pondělí 15. května 2023

Panská restaurace a pivovar | Telč

Jedna z nejhezčích a nejlepších restauracích, co jsme vyzkoušeli v poslední době! Telč jsme navštívili po cestě domů z Českého Krumlova a měli zde naplánovanou zastávku na oběd. Nejdřív jsme vybrali jinou restauraci, ale poté, co jsme k ní došli, se nám zrovna nepozdávala. Naproti přes silnici jsme uviděli Panskou restauraci a usoudili, že raději vyzkoušíme tuhle. A udělali jsme jedině dobře!



Přišli jsme po půl druhé, takže po době oběda, ale i tak bylo v restauraci dost lidí. Míst k sezení ale tady mají opravdu hodně. Kromě proskleného spodního patra mají i horní patro. My zůstali věrni klasice - hamburgeru, ale když jsme koukali ostatním do talířů, lákavě vypadalo naprosto vše


A tenhle hambáč stál opravdu za to! Grilovaný mletý hovězí krk v domácí housce, s cheddarem, slaninou, salátem, zkaramelizovanou cibulí, rajčetem, kyselou okurkou a domácí BBQ majonézou. K tomu domácí hranolky, opravdu z brambor a ta nejlepší domácí tatarská omáčka. Ano, snad skoro bylo domácí a bylo to cítit. Jídlo bylo naprosto výborné! Sbíhají se mi sliny jen to píšu :D Jediný, co mě trochu štvalo, tak v domácí housce byly zapečené kuličky pepře, takže to sem tam pěkně štíplo. Ale to je můj problém, že nemusím pálivé.


Nakonec nás Dominik přemluvil ještě k dezertu. Volba padla na borůvkový nepečený dort. Přišlo mi, že na něj čekáme celkem dlouho (třeba 20 min?). Divila jsem se, co je tak těžkého nám donést kus dortu. Jak ho ale donesli, tak jsme rychle pochopili. Trochu jiná gastronomie, než na jakou jsme zvyklý :D Vypadalo to opravdu parádně a chutnalo ještě lépe! Dort byl ozdobený pudinkem, marmeládou. neztuhlým krémem, šlehačkou a sladkým "kaviárem", který mi chuťově připomínal kandované ovoce


Od centra je restaurace vzdálená pěšky asi 5 minut. My se historickým centrem pokochali po cestě zpět. Procházka byla potřeba. Náměstí v Telči je zapsané v UNESCO od roku 1992 a určitě to má svůj důvod. Náměstí bylo plné lidí a i když byl svátek (Velikonoční pondělí), všude to žilo a podniky měly otevřené. Původně jsme si zde chtěli zahrát skrytý příběh Vlčí jáma, ale cesta domů byla ještě dlouhá.


Pokud budete mít někdy cestu Telčí, rozhodně se projděte po krásném náměstí a zavítejte do nějakého z místních podniků. Za nás Panskou restauraci určitě doporučujeme! Jinak za 2x hamburger, 2x dort a 2x pití jsme platili 900 kč. Karty berou.



Kde jste si naposledy pochutnali vy?

18 komentářů:

  1. Naposledy som si pochutila dnes - robila som steak. Tento týždeň sa snažím robiť svoje obľúbené jedlá. :D A zákusok vyzerá skvelo!

    OdpovědětVymazat
  2. Dortík vypadá luxusně))) My jsme si naposled pochutnali o májový prodloužený víkend v hotelu Srní na Šumavě. Jedno jídlo lepší než druhé))) Eva

    OdpovědětVymazat
  3. V Telči jsem byla dvakrát na školení, chodili jsme spíš na dortík a kafe nebo čaj. Spokojení jsme byli v Univerzitní kavárně (je hned u zámku) a v Cafe Telč (nad náměstím).
    A pochutnala jsem si dneska - v pivovaru na dortu. Zní to neobvykle, ale dortíky mají v restauraci pivovaru Cvikov fakt skvělé.

    OdpovědětVymazat
  4. Míšo, děkuji za tip, ten se vždycky hodí. Do Telče občas jezdím, restaurace je mi sympatická už interiérem.
    A moje pochutnání - o víkendu a doma - manžel griloval tuňáka :o)
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Ten hamburger je vyloženě provokace!!! :) Já jsem minule s přítelem také zkoušela nové hamburgery a on si vybral HALLOUMI a musím říct, že si ho dám příště také! Byl skvělý!

    OdpovědětVymazat
  6. Z toho pepře bych taky nebyla nadšená, jinak to vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné námestie. A reštaurácia tiež, iste by mi chutilo rovnako ako Tebe :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotky z Telče :) Vy opravdu milujete hamburgery, že? :D Ale super tip na restauraci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anoo a navíc je to ve většině případů sázka na jistotu! :)

      Vymazat
  9. Mňam, vypadá to skvěle, akorát já nemusím hovězí, takže bych asi uvítala jiný burger :D. Každopádně s dezertem si opravdu krásně vyhráli :). Celkově krásný výlet <3. A já si naposledy pochutnala včera s tebou <3 :D.

    OdpovědětVymazat
  10. Jaká náhoda. Zrovna plánuji dovolenou po Česku a Telč je na seznamu :-) Paráda! Jídlo vypadá luxusuně, aspoň budeme vědět, kam zajít. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky,
    já jsem byla naposledy v restauraci u nás v Příbrami, moje obligátní Atollo, a moc jsem si pochutnala. Telč se mi fakt líbí, to náměstí je úžasné a celkově mají krásné centrum. Nejsem úplně burgerový typ, ale ten tvůj vypadá lákavě. Dezert je akt luxusní.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  12. V Telči jsem byla několikrát, mají nádherné náměstí. Pivovar vypadá moc dobře, dost mě láká. Tak snad se letos dostanu do Telče a Třebíče, pač tyto dvě města jsou pro mě Top.

    OdpovědětVymazat
  13. Jéé, Telč je 15 km od nás :) jsem ráda, že se ti u "nás" líbilo :) Telč je kouzelná a nikdy nezklame <3

    OdpovědětVymazat
  14. Burgery obecně jsou největší a nejskvělejší guilty pleasure! A ten borůvkový dortík vypadá naprosto fantasticky. Telč je moc krásné město.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥