pondělí 26. února 2024

Milá kavárna Dvorek uprostřed Litomyšle

Když se dostanu do Litomyšle, je to na 90 % kvůli tomu, že tam jedeme na nějakou akci s trhy nebo si jedeme pro ty nejlepší burgery do BeefBurgeru. Leč Litomyšl nabízí spoustu krásných kaváren, nemám moc velký prostor na jejich objevování. Takže když se naskytne příležitost strávit odpoledne v Litomyšli, neváhám a šanci využiji. Díky tomu jsem se konečně mohla podívat do kavárny Dvorek, která se nachází v centru Litomyšle, blízko od zámku.


kavárna Dvorek
Po zavřeno
Út-Pá 7:30-17:00
So-Ne 9:00-17:00
Smetanovo náměstí 129
Litomyšl, 570 01


První věc, která vás ihned okouzlí, je samozřejmě interiér. Je zařízený velmi vkusně a decentně. Dominantní je zde dřevo a kámen. Na útulnosti přidávají polštáře v jemných barvách, závěsné macrame květináče a hromada květin, živých i umělých.



Co by byl Dvorek bez dvorku. Na ten jsem jen nahlédla z průchodu. Venkovní posezení se ocení zejména v letních měsících, Já zde byla na konci října a už bylo chladno na to, sedět venku. Minimálně takhle z průchodu to vypadalo velmi pěkně.


Z lístku jsem si tradičně vybrala horkou čokoládu se šlehačkou. Co jiného na podzim. A protože jsem měla už tolik čokolád, málo která mě chutná. Tady je průměrná, špatná není, ale mám své oblíbence jinde. Z dobrot jsem vsadila na cupcake s pistáciovým krémem. Korpus byl kakaový a nadýchaný, úplně se rozpadal. Pistáciový krém byl zasypán pistáciemi a u něj jsem nedokázala zidentifikovat, z čeho je vyrobený. Jedno je jasné, máslo to nebylo a za to jsou plusové body.



V nabídce mají i slané dobroty. Většinou chleba s nějakou pomazánkou. Za mě měli slané šneky, kváskový chléb s hermelínovou a tuňákovou pomazánkou. Ze sladkého bylo dál na výběr: 
  • banánový chlebík
  • dýňový chlebík
  • křehký jablečný koláč
  • čokoládový řez
  • cheesecake



Platba kartou je zde samozřejmostí a co mě ještě velmi překvapilo a potěšilo zároveň, byl stolek, na kterém se nacházela voda. Jen tak, zdarma. V dnešní době platit za kohoutkovou vodu už není nic nenormálního. Na chodbě se nacházela swapovací polička. Nic na víc jsem samozřejmě neměla, ale jako nápad se mi to moc líbilo. Celkem jsem platila 165 kč, což je za horkou čokoládu a zákusek takový průměr.




Co jste měli naposledy dobrého vy v kavárně?

14 komentářů:

  1. To vypadá na příjemnou kavárnu. Škoda, že Litomyšl mám dost z ruky ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Míšo, šla jsem snad tisíckrát kolem, ale uvnitř jsem nikdy nebyla. Většinou zakotvíme v Chocco caffé nebo na terase v hotelu Aplaus.
    Příště vyzkouším...
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. joo, to vypadá moc dobře :) děkuji za tip, kam zajít, až se zase někdy do Litomyšle vydám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to tam opravdu moc hezky :). S tou vodou je to super a swapovací polička je fakt dobrý nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Interiér vypadá krásně :) swapovací polička je super!

    OdpovědětVymazat
  6. Litomyšl mám na cestovatelském seznamu. Díky za sdílení informací. Budou se hodit. Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Ta kavárna se mi moc líbí. Hned bych do nějaké zašla. :-) Ale nalákala jsi mě i na ty burgery, mňam!

    OdpovědětVymazat
  8. vypadá opravdu útulně :) já byla před 14 dny v kavárně na wafli a také tam byla voda k dispozici, přišlo mi to milé :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné místo, útulné. Když budu někdy v Litomyšli, určitě zavítám

    OdpovědětVymazat
  10. Kavárna vypadá pěkně, jen je z ruky. 🙂

    OdpovědětVymazat
  11. No tak ta kavárna vypadá fakt nádherně! Akorát pro mě je asi nedosažitelná svou polohou, ale kdybych se někdy náhodou v Litomyšli ocitla, doufám, že si na tento tip vzpomenu :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  12. Jéé tam to vypadá tak útulně! :) Hned bych si tam zašla na kávičku, kdybych to neměla tak daleko. :D :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥