středa 3. května 2017

Čokoládové bochánky

Čokoládové bochánky

 Protože jsem po dopsaní písemných maturit, chtěla jsem něco pro oba případy - že budu bulet, že se mi to nepovedlo na uklidnění, ale když se mi to povede, tak za odměnu :D , na zob, tohle byla geniální volba. Kynuté těsto a čokoška prostě nikdy nezklamou. Nebojte se, recept složitý není :) Dělala jsem 1/2 množství, abych to byla schopna spotřebovat, takže se to nebojte klidně zdvojnásobit :) Z tohoho množství mi vyšlo 5 bochánků, každý cca o 50 gramech.



125g hladké špaldové mouky
3g sušeného droždí
75ml mléka
1,5 PL xylitolu
45g vysokoprocentní čokolády
ČL perníkového koření
1/2 ČL skořice
1/2 PL jablečného pyré
špetka soli


Mléko si ohřejeme, aby bylo teplé, přidáme cukr a droždí, promícháme a necháme 10min odpočinout. Mezitím si smícháme mouku s kořením, soli a nasekanou vysokoprocentní čokoládou. Po 10 minutách (ikdyž vám kvásek nic neudělá, protože mě neudělal nic!! :D :D ) přidáme kvásek k mouce, přidáme ještě pyré a vše smícháme. Pořádně prohněteme. Dáme kynout na teplé místo hodinu a půl. Po hodině a půl tvoříme malé bochánky, já si je odvažovala, abych je měla všechny stejný :D a dáváme je na plech vymazaný troškou řepkového oleje a necháme ještě 15min odpočinout. Poté pečeme na 170°C 20-25min. Škoda jen, že jsem je nezkusila i za tepla, protože to musí být něco! Ale i ty studený mají něco do sebe.. :)


10 komentářů:

  1. Narazila jsem na tvůj blog náhodně a máš tu super recepty, určitě zde nejsem naposledy... :) jdu pročítat další tvoje články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé děkuji moc ♥ To mě hrozně moc těší :) Obnovila jsem ho nedávno, ale teď se budu snažit být dost aktivní a často přidávat články - nejčastěji recepty, protože miluju pečení :D :)

      Vymazat
    2. Tak to jsem dvě... a vůbec není zač :)
      Můžeme dát vzájemný odběr?! :)

      Vymazat
    3. Hele určitě, když příjdu na to, jak se to dělá :D :)

      Vymazat
    4. Fajn, vidím, že už jsi na to přišla :D :)

      Vymazat
    5. Jojo, jsem ráda, že to byla ta správná věc :D :)

      Vymazat
  2. Kde prosím kupuješ xylitol? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupila jsem ho ve zdravé výživě, netuším, jestli ho prodávají i v normálních řetězcích. :) Kupovala jsem 400g/140kč, žádná sranda :D ale pokud ho nemáš doma, klidně ho můžeš nahradit třtinovým/kokosovým či jiným aspoň trochu alternativním cukrem :) (sirupama a medem si nejsem jistá, zda by se udělal potencionální kvásek)

      Vymazat
  3. Víš proč ti nic neudělal kvásek? Xylitol nepodporuje kynutí těsta ☺. Příště zkus cukr/med a půjde to 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahá, děkuji! :) Ale je pravda, že když teď dělám kvásek z třtinového cukru, vždy se mi krásně povede!

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥