pondělí 29. července 2024

Café na cucky | v Olomouci s Terezkou

Naposledy jsme se s Terezkou viděly v říjnu, kdy jsme spolu navštívily Kafe jak lusk. A po 3/4 roce se nám zase podařilo domluvit setkání. Tentokrát to bylo ale trochu jiné. Posledně jsme byly sami 2, teď jsme se poprvé viděli ve 4 <3 Hrozně moc Terku obdivuju, že se nebála vyrazit sama s dětmi vlakem a jsem moc ráda, že jsme se viděli. Lukášek za ten rok neskutečně vyrostl a malá Anežka je prostě kouzelná. A kam, že jsme vyrazili? Na narozeninovou snídani do Café na cucky.


Café na cucky
Dolní náměstí 23/42, 77 900 Olomouc
Po 13-21 h, Út - Pá 8-21 h, So 9-21 h, Ne 9-19 h

Snídaně podávají do 13 h a na výběr máte z několika variant. Snídani si můžete dát samotnou, ale i v menu. My jsme obě zvolily menu variantu, kdy máte navíc ještě 2 dcl džusu, batch brew/čaj/kakao a sladkou tečku. Jídla obměňují a teď na snídaně najdete zase jiného.


Já jsem si vybrala vegan snídani - sendvič s hummusem, opečeným uzeným tofu, cibulkovým chutney, zeleninou a salátem a k tomu samozřejmě kakao za 230 kč. Terezka si vybrala špenátové lívance se sázeným vejcem, slaninou, bylinkových cottage sýrem a salátem, s batch brew za 250 kč. Jako sladká tečka ten den byl perník. Další varianty byly míchaná vajíčka na másle s jarní cibulkou, salátem a opečeným chlebem a tvarohové nočky s jahodovou omáčkou a mascarpone. Aktuální menu najdete zde.


Chutnalo to stejně jako vypadalo, úžasně. Opravdu musím ocenit salát, který byl barevný a dochucený, žádných par listů salátů. Samozřejmě si mě získalo kakao v tradičním hrníčku. Můžete si sem zajít i na něco sladkého do vitrínky: brownies, mechový dort, mrkváč či cheesecake, ze slaného chlebíček či fresh wrap. 



Mají venku i zahrádku, kterou my ale nevyužili, protože i když byla skoro půlka června, venku byla zima. Kavárna je spojena s Divadlem na cucky, kde mimo divadelních představení pořádají i workshopy nebo tvořivé dílny. Najdete zde také výstavní prostory Galerie XY věnované současnému umění. 




Kavárnu určitě doporučuji všemi 10. Navíc se nachází na náměstí, takže má fajn polohu. Já Terezce děkuju za další krásný společný den. Povedlo se a děti usnuly v jednu chvíli a my měly čas si popovídat. Prošly jsme se kolem řeky a zašly se podívat do Rozália. Víc takových dní <3


Terezky článek si můžete přečíst tady.

Zajdete si někdy na snídani? Co k ní nejradši volíte?

14 komentářů:

  1. Vypadá to na zajímavé místo. Každý den chodím na snídani k manželovi ))))
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Snídaně vypadá hezky. Já si snídani připravenou někým jiným užívám na dovolených, v běžném roce zcela výjimečně. My si raději vyjdeme na večeři :), ráno s námi nic moc není.

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, děkuji za tip! Snídám s manželem, on snídaně připravuje a jsou vynikající. Rádi si užíváme hotelových snídaní na cestách, doma si občas zajdeme do jednoho krásného podniku, většinou v létě, mají krásnou terasu...
    Přeji hezké letní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Super název kavárny.
    Tak třeba někdy, až se zase mihnu v Olomouci.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, moc prima tip, kavárnička vypadá parádně. Důvod, jet na výlet do Olomouce. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je skvělý, že vydávají snídani až do 13h, páč já si kolikrát dávám malý oběd a Sandwich ze snídaně by mi stačil. Vypadá to tam krásně.

    OdpovědětVymazat
  7. Divadlo na cucky mám ráda, ale v té kavárně jsem si asi nikdy nic nedala :D
    Ale jo, na snídani si občas zajdu ráda :)

    OdpovědětVymazat
  8. Na tomto blogu som už dlho nebola a vidím, že nezaháľaš :) Cestuješ aj ochutnávaš jedlo :) Veľmi sa mi páči názov kaviarne Café na cucky :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. ráda jsem chodila na snídaně :) ale teď s malým jsem to dost omezila, ale sem tam ještě zajdu :) tam, kam jsem ráda chodila, mají schody :( a nejraději vajíčka, takže bych si zvolila to třetí menu :D

    OdpovědětVymazat
  10. Abych řekla pravdu, tak podniky v Olomouci moc neznám, ale vypadá to dobře. :) Tak třeba, až si tam po delší době zase udělám výlet, půjdu se tam mrknout.

    OdpovědětVymazat
  11. Bylo to úžasné jako vždy <3. Užili jsme si to s tebou všichni a těším se na další naše setkání <3.

    OdpovědětVymazat
  12. Kakao je jasná volba! a ten hrníček 😍

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥