pondělí 5. srpna 2024

Nádherná příroda jen 1h od Barcelony | Montserrat

V poslední době se ty městské dovolené snažíme trochu vyvažovat. Když jsme byli v Římě, zajeli jsme se podívat do Pompejí, z Londýna jsme si udělali výlet k útesům Seven Sisters (článek bude později) a z Barcelony jsme si odskočili na výšlap do pohoří Montserrat. Nejen do pohoří, ale i ke známému klášteru v horách se dnes společně podíváme.


Z Barcelony se dá do Montserratu dojet poměrně pohodlně pomocí kombinace vlaku a zubačky/lanovky. Dobře to mají zpracované tady, odtuď jsme vycházeli i my. Bohužel za naší návštěvy lanovka, kterou jsme původně chtěli zvolit, nefungovala, tak jsme jeli zubačkou. Cenu si už přesně nepamatuju, ale bylo to pro jednoho zpáteční kolem 25 €



Doporučuju vám vyrazit co nejdříve, vlak tam byl poměrně plný a předposlední vlak, co pak jel zpět do Barcelony, byl narvaný k prasknutí. Tak si radši hlídejte časy. My jsme od první chvíle věděli, že nebudeme chtít navštívit muzeum ani klášter zevnitř, takže to vás kdyžtak odkážu na oficiální stránky. Naším cílem bylo vyjít na nejvyšší bod pohoří Sant Jeroni 1235 m. n. m. 




Pokud byste na to ale neměli celý den, minimálně si vyjděte/vyvezte na vrchol lanovky Sant Joan (10 € za jednu cestu zubačkou), kde se vám naskytnou krásné výhledy jak na pohoří, tak na klášter z jiné perspektivy. My jsme si tady cestu zkrátili, protože nás dost převýšení ještě čekalo. 




Trasu jsme šli podle mapy, kterou jsme našli u občerstvení kousek od klášteru. Cesta nahoru nám trvala kolem 1'45 hod. Výhoda výletu do pohoří je ta, že oproti klášteru tady najdete minimum turistů. S čímž se pojí, že jediné zázemí je u kláštera. Vybavte se dostatkem tekutin a svačina se v baťohu také neztratí. Výhledy jsou ale nádherné. Byli jsme tu uprostřed února a měli jasno. Ze začátku u kláštera byla dost zima, ale nakonec nám při výšlapu bylo i teplo. 




Jsme rozhodně rádi, že jsme si jeden den vyhradili na návštěvu tohoto krásného pohoří s překvapením uvnitř (klášter a přilehlé prostranství). Byla to příjemná změna oproti procházkám po městě.




Jak vypadá vaše dovolená podle představ?

11 komentářů:

  1. Moc ráda jsem si zavzpomínala, Míšo! Je to naprosto úchvatné místo, Montserrat se nám moc líbil.
    A ideální letní dovolená - dopoledne výlet, odpoledne pláž a moře, hezký večer se sklenkou...:o)
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám taky, snad pomalu nejvíc z celé Barcelony :) Krásná představa! Krásný letní podvečer i tobě.

      Vymazat
  2. Hezký výlet a skvělé výhledy.

    OdpovědětVymazat
  3. Já nikdy nebyla ani v Barceloně, tak snad se tam někdy podívám! 😍

    OdpovědětVymazat
  4. to je krása :) úžasné dobrodružství :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky. Naše ideální je mix poznávání a relaxu, nebo teda většinou :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za krásnou fotoreportáž)))

    OdpovědětVymazat
  7. To je nádhera :) Na Montserratu byl známý. Jel tam z ČR na kole, blázen :D Montserrat máme také v Česku. Chodím tam na procházku s koníky :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je nádherné 😍 Do Barcelony se chci vrátit a toto vypadá jako skvělé zpestření prohlídky města 😃 děkuju za tip!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥