pondělí 4. března 2024

Naše první cesta mimo Evropu! | Dubaj, Spojené Arabské Emiráty

Když mi Dominik řekl, že by se chtěl jet podívat do Dubaje, neměla jsem z toho vůbec radost. Dubaj mi do té doby nic neříkala a já vůbec netušila, co všechno ukrývá. Víc jsem se snad ani nemohla mýlit! Kdyby se mě zeptal teď znovu, neváhala bych ani minutu a už bych objednávala letenky. Než se vrhneme na náš itinerář a vše, co jsme v Dubaji zažili, dáme si nejdřív tradiční úvodní článek!


V Dubaji je krásně teplo celoročně. V létě teploty stoupají až ke 45 °C, v zimě nikdy neklesnou pod 24 °C. My jsme vyrazili v listopadu, přes svátek, kdy v Dubaji panovalo kolem 30 °C. Letěli jsme se společností Smartwings přímým letem z Prahy. Let trval 6,5 h a časový posun je v Dubaji + 3h. Během toho, co všichni doma klepali kosu, my si užívali 10 slunečných dní.


Platí se zde Dirrhamem, kdy kurz je něco kolem 6 kč = 1 AED. Sice jsme trochu hotovosti vybrali, ale vystačili bychom i s kartou. Platili jsme s Revolut a bylo lepší mít i její fyzickou podobu. K dopravě jsme využívali jak taxíky (zase tak levné nám nepřišly), tak i místní dopravu (vlaky, autobusy), která vycházela za lístek na 3 zóny 8 AED (rozuměj na nejdelší cestu, kterou můžeš absolvovat).



Hotel jsme si vybrali Al Khoory Courtyard Hotel, který se nachází mimo centrum (což nám taxikáři opakovali pořád dokola), ale pro nás to byla nejlepší volba v poměru cena/výkon. V ceně jsme měli i bufetové snídaně. Poprvé jsme zažili smažení čerstvých lívanců, waflí a vaječných omelet na přání. Na snídani byl opravdu velký výběr. Já si oblíbila zejména arabský chleba, hummus a právě čerstvé wafle nebo lívance




Nechyběla vybavená posilovna, sauna a pára zvlášť pro muže a pro ženy a střešní bazén s naprosto parádním výhledem. To vše v ceně ubytování. Na nás bylo trochu dražší, než jsme zvyklý, tak jsme si jeho výhody opravdu užívali. Po tom, co jsme se naučili jezdit veřejnou dopravou, tak bylo i dobré spojení od hotelu do centra.



Neznám žádné podobné místo, které by vám mohlo poskytnout tolik rozdílných aktivit.
  • Motýlí zahrada (Butterfly Garden)
  • Největší květinový zahrada na světě (Dubai Miracle Garden)
  • Nejvyšší budova světa Burj Khalifa
  • Potápění se žraloky
  • Pouštní safari
  • Projížďka lodí
  • Podvodní ZOO
  • Nákupní centrum s více než 1200 obchody
  • Zábavní parky (IMG Worlds Of Adventure)
  • Trhy s kořením a zlatem
  • Největší obrazový rám na světě (Dubai Frame)
Na všechno tohle se můžete těšit v příštích článcích!


Kde jste byli mimo Evropu vy? Navštívili jste Dubaj či jiný emirát?

14 komentářů:

  1. Ahoj Míšo v Dubaji na dovolené jsem nikdy nebyla, jen tu přesedám, když letím za synem a jeho rodinou do Thajska. Jsem zvědavá na Tvoje postřehy. Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Míšo, už ten úvod je parádní! Těším se na další reportáže!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Na reportáže se těším. Už proto, že jak je v nějaké destinaci 30°, tak vím, že tam nechci. Ale ráda se mrknu na fotky.

    OdpovědětVymazat
  4. Na články se moc těším! Jet do Dubaje... to mi přijde jako až moc velké dobrodružství :D upřímně bych se asi bála... já nikdy mimo Evropu nebyla.

    OdpovědětVymazat
  5. těším se na safari a podvodní zoo :) mimo Evropu jsem nikdy nebyla, tak alespoň takto se podívám :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem na tom podobně jako ty na začátku, Dubaj mi také nic moc neříká a neláká mě, ale už jen z tohoto úvodního článku si na mě přenesla zvědavost dozvědět si něco víc, těším se na další články :)

    OdpovědětVymazat
  7. Úvod mě nalákal. Těším se na pokračování.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám to přeji, to pro vás musí být neskutečný zážitek a budete mít na co vzpomínat! Do Dubaje bych se také jednou ráda podívala. :))

    OdpovědětVymazat
  9. Vidíš to, mě Dubaj taky vůbec neláká, ale to, co jsi vypsala, zní hodně zajímavě, tak se těším na další články :) Jinak mimo Evropu jsem nikdy nikde nebyla, já moc velká cestovatelka nejsem :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ahojky,
    já jsem v Dubaji byla jen na letišti, ale o víkendu jsem se vrátila z Ománu. Kromě něj jsem byla ještě v Turecku, Izraeli, v Tunisku, v Egyptě a dvakrát na Mauriciu. Mám v plánu další zahraniční cesty, tak se těším:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. V Dubaji byl taťka asi před 12 lety. Mimo Evropu jsem byla jen jednou, v létě v Turecku. Těším se na články :)

    OdpovědětVymazat
  12. Dubaj je hezké místo, ale prozatím mě neláká ji navštívit. Jsem raději pro cestování Evropou 😊, ale těším se, až se s námi podělíš o všechny články, jaké místa jste navštívili a podělíš se o zážitky ☺️.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥