená hořkou čokoládou a kokosem. Normálně si kupuju cca 70% čokoládu a minule mi došla a koupila jsem si 85%, která mi přišla už hodně hořká, ale když jsem si zase dala tu 70% tak mi přišla hrozně sladká :D :D zvláštní to posun chuťových buněk.


Naprosto boží oříšková kaše!! Tentokrát jsem mělá celé vločky a i ty mají něco do sebe. Uvařená napůl v mléce a napůl ve vodě. nahoře velkej bobek medu, ať je pěkně sladká. Na ozdobu rozinky a spousta oříšků - vlašské a lískové.


Kakaová kašička, ale tentokrát jáhlová s rozmačkaným banánem uvnnitř. Přelitá agávovým sirupem a ozdobená kešu oříšky.


A budeme končit těmito waflemi dělané v troubě ve formě přelité jahodovým rozvarem. :)

Doufám, že se vám dnešní inspirace líbila :) Děkuji moc za všechny komentáře a shlédnutí, dělá mi to neskutečnou radost :) teším se, až po matuře začnu psát i trochu jiné články, než jenom honem rychle sem hodit co baštím nebo nějaký recept :) (ale psaní těchto článků si neskutečně užívám! :D) Chtěla bych se rozepsat k IIFYM, Kayle Itsines a jejím programu a mnoho dalšího, máte se na co těšit :) Já se jdu zase učit, tak mějte krásný zbytek neděle ♥

4 komentáře:

  1. Tyjo, tu čočku s míchanými vajíčky musím zkusit! To může být dobrota :) a vůbec všechno jsou to dobroty, děláš mi chutě :D
    Jinak se tady směju tvýmu kulinářskýmu umění kdysi, já tak občas vařím do teď, když se mi nechce vymýšlet nic složitýho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus :D rozhodně je to zajímavé :D to mě těší! :D :) heleee já taky, kdž není čas :D příloha+mražená zelenina a tofu je nestárnoucí klasika :D

      Vymazat
  2. Mňam, sedím v práci a koukám na všechny ty dobroty... mám už vážně hlad, ještě hodinu a pak hurá domů na nějakou pořádnou dobrotu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nejhorší na takovéto články narazit večer :D člověk má pak na vše chuť :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥